rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Constanța are un Centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale. Era necesar!

Calvarul unei constănțence cu boala Crohn: „De la un medic plecam spre altul, până să fiu diagnosticată corect”

Numărul constănțenilor diagnosticați cu boli inflamatorii intestinale – precum boala Crohn, cel mai frecvent întâlnită! – este în creștere. Din păcate, din cauza simptomelor diverse, unii bolnavi merg din medic în medic mai bine de un an de zile până să fie diagnosticați corect. Este și cazul Marianei Bică, o constănțeancă de 28 de ani, care a avut mult de pătimit în ultimii ani din cauza bolii Crohn și nu numai! Pentru ea, dar și pentru alți pacienți precum ea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a fost inaugurat Centrul dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale.

Blondă, subțirică și frumoasă, cu zâmbetul pe buze. La prima vedere nici nu ai spune că este suferindă și că a trecut, în ultimii ani, printr-un calvar care i-a dat toată viața peste cap. Așa cum recunoaște, poate înainte nu era o persoană prea credincioasă, dar acum are multe motive să creadă că, acolo, Sus, Divinitatea a vegheat asupra ei.

Mariana Bică este o tânără frumoasă de 28 de ani. Calvarul ei a început cu câteva simptome banale, în aparență: greață, amețeală, aciditate, oboseală, vărsături. A mers din medic în medic, din diagnostic în diagnostic și din tratament în tratament. Fără nicio îmbunătățire a stării de sănătate, ba din contră! Diagnosticul a venit în urmă cu doi ani și a fost o boală...despre care nu știa prea multe: boala Crohn.

„În 2016 am fost diagnosticată cu boala Crohn. Însă până la diagnosticare am trecut prin mâna mai multor medici, de diverse specialități, căci și simptomele mele erau diverse. La început am avut greață, amețeală, aciditate, oboseală, vărsături, apoi dureri abdominale groaznice, scaune dese și apoase, scădere în greutate, dar și durere și dificultate la înghițire. Am fost la medicul de familie, am ajuns în Urgență, endocrinolog, hematolog, ginecolog, am fost internată și la Spitalul de Boli Infecțioase. De la un doctor plecam spre altul. Concluziile au fost: gastrită, de două ori, candidoză esofagiană, anemie. Am urmat tratament separat pentru fiecare afecțiune”, a povestit tânăra constănțeancă.

Diagnosticarea a survenit, așa cum se întâmplă frecvent, la mult timp după debutul afecțiunii, astfel că organismul era deja slăbit. Cadrul propice pentru instalarea altor boli, la fel de solicitante... Au urmat alte diagnostice și trei intervenții chirurgicale, luni grele de recuperare și peste 30 de comprimate înghițite pe zi, pentru a supraviețui!

Trei boli, trei operații și peste 30 de pastile pe zi, pentru a supraviețui!

„În mai 2016 am fost diagnosticată cu boala Crohn, iar în iulie, la București, la Institutul Fundeni, diagnosticul a fost confirmat. În prima noapte de internare la Institutul Fundeni am făcut febră, spre ghinionul sau norocul meu, și în urma unei radiografii pulmonare am fost suspectată și de tuberculoză. În Constanța, în urma unui CT pulmonar, a fost confirmată și tuberculoza și am fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, la dr. Elena Danteș. La doar două săptămâni de la internare, am avut prima peritonită la intestinul subțire și am fost operată de urgență.

La două luni de la prima operație, a urmat a doua operație, tot peritonită, într-un alt punct al intestinului subțire. La o lună și jumătate după această operație, povestea s-a repetat și am avut a treia operație. După această operație mi s-a declanșat și o polineuropatie periferică la picioare. Practic, aveam trei boli în același timp, Crohn, TBC și polineuropatie. Cred că vă imaginați cum eram la pământ din toate punctele de vedere. Operația mă durea, chiar și acum mă mai doare, la schimbările de temperatură, durerile abdominale încă le am, mai mult sau mai puțin, dar încă există. La un moment dat nu mai aveam putere nici să stau în picioare, cădeam din picioare

