REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
36.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Callatis Therm, obligată să plătească daune de 300 lei pentru fiecare zi fără căldură unei femei din Mangalia

Callatis Therm, obligată să plătească daune de 300 lei pentru fiecare zi fără căldură unei femei din Mangalia

Replica API 24 februarie 2012 | 00:00 297

Decizie judecătorească inedită

Decizie judecătorească inedită

O femeie din Mangalia cu iniţiativă va primi daune de aproape o sută de milioane de lei vechi de la Callatis Therm, după ce va obţine, foarte probabil, o hotărâre judecătorească irevocabilă în acest sens.

Deocamdată, Mihaela Elena Suiugan şi-a găsit dreptatea doar la Judecătoria Mangalia, care i-a dat câştig de cauză în procesul pe care aceasta l-a intentat fimei de distribuţie a energiei termice, SC Callatis Therm SA, pentru că nu-i furnizează căldură, potrivit contractului încheiat. Nu numai gestul de bun simţ al femeii, care ar trebui urmat de toţi mangalioţii lăsaţi să degere în case în plină iarnă, este interesant, ci şi rapiditatea extremă a judecătorilor din Mangalia. Am asistat astfel la, probabil, cel mai rapid proces din România, de la data înregistrării dosarului până la sentinţa judecătorească trecând doar 5 zile. Mihaela Elena Suiugan a dat în judecată Callatis Therm într-un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia pe 20.01.2012, având ca obiect ordonanţa preşedinţială. Pe 23 ianuarie a avut loc primul termen, în care s-a decis amânarea pronunţării pentru a permite pârâtei să depună concluzii scrise la dosar, iar pe 25 ianuarie judecătorul dă câştig de cauză femeii şi obligă Callatis Therm să furnizeze energie termică reclamantei, plus plata unor daune de 300 de lei pe zi de întârziere. Altfel spus, femeia urmează să primească câte 3 milioane de lei vechi pentru fiecare zi fără căldură (şi a trecut deja o lună de la pronunţare până când Callatis a trecut la furnizarea de energie termică în oraş), dacă instanţele superioare păstrează sentinţa. Iată şi soluţia Judecătoriei Mangalia, care ar putea deveni un precedent demn de luat în seamă pentru locuitorii care s-au considerat lezaţi în drepturile lor de către Callatis Therm: "Admite cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta să furnizeze energie termică la locul de consum din Mangalia, strada George Murnu, nr. 13C, judeţul Constanţa, potrivit obligaţiilor asumate prin contractul de furnizare a energiei termice nr. 3469/12.12.2006, încheiat între pârâtă în calitate de furnizor şi reclamantă în calitate de utilizator. Obligă pârâta la plata daunelor cominatorii în sumă de 300 lei pe zi de întârziere, începând cu data pronunţării prezentei hotărâri şi până la executarea efectivă a obligaţiilor asumate prin contractul de furnizare a energiei termice nr. 3469/12.12.2006. Obligă pârâta, către reclamantă, la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 510,3 lei. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică". Evident, Callatis Therm a făcut recurs, chiar în ultima zi în care mai avea dreptul, iar dosarul se judecă acum la Tribunalul Constanţa, primul termen fiind pe 6 martie.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510