REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Călin Popescu Tăriceanu cere AMÂNAREA alegerilor locale cu un an

Călin Popescu Tăriceanu cere AMÂNAREA alegerilor locale cu un an

Replica API 30 august 2020 | 14:30 1970

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă "insurmontabilă", în condiţiile în care scrutinul din septembrie "nu se poate desfăşura în condiţii normale".

"Eu cred că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă insurmontabilă. Prefer un proces electoral desfăşurat (...) în condiţii corecte, care să asigure participarea la vot, exprimarea neîngrădită a votului, decât un proces electoral care este o farsă şi este viciat", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, alegerile ar fi trebuit amânate mai ales că "nu se poate desfăşura în condiţii normale" campania electorală.

"Contactul în campanie nu se poate desfăşura. Acest lucru duce în final la un deficit democratic pentru că cetăţenii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Ce să voteze? Măştile după figură? Trebuie să îl vadă pe candidat, să îl audă, să îi pună întrebări, să ascundă răspunsurile. (...) Săptămâna viitoare se va face o simulare la Parlament de cum ar funcţiona ziua votului. În secţiile de votare sunt 16 membri şi durează cam trei minute operaţiunea de votare, de când intră cetăţeanul în secţia de vot - se prezintă cu actului de indentitate, se identifică, semnează, primeşte ştampilă, ia buletine, se duce în cabină, pune buletinele în urnă şi aşa mai departe. Lucrul aceste ne pune mari probleme legat de modul în care se va desfăşura votul, cât de bine se poate desfăşura votul în condiţii de siguranţă. Pentru că şi cei din secţiile de votare vor fi foarte expuşi, ca şi ceilalţi", a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu consideră că, în condiţiile date, cei aleşi vor fi votaţi de 10-15% din populaţia cu drept de vot.

"Probabil vor fi aleşi cu 15%, 10% din numărul de votanţi. Cam acesta este rezultatul organizării alegerilor cu orice preţ pe 27 septembrie", a spus reprezentantul ALDE, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasuflatule!Fara vreun interes personal,nu deschizi gura!
4
0
pai de ce Caline? nu ziceai tu cu Ciolacu ca pot sa moara si 60 de mii de romani ca nu este problema ca este covid ?
2
0
Si ce iti garanteaza ca peste un an nu este aceiasi situatie sau mai rau, ce iti garanteaza ca nu o sa mai fie covid?
6
0
Unul care da din gura sa nu adoarma
10
0
Taricene,si anume, Suge o. Suge o bine si mars in pastele ma ti .fmm de kkt pansat
9
1
Virusii suntem noi
6
0
De acord, amanam alegerile locale cu un an, la fel si pe cele parlamentare, dar pe perioada asta nici alesii nu vor beneficia de nici un fel de remuneratii, pensii speciale, diurne, cheltuieli de deplasare si reprezentare si nici partidele politice nu vor primi subventiile uriase pe care si le-au votat singuri cu nesimtire crasa! Iar alegerile ce vin vor fi pentru DOAR 300 de parlamentari, cum a decis poporul prin referendum.
14
0
esti pe minus cu partidu de apartament? i ai ars pe psd cand ai da t o pe dancilicaa jos si acum te ard? boss ! esti perimat! ana si nvestelee alea multe te au dat la kur! pops? pensie? hai!
16
0
Se pare ca in Romania cu cat esti mai hot si nesimtit cu atat ajungi mai sus pe scena politica a tari,ma Taricene ai furat milioane de euro de la statul Roman,te-au scapat senatori de puscarie,ce mai vrei ma?,stai darcu in banca ta si nu mai iesi in fata tari sa dai tu sfaturi cand defat tu esti mai rau decat oricare puscarias din Romania pt.ca aia platesc macar putin pt.faradeligile lor dar tu te-ai folosit de senatori pentru ca sa ocolesti justitia.
22
1
decizia asta ai luat-o dupa ce te-ai consultat cxu cele 7 sotii ale tale? Dispari puscariasule
24
0
sa se amane alegerile pana dispar toate virusurile din lume !
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218