O bună perioadă de timp am avut de luat peste 30 de comprimate pe zi,

Din cauza frecvenței operațiilor, dr. Eugen Dumitru și dr. Elena Danteș au luat decizia să fiu propusă pentru terapia biologică. Dosarul nu a fost acceptat din prima, a fost nevoie de alte investigații, în urma cărora dosarul meu a fost acceptat. În prezent, polineuropatia s-a extins și la degetele de la mâini. Din cauza stării de sănătate, nu mai pot munci decât patru ore pe zi, nu mai pot face față unui program de opt ore pe zi.

Tot ce am trăit mi-a afectat și îmi afectează viața personală”, a povestit Mariana Bică, marți, 8 mai a.c., în cadrul evenimentului organizat cu prilejul inaugurării Centrului dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Alarmant: din ce în ce mai mulți pacienți cu boli inflamatorii intestinale

Numărul bolnavilor diagnosticați cu boli inflamatorii intestinale a început să crească în ultimii ani, în mod îngrijorător. Așa cum puncta prof. univ. dr. Eugen Dumitru, medic primar gastroenterolog, în Constanța s-a observat o creștere alarmantă a numărului pacienților după anii 2015 – 2016.

„Înainte nu erau prea multe diagnostice de boală Crohn, de boli inflamatorii intestinale. Nici nu mai știu dacă am făcut vreun curs în facultate despre aceste afecțiuni. Pe atunci, cazurile erau sporadice. În ultimii ani sunt însă tot mai mulți bolnavi. Cel mai mult m-a îngrijorat când, în perioada 2015 – 2016, au venit foarte mulți pacienți, în general tineri, cu vârste între 16 și 30 și ceva de ani, cu simptomele bolii și cei mai mulți au fost operați. În prezent avem peste 200 de pacienți, iar numărul este în creștere”, a afirmat prof. univ. dr. Eugen Dumitru.

În consecință, a apărut nevoia unui Centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale, unde să activeze o echipă multidisciplinară de medici, astfel încât bolile inflamatorii intestinale să fie diagnosticate mai repede, iar accesul la tratamente moderne să fie facilitat.

La Spitalul Județean Constanța, al treilea Centrul dedicat pacienților cu BII

La Spitalul Județean Constanța a fost inaugurat al treilea centru de acest fel din țară, din cele de la Institutul Fundeni din București și de la Cluj. Inițiativa înființării centrului aparține Asociației Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România, reprezentată de președintele Isabella Grosu, în parteneriat cu Clubul Român pentru Boala Crohn și Colită Ulcerativă și Spitalul Județean Constanța.

Cemtrul dispune de o unitate ambulatorie, o unitate de spitalizare de zi și spitalizare continuă, aparatură și tehnică endoscopică, imagistică și chirurgicală de ultimă oră. Centrul este coordonat de dr. Eugen Dumitru, alături de care din echipă mai fac parte alți nouă gastroenterologi, trei chirurgi, șapte anatomo-patologi, patru reumatologi, doi pediatri, trei dermatologi, patru pneumoftiziologi, un hematolog, trei medici de boli infecțioase, un oftalmolog, doi radiologi, un ginecolog, un oncolog, un psiholog, un nutriționist și trei asistente medicale.

La inaugurare au participat, marți, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu – care a și afirmat că a fost suspect de boală inflamatorie intestinală, fiind de ani buni pacientul dr. Eugen Dumitru, astfel că înțelege necesitatea unui astfel de centru -, prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța, prof. univ. dr. Dan Iliescu, decanul Facultății de Medicină Constanța, prof. univ. dr. Mircea Diculescu, șeful Clinicii Gastroenterologie și Hepatologie II de la Institutul Fundeni, dr. Laura Condur, președintele Asociației Medicilor de Familie Constanța – rolul medicilor de familie în depistarea timpurie a bolilor inflamatorii intestinale fiind subliniat și cu această ocazie! - și multe alte cadre medicale. Mai multe date despre acest centru, respectiv datele de contact și medicii care activează aici pot fi obținute de pe pagina web: http://bii.spitalulconstanta.ro.

