rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța are un Centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale. Era necesar!

Calvarul unei constănțence cu boala Crohn: „De la un medic plecam spre altul, până să fiu diagnosticată corect”

Numărul constănțenilor diagnosticați cu boli inflamatorii intestinale – precum boala Crohn, cel mai frecvent întâlnită! – este în creștere. Din păcate, din cauza simptomelor diverse, unii bolnavi merg din medic în medic mai bine de un an de zile până să fie diagnosticați corect. Este și cazul Marianei Bică, o constănțeancă de 28 de ani, care a avut mult de pătimit în ultimii ani din cauza bolii Crohn și nu numai! Pentru ea, dar și pentru alți pacienți precum ea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a fost inaugurat Centrul dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

Blondă, subțirică și frumoasă, cu zâmbetul pe buze. La prima vedere nici nu ai spune că este suferindă și că a trecut, în ultimii ani, printr-un calvar care i-a dat toată viața peste cap. Așa cum recunoaște, poate înainte nu era o persoană prea credincioasă, dar acum are multe motive să creadă că, acolo, Sus, Divinitatea a vegheat asupra ei.

Mariana Bică este o tânără frumoasă de 28 de ani. Calvarul ei a început cu câteva simptome banale, în aparență: greață, amețeală, aciditate, oboseală, vărsături. A mers din medic în medic, din diagnostic în diagnostic și din tratament în tratament. Fără nicio îmbunătățire a stării de sănătate, ba din contră! Diagnosticul a venit în urmă cu doi ani și a fost o boală...despre care nu știa prea multe: boala Crohn.

„În 2016 am fost diagnosticată cu boala Crohn. Însă până la diagnosticare am trecut prin mâna mai multor medici, de diverse specialități, căci și simptomele mele erau diverse. La început am avut greață, amețeală, aciditate, oboseală, vărsături, apoi dureri abdominale groaznice, scaune dese și apoase, scădere în greutate, dar și durere și dificultate la înghițire. Am fost la medicul de familie, am ajuns în Urgență, endocrinolog, hematolog, ginecolog, am fost internată și la Spitalul de Boli Infecțioase. De la un doctor plecam spre altul. Concluziile au fost: gastrită, de două ori, candidoză esofagiană, anemie. Am urmat tratament separat pentru fiecare afecțiune”, a povestit tânăra constănțeancă.

Diagnosticarea a survenit, așa cum se întâmplă frecvent, la mult timp după debutul afecțiunii, astfel că organismul era deja slăbit. Cadrul propice pentru instalarea altor boli, la fel de solicitante... Au urmat alte diagnostice și trei intervenții chirurgicale, luni grele de recuperare și peste 30 de comprimate înghițite pe zi, pentru a supraviețui!

Trei boli, trei operații și peste 30 de pastile pe zi, pentru a supraviețui!

„În mai 2016 am fost diagnosticată cu boala Crohn, iar în iulie, la București, la Institutul Fundeni, diagnosticul a fost confirmat. În prima noapte de internare la Institutul Fundeni am făcut febră, spre ghinionul sau norocul meu, și în urma unei radiografii pulmonare am fost suspectată și de tuberculoză. În Constanța, în urma unui CT pulmonar, a fost confirmată și tuberculoza și am fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, la dr. Elena Danteș. La doar două săptămâni de la internare, am avut prima peritonită la intestinul subțire și am fost operată de urgență.

La două luni de la prima operație, a urmat a doua operație, tot peritonită, într-un alt punct al intestinului subțire. La o lună și jumătate după această operație, povestea s-a repetat și am avut a treia operație. După această operație mi s-a declanșat și o polineuropatie periferică la picioare. Practic, aveam trei boli în același timp, Crohn, TBC și polineuropatie. Cred că vă imaginați cum eram la pământ din toate punctele de vedere. Operația mă durea, chiar și acum mă mai doare, la schimbările de temperatură, durerile abdominale încă le am, mai mult sau mai puțin, dar încă există. La un moment dat nu mai aveam putere nici să stau în picioare, cădeam din picioare

O bună perioadă de timp am avut de luat peste 30 de comprimate pe zi,

Din cauza frecvenței operațiilor, dr. Eugen Dumitru și dr. Elena Danteș au luat decizia să fiu propusă pentru terapia biologică. Dosarul nu a fost acceptat din prima, a fost nevoie de alte investigații, în urma cărora dosarul meu a fost acceptat. În prezent, polineuropatia s-a extins și la degetele de la mâini. Din cauza stării de sănătate, nu mai pot munci decât patru ore pe zi, nu mai pot face față unui program de opt ore pe zi.

