REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Călin Popescu Tăriceanu, anunț în privința Pilonului II de pensii

Călin Popescu Tăriceanu, anunț în privința Pilonului II de pensii

Replica API 21 mai 2018 | 00:51 422

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că Pilonul 2 de pensii nu se desfiinţează, ci este susţinut de ALDE, în timp ce PNL face campanie de strângere de semnături "pentru ceva care nu se desfiinţează".

"Noi suntem susţinători ai Pilonului 2 de pensii şi nu s-a pus niciun moment problema eliminării lui, dar PNL face campanie de strângere de semnături pentru ceva care nu se desfiinţează. (...). Prin soluţiile pe care le-am adoptat anul acesta şi anul trecut, pot spune că deficitul bugetului de pensii s-a diminuat la jumătate", a afirmat Tăriceanu.

El a reiterat necesitatea Pilonului 2 de pensii ca instrument care să asigure o viaţă mai bună pentru cei care ajung la vârsta pensionării, precizând că evoluţia demografică a României nu este favorabilă. "Prin urmare, bugetul de pensii de stat va fi supus unor tensiuni majore. Nu întrevedem posibilitatea unor creşteri substanţiale a pensiilor de stat pe termen lung, nu în perioada următoare; în perioada următoare vom face ceea ce ne-am angajat prin programul de guvernare", a subliniat liderul ALDE, scrie stiripesurse.

Potrivit acestuia, peste 10-15 ani, va ieşi la pensie un segment de populaţie - "decreţeii" - şi atunci va fi o presiune foarte mare pe bugetul de pensii de stat. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu, a exprimat opinia că existenţa unui instrument suplimentar de economisire este foarte util.

"Mai este util Pilonul 2 de pensii pentru că pentru o persoană care a cotizat la Pilonul 2 de pensii şi ajunge la vârsta de pensionare, poate să primească banii înapoi, toţi deodată sau eşalonat pe o anumită perioadă, cum doreşte, dar dacă persoana respectivă, din diferite motive decedează, sumele acumulate de el în Pilonul 2 de pensii nu se pierd, ci revin familiei, moştenitorilor, pe când pensia de stat, chiar dacă ai contribuit o viaţă întreagă, după ce ai încheiat socotelile cu cele lumeşti, nu mai plăteşte statul nimic moştenitorilor", a explicat Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe vremea lui ceasca se opreau 4 la suta din bani pentru pensie,acuma se opresc 25 la suta si nici macar patru la suta pentru pilonul doi,restul aua la stat,in ce faza ne gasim,statul este cel mai mare hot,ne fura pe toti
0
0
Dl manechin ne minte in fata,un iresponsabil!
1
0
nu va mai agitati inutil.
1
1
Toti banii stransi inapoi oamenilor care nu mai doresc sa continue sa dea. Cine vrea sa stea sa fie liber sa arunce cu banii lui in cine vrea el
3
0
Probabil ai primit deja banii de pensie ca sa scrii un comentariu demn de calitatea de pupator in cur al alde si psd alta mafie.
4
2
Statul sunt Iliescu, Roman, Basescu, Dragnea, Mazare, Udrea, Oprea, Ponta, etc, etc! Plus urmasii lor! Toti ne-au furat si ne fura uitandu-se lingusitor in ochii nostri! Ce pretentii sa mai avem de la niste " multinationale"?
7
2
Pilonul 2 NU mai trebuie sa fie obligatoriu!!! Sa contribuie numai cine doreste! Eu nu doresc sa imbogatesc buzunarele unor multinationale pentru care se da lege sa contribui la ei iar cand vor trebui sa imi dea asa zisa pensie nu vor da mai milt de valoarea unei pungi de seminte! Intotdeauna mai multa stabilitate este la Stat!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102