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 9 mai 20181559
Comentarii

52Cristi(9 mai 15:45)
Acum am vazut pozele , donsoara e cu sotu langa ea , sotul e baietelul acela roscat pe nume Geta , ia suflat in cur de s-au inflamat matele
24Normal(9 mai 14:36)
Se vede, domnule ''doctor'' Dumitru ca nu ati facut prea multe cursuri in facultate ca habar nu aveti sa diagnosticati corect aceasta afectiune. Cei care vin la dvs cu simptome clare de boala Crohn ii trimiteti la prietena dvs, doctorul psihiatru.
38Cel mai bun(9 mai 14:34)
Cel mai bun medic in Constanta este trenul de Bucuresti. Cugetarea facuta de un clasic in viata: Nicusor Constantinescu Presedinte CJC
24Geo(9 mai 11:05)
Ce comentatori cacaciosi sunteti voi cei de jos... Voi aveti viermi in cap,colcaie si au ucis neuronul.
72Cristi(9 mai 10:05)
Lesbi cu mate inflamate de la halit pasarica . E nevasta lu marea fotografa Geta Trofin . Sanatate si limba aspra in continuare
72Mai sunt ca tine(9 mai 09:41)
De unde ai luat-o? Ai participat la spirala lui bivolaru ca ai moaca. Mai sunt si altele ca tine.
mai mult...Replica
18 sep 15:59ReplicaCCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema...313

18 sep 00:00ReplicaExcluderea Anei Birchall din PSD, propusă CEX-ului de Cătălin Rădulescu: Vrea să legitimeze acțiuni mafiote și criminale506
18 sep 12:38ReplicaDesfășurare de forțe în zona gării din Constanța: mașini verificate și persoane legitimate!1392
18 sep 14:44ReplicaUn constănțean BEAT a intrat cu mașina în gardul unei locuințe și a FUGIT!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Jurilovca, în noaptea de 17 spre 18 septembrie a.c., au fost sesizați de...572

18 sep 00:00ReplicaRAEDPP scoate la licitaţie mai multe spaţii!873
18 sep 09:13ReplicaBloc cu 8 etaje în locul spațiului verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!2818
18 sep 00:00ReplicaContracte de milioane. Cine repară utilajele de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

O firmă din Brașov deținută de un seputagenar va repara utilajele de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pe baza...1354

18 sep 00:00ReplicaINFRACTOR PERSEVERENT: Prins de polițiști când voia să spargă un apartament în Tomis III, a fugit și... s-a REÎNTORS!1442
18 sep 00:00ReplicaÎncă un accident rutier din cauza întoarcerii peste marcajul dublu continuu: șoferul era băut!1122
18 sep 00:00ReplicaUn imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel

Orașul Constanța se poate ”lăuda” cu clădiri aflate în paragină, cu tencuiala căzută, murdare de găinaţi...1524

18 sep 00:00ReplicaUn bărbat din Techirghiol s-a apucat de 'AFACERI' prin Austria, dar succesul l-a băgat la 'răcoare'3395
18 sep 00:00ReplicaCine dorește să transforme parcarea de la Lake View în unitate de primire turistică!1544
Vremea
20.3°19.6° - 20.3° miercuri, 18 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 41%
Vânt: 5.84 m/s
Presiune: 1015.23 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:10SportPrima seară de Champions League! Liverpool, învinsă de Napoli! Remiză la Dortmund-Barcelona. Genk, echipa lui Ianis Hagi, umilită de Salzburg

Champions League 2019/2020 a debutat aseară cu primele meciuri din faza grupelor. Meciurile de la 19:55 s-au încheiat...488

18 sep 00:00SportSimona Halep, nerăbdătoare să reia pregătirea alături de Darren Cahill: ”Vino aici! Stai... Nu încă, știu”

Simona Halep (6 WTA, 27 de ani) va face din nou echipă cu antrenorul australian Darren Cahill și este nerăbdătoare...371

