REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CALVAR pe Autostrada Soarelui: 10 maşini au fost implicate în două accidente

CALVAR pe Autostrada Soarelui: 10 maşini au fost implicate în două accidente

Replica API 15 august 2014 | 00:00 153

Trafic îngreunat pe drumul spre mare

Trafic îngreunat pe drumul spre mare

Şase persoane au fost rănite, după ce două accidente rutiere au avut loc, vineri dimineaţă, pe Autostrada Soarelui. Nu mai puţin de 10 maşini au fost implicate în carambol. "Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 06. 45, din cauza unor tamponări, circulaţia auto pe sensul către litoralal Autostrăzii Bucureşti - Constanţa se desfăşoară îngreunat în zona kilometrilor 139 şi 140", se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, în urma ambuteiajelor de pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, traficul este îngreunat pe drumul spre mare, unde s-a format o coloană de autoturisme de 3-4 kilometri, potrivit informaţiilor Centrului Infotrafic.

O bandă de circulaţie a fost închisă, pentru a se putea transporta victimele. Mai mult, în zona kilometrilor 140 şi 215, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În cazul producerii unor blocaje de trafic pe autostradă, poate fi utilizată ruta DN3 Bucureşti - Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară - Feteşti, A2 Feteşti - Cernavodă, DN22C Cernavodă - Murfatlar, DN3 Murfatlar - Constanţa.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă automobiliştilor care se deplasează dinspre Moldova către litoral să circule pe DN2A Hârşova - Ovidiu sau să traverseze Dunărea cu bacul la Brăila sau Galaţi, urmând traseul Măcin - Caugagia - Constanţa (DN 22D-DN 22).

În perioada minivacanţei, Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru asigurarea fluenţei traficului rutier. Aproximativ 1.900 de poliţişti rutieri vor fi la datorie, în trafic, pentru salvarea de vieţi şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Recomandăm conducătorilor auto să conducă cu multă atenţie şi răbdare şi să-i respecte pe ceilalţi participanţi la trafic! În situaţia deplasării în minivacanţa de Sfânta Maria cu autoturismul, stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere, în perioada 15 - 17 august a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere - I.G.P.R., 1.895 de poliţişti rutieri vor acţiona, în medie, zilnic, cu 605 de autospeciale, pe toate tronsoanele de drumuri, în special pe Autostrada Soarelui (A2), pe DN1 şi pe cele care conduc spre alte localităţi în care vor fi organizate manifestări publice.

Poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră vor acţiona pe 340 tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi şi vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe 420 de autospeciale, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei.

Poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi în activităţile ce le vor întreprinde şi de elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I., care vor monitoriza traficul rutier pe arterele care converg către principalele zone turistice din ţară, în special pe DN1 şi pe autostrăzi.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a acestuia. Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante, stingătorul de incendii şi trusa medicală de prim-ajutor!

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice! Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate în totalitate.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni, biciclişti, mopedişti ori motociclişti!

Cetăţenilor români care s-au întors acasă din străinătate le reamintim că legislaţia în domeniu este la fel de fermă şi în România, iar regulile de circulaţie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.

ATENŢIE LA SIGURANŢA AUTOTURISMULUI!

Poliţia Română vă recomandă să stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

Dacă doriţi să vă odihniţi, nu opriţi în locuri necunoscute ori izolate. Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens. Parcaţi autoturismul într-un spaţiu luminat sau păzit, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă că l-aţi încuiat!

Atunci când opriţi, fie şi pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi închideţi portierele şi geamurile! Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) sunt tentante pentru hoţi.

Indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă! Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante!

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie!

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute, mai ales pe timpul nopţii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102