REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Călin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Călin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Replica API 19 septembrie 2019 | 01:33 396

Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari, nu miniștri plini pe posturile vacantate după ieșirea ALDE de la guvernare. Liderul ALDE a precizat că e o situație pe care Viorica Dăncilă refuză să o vadă, însă acum o obligă Curtea, scrie Mediafax.

„Președintele este obligat să numească interimari, nu numirile definitive pe posturile rămase libere ca urmare a plecării membrilor ALDE. Este aceeași situație pe care doamna prim-ministru refuză să o vadă, dar o obligă Curtea Constituțională”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Acesta a adăugat că șeful Executivului nu va reuși să refacă majoritatea în Parlament.

„Nu cred că Viorica Dăncilă va reuși să refacă majoritatea. Sigur că va încerca, face aceeași încercare și la PRO România, și la PNL, peste tot, dar nu știu cine vrea să se ducă într-o construcție care se duce la fund”, a conchis Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia Curţii Constituţionale sancţionează atitudinea premierului Viorica Dăncilă şi "îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere".

"PSD-ul sau, mai bine zis, doamna Dăncilă înţelege o altfel de politică, cum n-a mai văzut şi n-a mai auzit nimeni în Europa şi în lume, ca să racoleze în mod forţat anumiţi oameni din ALDE care se lasă cumpăraţi pentru a da aparenţele existenţei aceleiaşi compoziţii politice a Guvernului", a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că decizia CCR sancţionează atitudinea premierului.

"După cum aţi văzut, şi decizia Curţii Constituţionale de astăzi sancţionează în mod sever această atitudine a premierului şi îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere. Trebuie readus în legalitate Guvernul, ceea ce înseamnă un vot de încredere sau un vot împotrivă. În momentul de faţă, Guvernul este şi ilegitim şi ilegal", a spus el.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atarnatorule , te-ai autodistrus ! te-ai folosit de psd ca sa scapi de puscarie , acum le-ai intors spatele , rusine !
1
0
Tariceanu este etalonul nesimtirii in politica romaneasca. E incredibil ce caracter mizerabil are insul asta! Sa te dai cu Iohannis, dupa ce ani de zile ai condamnat maniera discretionara si adesea anticonstitutionala in care a inteles cetateanul parcat temporar le Cotroceni sa-si exercite mandatul, intrece orice limita de bun-simt si judecata lucida. Cand a fost Tariceanu sincer? Atunci sau acum! O mizerie de om. Sper ca asta e sfarsitul politic al aceste taratoare dizgratioase...
3
2
Este binecunoscut faptul ca politicienii nostri sunt persoane cu doua fete. Nu grija de tara ii framanta ci grija de propria persoana.
5
0
Un personaj fara coloana vertebrala. Dancila a fost buna atunci cand a scapat de puscarie acum ii pute. Un nevertebrat odios. multa moie dl. Tariceanu
5
0
si va fi intodeauna o mare c.....cand pe spate cand pe la dos, din cand in cand si prin fata!
2
0
Chiar si daca are dreptate trebuie ignorat. E un politician care s-a micsorat. Un tradator care va minti pe oricine oricand. Mai ales isi bate joc de electorat. De politicieni nu mi-e mila. El ar fi bine sa iasa din politica dupa votare. Si chiar si mai devreme.
5
0
Dupa ce ai supt pula lui liviu dragnea acum urmeaza muistul klaus
6
4
Ce jigodie! Ar putea macar sa taca. Daca e rau in Romania, e si vina lui si a partidului pe care -oare pana cand? - il conduce... Un nerusinat!
14
0
Pai omul asta are caracter. Pana acum ceva timp sustinea orice ar fi spus Dancila si acum s-a sucit. Pai cine naiba sa mai creada vreodata ce spui dumneata dinozaurule. Esti de 20 de ani in politica si nu prea iti place cand nu ai ciolanul la indemana. Apropo...ce mari realizari te recomanda domnule Tariceanu?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369