REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal

Replica API 25 aprilie 2019 | 03:31 475

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a Codului penal în forma aprobată de Senat.

Reprezentanţii PNL şi USR au anunţat că îl vor ataca din nou la Curtea Constituţională.

S-au înregistrat 180 de voturi "pentru", 81 - "împotrivă" şi două abţineri.

S-a decis eliminarea mai multor prevederi din forma iniţială a legii, care au fost declarate neconstituţionale de către CCR, şi au rămas în forma iniţială articole criticate de Opoziţie, pe motiv că nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstituţionale de Curte.

Unul dintre acestea se referă la reducerea termenelor de prescripţie a pedepselor. Astfel, termenele de prescripţie a răspunderii penale vor fi: de 8 ani faţă de 10 ani în legea în vigoare, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani; şi de 6 ani în loc de 8 ani când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.

Un alt text se referă la abrogarea articolului referitor la neglijenţa în serviciu.

O altă modificare prevede introducerea unui termen de un an în care se poate face un denunţ. "Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de un an de la data săvârşirii acesteia", se menţionează în proiect.

Camera Deputaţilor este for decizional.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sugi pula si tu si ma-ta si fiica-ta ! o familie omogena , rezistenta ! ratatule , noroc ca ai punga pe plaje ca altfel iti vindeai apartamentul !
3
2
Toti cei care au votat pentru fac parte dintr-un grup infractional organizat, niste slugoi ai infractorului dracnea.
2
4
Sugi pula zdreanta en gros si en detail,o sa mori in pula mea de odtica,faci umbra pamantuluu degeaba .
4
2
Moarte cloaceinpokitice de dupa lovitura de stat din 1989 !
3
4
@18,31 zdreanta esti tu si familia, esti un linge pizda psdista, futute in gat si viu si mort. Din cauza unora ca tine, care suge poola psdista toata ziua, cacanarii astia pulitruci, cred ca sunt buricul pamantului. Esti un prost.. De fapt un mare prost, un sclav psdist ... Un jeg... O lepra, caruia nici apa nu trebuie sa primeasca...
1
5
Bravo prostanii si limbistii mei fiti activi si sugeti mi pula la greu si spalati la pula si pizda toti pesedistii. Zdrentelor cand a fost descoperit Lazar de ce pula mea nu a ti comentat?.Sugeti pula en gros zdrentelor !!!
6
5
Stai calm urmeaza si amnistia ,gratierea
6
3
Lua-v-ar dracu' de jeguri imputite!
10
8
INCORECT CAMERA DEPUTATILOR ci camera hotilor, borfasilor, puscariasilor, inculpatilor, analfabetilor, agramatilor- lupta din rasputeri sa-si poata continua furtul legal, sa ramana cu averea furata, sa nu faca puscarie sa-si poata numi in continuare curvele, amantii, amantele pe posturi cheie- singurul lor scop. Au dat o tara peste cap, au distrus destine, familii intregi de dragul; de a scapa un un singur puscarias- satana draknea
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920