REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cameră: Definiţia vehiculelor fără stăpân, modificată. Sunt incluse şi autoturisme înmatriculate în străinătate

Cameră: Definiţia vehiculelor fără stăpân, modificată. Sunt incluse şi autoturisme înmatriculate în străinătate

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1205

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că pot fi incluse sub incidenţa Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate şi autoturisme înmatriculate în străinătate.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii 421/2002.

Potrivit expunerii de motive, iniţiativa vizează modificarea şi completarea definiţiei termenului "vehicule fără stăpân", pentru a include şi vehicule înmatriculate în străinătate, deoarece au fost semnalate autoturisme de acest fel care nu au putut fi ridicate deoarece nu au numere de înmatriculate româneşti.

Iniţiativa are ca obiect de reglementare şi scurtarea de la un an la şase luni a perioadei în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice şi introducerea dovezii de achitare a taxelor auto, a amenzilor şi a dovezii efectuării ITP-ului de către proprietar/deţinător legal în termen de 5 zile de la primirea somaţiei, scrie Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, "vehicul fără stăpân" este vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut, iar "vehicul abandonat" este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in parcare in spate la T18, b-dul Tomis 297 este autoutilitara alba cu numere de bulgaria plina cu cartoane si pungi de plastic. Este a unui prost gras care mai are o KIA Ct 78 JJJ.
1
0
Un Matiz rosu nemiscat de aproape trei ani in parcarea de langa bloc MEDGAZ pe B-dul. I. C. Bratianu nr.61 bis.
1
0
Veniti in parcarea fostului magazin Dramex. Este un autovehicul cu numere arabe, nemiscat de cel putin 5 ani. Faceti un pustiu de bine si ridicati-l. A mai fost unul, dar acum aprox 2 ani, dupa o actiune a politiei locale, a disparut.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614