Tot ce am trăit mi-a afectat și îmi afectează viața personală”, a povestit Mariana Bică, marți, 8 mai a.c., în cadrul evenimentului organizat cu prilejul inaugurării Centrului dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Alarmant: din ce în ce mai mulți pacienți cu boli inflamatorii intestinale

Numărul bolnavilor diagnosticați cu boli inflamatorii intestinale a început să crească în ultimii ani, în mod îngrijorător. Așa cum puncta prof. univ. dr. Eugen Dumitru, medic primar gastroenterolog, în Constanța s-a observat o creștere alarmantă a numărului pacienților după anii 2015 – 2016.

„Înainte nu erau prea multe diagnostice de boală Crohn, de boli inflamatorii intestinale. Nici nu mai știu dacă am făcut vreun curs în facultate despre aceste afecțiuni. Pe atunci, cazurile erau sporadice. În ultimii ani sunt însă tot mai mulți bolnavi. Cel mai mult m-a îngrijorat când, în perioada 2015 – 2016, au venit foarte mulți pacienți, în general tineri, cu vârste între 16 și 30 și ceva de ani, cu simptomele bolii și cei mai mulți au fost operați. În prezent avem peste 200 de pacienți, iar numărul este în creștere”, a afirmat prof. univ. dr. Eugen Dumitru.

În consecință, a apărut nevoia unui Centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale, unde să activeze o echipă multidisciplinară de medici, astfel încât bolile inflamatorii intestinale să fie diagnosticate mai repede, iar accesul la tratamente moderne să fie facilitat.

La Spitalul Județean Constanța, al treilea Centrul dedicat pacienților cu BII

La Spitalul Județean Constanța a fost inaugurat al treilea centru de acest fel din țară, din cele de la Institutul Fundeni din București și de la Cluj. Inițiativa înființării centrului aparține Asociației Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România, reprezentată de președintele Isabella Grosu, în parteneriat cu Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativă și Spitalul Județean Constanța.

Cemtrul dispune de o unitate ambulatorie, o unitate de spitalizare de zi și spitalizare continuă, aparatură și tehnică endoscopică, imagistică și chirurgicală de ultimă oră. Centrul este coordonat de dr. Eugen Dumitru, alături de care din echipă mai fac parte alți nouă gastroenterologi, trei chirurgi, șapte anatomo-patologi, patru reumatologi, doi pediatri, trei dermatologi, patru pneumoftiziologi, un hematolog, trei medici de boli infecțioase, un oftalmolog, doi radiologi, un ginecolog, un oncolog, un psiholog, un nutriționist și trei asistente medicale.

La inaugurare au participat, marți, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu – care a și afirmat că a fost suspect de boală inflamatorie intestinală, fiind de ani buni pacientul dr. Eugen Dumitru, astfel că înțelege necesitatea unui astfel de centru -, prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța, prof. univ. dr. Dan Iliescu, decanul Facultății de Medicină Constanța, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, șeful Clinicii Gastroenterologie și Hepatologie II de la Institutul Fundeni, dr. Laura Condur, președintele Asociației Medicilor de Familie Constanța – rolul medicilor de familie în depistarea timpurie a bolilor inflamatorii intestinale fiind subliniat și cu această ocazie! - și multe alte cadre medicale. Mai multe date despre acest centru, respectiv datele de contact și medicii care activează aici pot fi obținute de pe pagina web: http://bii.spitalulconstanta.ro.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 9 mai 20181092
Comentarii