18 sep 00:00SportDenis Alibec a slăbit 5 kilograme și vorbește despre marele său regret: „Vede mama, văd prietenii și e inutil”

Denis Alibec (28 de ani) a slăbit cinci kilograme și e gata să revină pe teren după accidentarea suferită la...653

18 sep 00:00SportFlorin Talpan râde de jucătorii de la FCSB: „Au strigat «Forza Steaua» pentru a ne încuraja! Le spun «Capul sus», chiar dacă nu mai au șanse la titlu”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, i-a ironizat jucătorii de la FCSB după victoria obținută cu CS Universitatea...345

Local
18 sep 00:00LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...234

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...633

18 sep 00:46LocalSe asfaltează trotuarele pe strada Mircea cel Bătrân! VIDEO

Primăria Muncipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reabiliteze zona destinată circulației...492

18 sep 00:47LocalPrimăria Constanța, acțiune de informare a cetățenilor în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, au...435

18 sep 00:06LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în Constanța: o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, în județul Constanța,...3043

18 sep 00:13LocalPolițiștii constănțeni au vorbit cu elevii despre capcanele de pe internet

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 16 septembrie a.c., au continuat seria...413

18 sep 00:12LocalDosare penale întocmite de polițiștii rutieri pe drumurile din Constanța

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 16.20, au identificat...464

18 sep 00:12LocalCopil cu piciorul blocat într-un scaun metalic, pe strada Mugurului din Constanța

Militarii constănțeni au fost solicitați să intervină pe strada Mugurului, nr 40, din Constanța, după ce unui...578

18 sep 00:11LocalFemeie AGRESATĂ de concubin! A intervenit Poliția!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sarichioi, la data de 16 septembrie a.c., au fost sesizați de către o...400

18 sep 00:08LocalServiciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță!

...434

Politică
18 sep 00:37PoliticăPersoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative...599

18 sep 00:40PoliticăDNA anunță că bunurile și banii depuși de Sebastian Vlădescu pentru cauțiune rămân la dispoziția procurorilor

Garanțiile asupra bunurilor și sumele de bani depuse de Sebastian Vlădescu, dar și de ceilalți inculpați din...419

18 sep 00:15PoliticăConsilierii din Valu, convocaţi în şedinţă. Iată proiectele înscrise pe ordinea de zi!

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...421

18 sep 00:15PoliticăTeodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Proiectul iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, prin care neplata impozitelor şi...316

18 sep 00:49PoliticăProcurorul general, anunț privind dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis

Fără grabă - așa tratează procurorii de la Parchetul General dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis....570

18 sep 00:46PoliticăDeputat PSD condamnat definitiv rămâne înșurubat în Parlament

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a întocmit marți proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului unui...506

18 sep 17:04PoliticăEmil Banias se întoarce în Consiliul Județean? Ordinul prefectului de încetare a mandatului a fost ANULAT

Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias, a fost exclus, în urmă cu doi ani, din ALDE, Secretarul General al...1178

18 sep 00:11Politică'Bani negri pentru partid' - Vasile Blaga, explicații în fața magistraților după 'lovitura' încasată de la un important om de afaceri

Astăzi la Curtea de Apel București judecătorii au pe masă dosarul „Bani negri pentru partid” în care Vasile...829

18 sep 00:10PoliticăDarius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de...681

18 sep 00:10PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, replică pentru Rareș Bogdan: Sunt alți amatori care se zbat

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi răspunde prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, cel care spunea...593

Monden
18 sep 00:41MondenAnna Lesko l-a dat în judecată pe DJ Vinnie, tatăl fiului ei

Vestea că Anna Lesko s-a despărţit de iubitul ei, tatăl băieţelului pe care-l are, a surprins pe toată lumea,...395

18 sep 00:00MondenMukinka Chibanga, câștigătorul primei ediții iUmor. S-a apucat de stand-up anul acesta la insistențele amicilor

Mukinka este comediant african crescut în Belgia care acum locuieşte în România. Experienţele sale cotidiene...209

