REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cămătărie legală: O bancă ameninţă un constănţean pentru un debit de... 4 franci!

Cămătărie legală: O bancă ameninţă un constănţean pentru un debit de... 4 franci!

Replica API 28 ianuarie 2015 | 23:17 182

Client bombardat cu mesaje

Client bombardat cu mesaje

Drama reală a celor care au credite în franci elveţieni este luată în derâdere de către instituţiile bancare care, în ciuda acestei crize, continuă cu ameninţări pentru plata ratelor. Un constănţean a fost contactat, marţi, de către reprezentanţii Bancpost pentru achitarea unei restanţe de - atenţie! - 4 franci, adică aproximativ 20 lei. Mai mult, clientul este bombardat şi cu mesaje. Două, în mai puţin de cinci minute: „Prin neachitarea sumei datorate către Bancpost riscaţi demararea procedurilor de executare a contractului“, se arată în mesajele transmise.

„Zilele trecute a mers mama mea să plătească rata, în jur de 300 de lei, deşi, în mod normal, plăteam 220 lei. N-a avut suficienţi bani la ea, însă casiera i-a spus că poate reveni în altă zi să achite restul sumei de 4 franci. Astăzi (27 ianuarie –n.r.), am fost contactat telefonic de către reprezentanţii bănci, cerându-mi să plătesc urgent suma de 4 franci. Ulterior, în mai puţin de cinci minute, mi-au trimis şi mesaje, ameninţându-mă că vor demara procedura de executare a contractului“, s-a plâns constănţeanul. „Există acest debit şi trebuie să plătiţi ca să nu achitaţi şi penalităţile“, a fost replica angajatei Bancpost. Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, mii de persoane cu credite în franci elveţieni au protestat în Piaţa Constituţiei, solicitând autorităţilor să intervină de urgenţă în criza generată de aprecierea francului, astfel încât băncile să convertească în lei, creditele în valuta, la cursul istoric, plus maxim 20%. Strigătele oamenilor se pare că au avut ecou. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a declarat, luni seara, că şase bănci au fost de acord cu conversia creditelor în franci elveţieni în lei, cu o reducere a sumei datorate sau o reducere a dobânzii plătite. Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR este vorba despre băncile Bancpost, Volksbank, Piraeus Bank, Raiffeisen, Banca Românească şi OTP Bank.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102