52Cristi(9 mai 15:45)
Acum am vazut pozele , donsoara e cu sotu langa ea , sotul e baietelul acela roscat pe nume Geta , ia suflat in cur de s-au inflamat matele
24Normal(9 mai 14:36)
Se vede, domnule ''doctor'' Dumitru ca nu ati facut prea multe cursuri in facultate ca habar nu aveti sa diagnosticati corect aceasta afectiune. Cei care vin la dvs cu simptome clare de boala Crohn ii trimiteti la prietena dvs, doctorul psihiatru.
38Cel mai bun(9 mai 14:34)
Cel mai bun medic in Constanta este trenul de Bucuresti. Cugetarea facuta de un clasic in viata: Nicusor Constantinescu Presedinte CJC
24Geo(9 mai 11:05)
Ce comentatori cacaciosi sunteti voi cei de jos... Voi aveti viermi in cap,colcaie si au ucis neuronul.
72Cristi(9 mai 10:05)
Lesbi cu mate inflamate de la halit pasarica . E nevasta lu marea fotografa Geta Trofin . Sanatate si limba aspra in continuare
72Mai sunt ca tine(9 mai 09:41)
De unde ai luat-o? Ai participat la spirala lui bivolaru ca ai moaca. Mai sunt si altele ca tine.
mai mult...Replica
26 apr 00:00ReplicaÎncă un contract pentru cafengiul Primăriei Constanţa: 830.400 de cafele în cluburile pensionarilor

O firmă specializată în editarea revistelor va furniza pentru al treilea an consecutiv cafeaua şi ceaiul din...1116

26 apr 00:00ReplicaBĂTAIE la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC, din cauza unui schimb de replici! Un ELEV a fost CONDAMNAT339
26 apr 22:34ReplicaFăgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’473
26 apr 00:00ReplicaCONDAMNARE în dosarul militarului accidentat MORTAL: a rămas sub maşină şi a fost TÂRÂT!

Dragoș M. a fost condamnat, de prima instanță, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de încercare...252

26 apr 00:00ReplicaCompletul de 3 judecători al Curţii Supreme, CONTESTAT de Nicuşor Constantinescu. Cererea a fost anulată dintr-un motiv incredibil250
26 apr 00:00ReplicaMinisterul Economiei, în conflict cu THR Marea Neagră. Mărul discordiei... 900 de lei!143
26 apr 00:00ReplicaTaxe şi impozite mai mari, cu votul unui consilier PNL ce urmează să fie exclus din partid!

Ședință ordinară de Consiliu Local Constanța cu multe proiecte de hotărâre importante pentru municipiu și pentru...352

26 apr 00:00ReplicaAccidente rutiere, deşeuri şi lăzi cu bere împrăştiate pe A2!330
26 apr 00:43ReplicaCiprian Marica, prezent la şedinţa în care consilierii municipali au aprobat preluarea stadionului de rugby809
26 apr 01:02ReplicaPrimarul municipiului Constanța nu mai vrea construcții de noi biserici, ci dorește să finalizele construcțiie deja începute. VIDEO

În cadrul ședinței Consiliului Local Muncipal ce s-a desfăsurat joi, 25 aprilie a.c., consilierii au votat patru...437

26 apr 22:14ReplicaPoliția Locală va „păzi” mașinile de gunoi din Constanța!684
26 apr 00:41ReplicaURLETE într-un apartament din Mamaia: in interior, un tânăr GOL PUȘCĂ!6917
Vremea
16°8.3° - 16° joi, 25 aprilie 2019
câțiva noriUmiditate: 57%
Vânt: 5.23 m/s din SE
Presiune: 1025.99 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 apr 00:00SportViitorul - CSU Craiova 2-0 (2-1 în tur). Ianis Hagi duce Viitorul în prima finală de Cupă din istorie

Viitorul a câștigat și manșa retur cu CSU Craiova, scor 2-0 (2-1 în tur), și va înfrunta Astra Giurgiu în finala...132

26 apr 00:00SportRomânia are medalie asigurată la Campionatul Mondial de tenis de masă! E prima după 19 ani

Românul Ovidiu Ionescu (29 de ani) și spaniolul Alvaro Robles (27 de ani) au bronzul asigurat la Campionatele Mondiale...108

26 apr 00:00SportDistanța dintre Naomi Osaka și Halep s-a dublat! Simona e la un singur meci de pierderea poziției secunde

Japoneza Naomi Osaka (21 de ani, 1 WTA) a trecut de taiwaneza Su-Wei Hsieh (33 de ani, 24 WTA) în „optimile” de la...114

26 apr 00:00SportImaginile săptămânii! Gigi Becali a ieșit pe stradă cu doi saci de bani de la bancă

Gigi Becali e unul dintre cele mai notorii personaje din România. Patronul celor de la FCSB a fost surprins de...188

Local
26 apr 01:01LocalDacă vedeți această femeie din Ovidiu, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Veronicăi Benchea - Codori, în vârstă de 51 de ani, din...402

26 apr 01:05LocalMeniu special de Paşte pentru pacienţii din Spitalulul Judeţean

Este o tradiţie pentru bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa ca, în prima zi de Paşte,...277

26 apr 01:16LocalUn nou loc de joacă în Constanţa!