18 sep 00:00MondenCâţi bani au strâns la nuntă Andreea Bălan şi George Burcea

Andreea Bălan şi George Burcea s-au cununat religios duminică, atunci când au botezat-o şi pe fetiţa lor mai...378

18 sep 00:00MondenAdele s-a înţeles cu soţul asupra custodiei copilului după divorţ. Iată ce au stabilit

După ce a depus joi, 12 septembrie, cererea de divorţ de soţul ei, Simon Konecki, Adele s-a înţeles cu fostul...270

18 sep 00:00MondenMr. Bean, schimbat complet la 64 de ani! Iată cum arată actorul în prezent

A jucat în nenumărate filme şi seriale care au avut un succes incredibil, precum „Johnny English“,...476

18 sep 00:00MondenDemi Lovato se iubește cu un star de televiziune?

Demi Lovato pare să fi trecut peste perioada grea prin care a trecut în urmă cu aproape un an, atunci când, din...247

18 sep 00:00MondenBrad Pitt a vorbit în direct cu un membru al echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională

Brad Pitt a apelat luni Staţia Spaţială Internaţională (ISS), iar conversaţia purtată de actor cu astronautul...201

18 sep 00:00MondenVictoria Beckham a declarat că a fost „hărţuită mult în şcoală, psihic şi fizic“

Victoria Beckham, soţia fostului star al fotbalului englez David Beckham, a dezvăluit că a fost hărţuită psihic...261

18 sep 00:00MondenNetflix a cumpărat drepturile de difuzare pentru serialul ''Seinfeld'', după ce a pierdut ''Friends''

Serviciul de streaming Netflix a anunţat luni că a cumpărat drepturile de difuzare a serialului american "Seinfeld"...183

18 sep 00:00MondenDrama cascadoarei rămasă fără un braţ după un accident pe platourile de filmare în timp ce o dubla pe Milla Jovovich

Olivia Jackson, dublura actriţei Milla Jovovich în scenele de acţiune, a suferit un accident în timpul filmărilor...338

Mapamond
18 sep 00:00MapamondProcedură împotriva Ungariei: Budapesta se apără în faţa miniştrilor UE

Ungaria a contestat procedura lansată de Parlamentul European împotriva sa pentru risc de "încălcare gravă" a...198

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: CEDO condamnă Rusia la plata a peste 100.000 de euro pentru 4 şcoli în limba română din Transnistria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia la plata sumei de 126. 000 de euro ca prejudicii...204

18 sep 00:00MapamondCel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania

Cel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania, arată marţi un...169

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Premierul Maia Sandu efectuează o vizită oficială în SUA

Şefa guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în...180

18 sep 00:00MapamondExplozie produsă într-un laborator ce conţine virusul variolei. Rusia neagă existenţa unui risc de contaminare

Rusia a dezminţit marţi existenţa unui risc de contaminare după ce o explozie şi un incendiu s-au produs într-un...182

18 sep 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 27 de morţi în două atentate

Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi marţi în Afganistan în apropierea unui miting...178

18 sep 00:00MapamondGermania: Un bărbat libian în scaun cu rotile, victima unei agresiuni la Chemnitz

Un bărbat libian în scaun cu rotile a fost atacat de un tânăr suspectat de apropiere de extrema dreaptă, în...189

18 sep 00:00MapamondIranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi deţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj, a...189

18 sep 00:00MapamondNumărul cererilor de azil depuse în Canada de la începutul anului, în creştere faţă de 2018

Numărul total al cererilor de azil în Canada depuse de la începutul anului l-a depăşit deja pe cel din aceeaşi...184

18 sep 00:00MapamondMai multe persoane sunt rănite după ce un tren a deraiat în Hong Kong la o oră de vârf

Un tren a deraiat în Hong Kong marţi dimineaţă, la o oră de vârf al traficului, mai multe persoane fiind rănite,...177

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2466

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...847

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...776

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1054

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...889

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1339

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1017

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1048

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1253

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1540