REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului de procedură penală

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului de procedură penală

Replica API 19 iunie 2018 | 01:24 378

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Comisia parlamentară specială pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei a adoptat raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind Codul de procedură penală.

Printr-un amendament aprobat s-a stabilit că absenţa nejustificată a avocatului nu poate să atragă consecinţe juridice în privinţa inculpatului.

Membrii comisiei au admis şi un amendament potrivit căruia în luarea deciziei asupra existenţei infracţiunii şi a vinovăţiei inculpatului instanţa hotărăşte motivat, cu trimitere la toate probele evaluate. Condamnarea se dispune doar atunci când instanţa are convingerea că acuzaţia a fost dovedită dincolo de orice îndoială.

Conform prevederilor adoptate, măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate dacă există probe sau indicii temeinice că bunurile în cauză au fost obţinute din activităţi infracţionale. Măsurile asigurătorii nu pot depăşi o durată rezonabilă şi vor fi revocate dacă această durată este depăşită sau dacă temeiurile avute în vedere la luarea lor nu mai subzistă.

Un alt amendament stipulează că, la verificarea în cursul judecăţii, dacă se constată că actele sau probele efectuate sau administrate în cursul cercetării penale sunt lovite de nulitate, acestea sunt eliminate din cauză, indiferent de soluţia pronunţată în cursul verificării prealabile.

De asemenea, printr-un alt amendament al PSD admis s-a stabilit că recursul în casaţie în favoarea inculpatului poate fi declarat oricând.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati luat si veti lua muie , ca intotdeauna !!!! klaus vrea codurile ....dar le vrea promulgate de altcineva, deci vrea suspendare si revenire ! .....iar voi ati luat ce va place , sa va fie de bine !
0
1
caracter nepermis, CCR , sluga lui dragnea- raspunde favorabil cadoului primit financiar- ce este nepermis, adevarul?
2
1
in romanica legile sunt facute de hoti in favoarea talharilor,asta cat o mai tine daca anul asta se serbeaza centenarul nu stiu daca bicentenarul se va mai serba,netaniahu in kneset a declarat ca a cumparat-o,chinezii cumpara teren arabil,arabii fac din insula mare a brailei faneata pentru camile,austriecii au taiat toata padurea si mai nou au acaparat rezervele de gaz si ce o mai din mare iar pesedeu nu are alta grija decat sa-si protejeze hotii,dar pana cand
5
1
Mars la cacat amandoi !.Sa i frigeti cateva mii de limbi lui dragnea jigodiilor !
3
6
ai draku de cacati nu va convine psd,,,,,e foarte bun.
4
10
in sfarsit poate asa se vor potoli abuzurile si vanatoarea asta de vrajitoare
5
9
Moarte lui Dragnea!!!
12
5
Fratilor, haideti sa ne apucam de treaba. Repede pana nu se prinde lumea. Chiar daca se vor schimba legile coruptiei in viitor vom fi judecati dupa legea mai favorabila noua. Spor la treaba si votati PSD!
6
11
Revolutie! Au dat drumul la crime si distrugerea Romaniei! PSD a distrus Romania!
25
9
votanti psd - fiti foarte atenti la ce ati facut, inconstienta vboastra nu are margini, interesati-va, daca mintea nu va ajuta, cereti relatii celor cunoscatori, sa va explice ce a facut asrtazi penalul draknea- legile in Romania nu mai exista- legin ptr criminali favorabile, vom fi decapitati pe capete, ceilalti iesiti la vot- acest nenorocit trebuie executat ca ceausescu, presul dorneanu, nulitate ce nu si-a recunoscut copilul, nu admite nimic, nicio contestatie, totul trece rapid. Familii intregi parasesc tara, sunteti multumiti de rezulatat. Replica ce replica aveti?
26
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367