Prichindeii de pe aleea Stejarului se vor putea juca în curând în spațiu destinat lor. Zilele acestea se lucrează...297

26 apr 01:09LocalBărbat de 75 de ani, PRINS BEAT la volan!

Poliţişti din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, pe 24 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, au depistat un bărbat,...310

26 apr 01:08LocalPERICOLE pe șosele, în Săptămâna Mare: concurs de șoferi sub influența alcoolului

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, au...245

26 apr 01:11LocalPERCHEZIȚII în Constanța la domiciliile unor bărbați acuzați de FURT!

Oamenii legii din Constanța au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar de furt. Totul a plecat de la...664

26 apr 01:15LocalTânăr din Ovidiu, condamnat pentru furturi!

Polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 24 aprilie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă de...613

26 apr 01:15LocalMai multe parcări cu plata prin SMS, în Constanța și Mamaia

În această săptămână, mai multe parcări din stațiunea Mamaia și Constanța care înainte erau deservite de...376

26 apr 00:58LocalSerie de accidente rutiere în Constanța, în Joia Mare!

...2017

26 apr 00:57LocalAccident rutier la Midia din pricina unui șofer care avea AMEȚELI!

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, 25 aprilie, pe DJ 226, în zona Midia. Conform primelor informații, unui...3742

Politică
26 apr 00:45PoliticăTAXE şi IMPOZITE MAI MARI PENTRU CONSTANŢA, în 2020! Făgădău explică motivele creşterilor!

Constănțenii vor plăti, din 2020, taxe și impozite mai mari. Proiectul de hotărâre a fost adotat de Consiliul...208

26 apr 01:06PoliticăIohannis lansează acuaţii la adresa PSD: 'Cu siguranţă va încerca cu toate mijloacele să boicoteze acest referendum'

Klaus Iohannis a subliniat, joi, că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, șeful statului menționând...169

26 apr 01:00PoliticăDecebal Făgădău: Sper ca mai devreme sau mai târziu, municipiul Constanța să beneficieze de cele 41 de autobuze electrice. VIDEO

Primarul Municipiul Constanța a vorbit în cadrul conferinței de presă pe care a susținută după încheierea...288

26 apr 01:03PoliticăDecebal Făgădău, încrezător în ceea ce privește cea de-a patra licitație privind consolidarea CAZINOULUI. VIDEO

Consiliul Local Municipal s-a întrunit joi, 25 aprilie a.c., în ședință ordinară cu mai multe proiecte pe ordinea...197

26 apr 01:06PoliticăReacţia din Kiseleff pentru Cotroceni: PSD e de acord cu întrebările, dar referendumul pare lipsit de utilitate

PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord...208

26 apr 01:01PoliticăLudovic Orban acuză Guvernul că a „jefuit“ cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, estimează că administraţiile locale din România au...171

26 apr 01:07PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum...197

26 apr 01:04PoliticăComisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Comisia Europeană anunță că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după...373

26 apr 01:04PoliticăConsilierii din Eforie au aprobat taxele şi impozitele aferente anului 2020

...698

26 apr 01:03PoliticăProgramul Primăriei Constanța, în perioada sărbătorilor

Primăria Municipiului Constanța anunță că în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c., activitatea instituției va fi...389

Monden
26 apr 00:00MondenMadonna, într-un outfit de budoar la 60 de ani. Unde a apărut aşa?

Are 60 de ani, dar mulţi ar spune că e nemuritoare, iar vârsta e doar un număr în cazul ei. Totuşi, cea mai...102

26 apr 00:00MondenCristian Tabără, transformare incredibilă! Prezentatorul TV este mai slab ca niciodată şi a ajuns de nerecunoscut

În urmă cu un an de zile, despre Cristian Tabără se scria că a slăbit 60 de kilograme, după ce, din cauza unor...123

26 apr 00:00MondenIlie Năstase s-a însurat a şasea oară. Prima imagine de la cununia cu Ioana Simion

Ilie Năstase (72 de ani) s-a ţinut de cuvânt şi s-a însurat cu iubita lui mai tânără, constănţeanca Ioana...112

26 apr 00:00MondenBrigitte, acces de gelozie la Ferma 2019. I-a spart tabloul Otnielei

