REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Călin Popescu-Tăriceanu: România trebuie să pună accentul pe industrie și producție, pe sprijinirea capitalului românesc

Călin Popescu-Tăriceanu: România trebuie să pună accentul pe industrie și producție, pe sprijinirea capitalului românesc

Replica API 21 noiembrie 2016 | 00:14 226

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Giurgiu, că România trebuie să pună accentul pe industrie și pe producție așa cum se întâmplă în națiunile prospere și în acest sens sprijinirea capitalului românesc este esențială.

"Trebuie să facem ca economia să meargă mai bine, atunci salariile sunt mai bune, ați văzut că în perioada guvernării din care am făcut și noi parte cu prim-ministrul Ponta s-au luat niște decizii importante referitoare la majorarea salariului minim. Eu cred că viitorul României nu este să fim țară de consum, trebuie să punem accentul pe ceea ce înseamnă industrie și producție, așa cum se întâmplă cu națiunile cele mai prospere. Fără societăți comerciale puternice, fără ajutorarea capitalului românesc eu nu văd un viitor bun pentru voi și mai ales pentru generația care vine după noi, acestea sunt lucrurile pe care dorim să le realizăm și vă garantez că, așa cum am făcut-o în trecut și eu am avut adversari grei cu care m-am bătut și am răzbit, așa voi face și în continuare", a afirmat Tăriceanu, în fața a câteva sute de angajați de la Shipyard ATG Giurgiu.

Și copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat că firmele românești au fost cel mai puțin ajutate și a venit momentul ca și acestea să fie sprijinite.

"De fiecare dată când merg cu domnul Tăriceanu în țară, încercăm să vizităm în special companiile cu capital românesc pentru că, din păcate, în ultimul timp, ele au fost cel mai puțin ajutate și mă bucur să constat că sunt foarte multe în țară care, chiar dacă nu au fost ajutate, s-au descurcat foarte bine, iar unitatea pentru care dumneavoastră lucrați, Shipyard ATG, e o unitate cu care trebuie să ne mândrim și în țară și la nivel european, produceți foarte mult pentru export, aveți cifră de afaceri foarte bună și aveți locuri de muncă sigure și cred că asta e cel mai important lucru. În viitorul Guvern, dacă vom avea oportunitatea să fim din nou la guvernare, vom încerca să facem mai mult pentru a ajuta capitalul românesc. Din păcate, în România de astăzi, din primele o sută de companii la nivel național, doar trei sunt cu capital românesc. Avem nevoie de investitori străini să vină în țara noastră, dar cred că a venit momentul acum să încercăm să-i ajutăm pe cei care au dus-o greu în această perioadă să investească mai mult, să creeze mai multe locuri de muncă și în felul ăsta vom avea venituri mai mari la bugetul de stat și posibilitatea să acordăm și alte ajutoare și alte venituri suplimentare pentru cei care lucrează pentru economia țării", a spus Constantin.

Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin s-au aflat sâmbătă la Giurgiu pentru a participa la lansarea candidaților organizației județene ALDE la alegerile parlamentare. Ei s-au întâlnit în piața centrală a municipiului cu cetățenii și au vizitat Șantierul Naval și Incubatorul de afaceri Giurgiu.

Fostul senator și fost președinte al Consiliului Județean Giurgiu Vasile Mustățea este primul pe lista de candidați la Senat, iar copreședintele organizației județene ALDE Giurgiu Toma Petcu este primul pe lista pentru Camera Deputaților, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218