Gelozia atinge cote maxime la Ferma 2019. Telenovela dintre Brigitte Năstase și Florin Pastramă a continuat miercuri...99

26 apr 00:00MondenȚinuta extravagantă cu care Monica Anghel și-a șocat fanii. Arată ca la 30 de ani

Ați mai văzut-o așa pe Monica Anghel? Solista și-a etalat „noua” siluetă într-o ținută extravagantă în...104

26 apr 00:00MondenAnca Serea, răspuns pentru cei care i-au criticat cea de-a șasea sarcină

Iată că visul Ancăi Serea s-a îndeplinit și, dacă vedeta mărturisea cu ceva timp în urmă că și-ar mai dori...106

26 apr 00:00MondenCe și-a făcut Nico la față pentru cel mai nou videoclip

Cu puțin înainte de Sărbătorile de Paște, Nico se pregătește intens pentru filmarea noului videoclip și a...99

26 apr 00:00MondenActorul Ken Kercheval, interpretul personajului Cliff Barnes din serialul ''Dallas'', a decedat la 83 de ani

Ken Kercheval, interpretul timp de mai mulţi ani al personajul Cliff Barnes, inamicul numărul unu al lui J.R. Ewing...95

26 apr 00:00MondenTitlul şi distribuţia următorului film din franciza "James Bond" vor fi anunţate joi

Titlul şi numele actorilor din distribuţia următorului film al francizei "James Bond" vor fi dezvăluite joi, în...99

26 apr 00:00MondenO carte doar cu emoticoane, speranţa lui Xu Bing într-un limbaj universal

'Book from the Ground' este o carte scrisă doar cu emoticoane, prin care artistul chinez Xu Bing doreşte să...97

Mapamond
26 apr 00:00MapamondAtacuri în Sri Lanka: Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării a demisionat

Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării din Sri Lanka a demisionat joi în urma atacurilor...103

26 apr 00:00MapamondGuvernul May vrea ca acordul cu UE privind Brexit să fie aprobat de parlament înaintea de inaugurarea noului PE

Guvernul premierului britanic Theresa May vrea ca acordul încheiat cu Uniunea Europeană privind ieşirea ţării din...96

26 apr 00:00MapamondComisarul european Vera Jourova: Politica de dreapta şi social media alimentează violenţa împotriva femeilor

Comisarul european pentru justiţie şi egalitate de gen, Vera Jourova, a afirmat miercuri într-un interviu că...102

26 apr 00:00MapamondMai puţin de 40% dintre europeni ştiu că în mai vor avea loc alegeri pentru PE

Mai puţin de 40% dintre europeni sunt la curent cu faptul că în luna mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul...92

26 apr 00:00MapamondSUA: Fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden şi-a anunţat intrarea în cursa pentru Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat joi în mod oficial intrarea în competiţia pentru...100

26 apr 00:00MapamondSummit Rusia-Coreea de Nord: Putin doreşte garanţii internaţionale pentru Phenian

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar trebui să primească garanţii...106

26 apr 00:00MapamondŞeful Pentagonului, disculpat de orice încălcare a regulilor etice în legătură cu Boeing

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a fost disculpat joi de orice încălcare a regulilor de...103

26 apr 00:00MapamondAtentate în Sri Lanka: Bisericile catolice, închise „până la noi ordine“

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămâne închise şi nici o slujbă nu va fi oficiată până la ''ameliorarea...103

26 apr 00:00MapamondLideri britanici şi irlandezi au participat la funeraliile jurnalistei ucise Lyra McKee

Premierul britanic Theresa May şi omologul său irlandez Leo Varadkar au participat miercuri la înmormântarea...96

26 apr 00:00MapamondFranţa: Un lider mult mediatizat al „vestelor galbene“ se retrage

Figură emblematică a protestelor ''vestelor galbene'' în Franţa, pentru care este considerat un lider de facto, Eric...101

Sănătate
25 apr 00:00SănătateFonduri europene de 20 milioane lei pentru sănătatea şi educaţia din Tulcea

Aproape 20 de milioane de lei au fost alocaţi astăzi, 25 aprilie, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020,...128

24 apr 03:34SănătateGuvernul adoptă coplata serviciilor medicale la privat

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ care prevede că asiguraţii care optează...433

22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...349

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1794

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1478

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...1005

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1648

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4209

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2508

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7487