REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe energie

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe energie

Replica API 17 aprilie 2019 | 04:16 448

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă pe energie "S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!".

S-au înregistrat 95 voturi pentru, 155 contra şi 19 abţineri.

Moţiunea a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor.

Partidul Naţional Liberal şi-a exprimat, în moţiune, îngrijorarea cu privire la situaţia din acest domeniu şi afirmă că preţurile la energie au crescut, securitatea energetică a ţării fiind în pericol, în principal din cauza lipsei investiţiilor.

"PNL este profund îngrijorat de situaţia sectorului energetic. Preţurile la energie au crescut mult în ultimii ani, iar securitatea energetică a ţării este în pericol, în principal din cauza lipsei investiţiilor în sector. România a început să importe tot mai multă energie electrică şi gaz natural. Ne dorim ca prin moţiunea "S.O.S. sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!" să generăm o dezbatere consistentă în Parlamentul României în legătură cu situaţia sectorului energetic, un domeniu strategic pentru economia ţării noastre", se arată în moţiunea iniţiată de liberali.

PNL susţine că PSD şi ALDE trebuie să înceteze să mai "mintă cum au făcut în programul de guvernare 2018-2020". PNL îşi exprimă îngrijorarea că, după cinci ani de la începerea procesului de revizuire a strategiei energetice a României, acest document încă nu este finalizat, considerând că acest fapt este de natură să genereze "haos" în sectorul energetic, se mai arată în textul moţiunii.

În replică, ministrul Energiei, Anton Anton, a respins toate acuzaţiile.

Piaţa energetică românească este conectată cu pieţe din state central şi est-europene de câţiva ani, iar România are o strategie energetică, după ce multe guverne nu au reuşit să pună niciun rând de viziune pe hârtie, a declarat ministrul Anton Anton.

"Dacă i-aş spune document, cred că e prea mult spus pentru un text plin de injurii şi fraze care anunţă sfârşitul lumii, fără să fie cazul (...). Înţeleg că moţiunea de astăzi este o încercare de a vă repara propriul handicap în a face ceva pentru români. De aceea, poate că dacă aţi analiza dezbaterea de astăzi cu onestitate, nu cu ură sau amatorism, ar fi un pas cinstit către ei. Spuneţi că sectorul energetic românesc nu este integrat în cel european şi că preţurile sunt foarte mari. Vă contrazic! Piaţa energetică românească este conectată cu pieţe din state central şi est-europene, şi nu de ieri, ci de câţiva ani. Mă surprinde că nu ştiaţi acest lucru. Pieţele interconectate presupun importuri şi exporturi de energie. Pe scurt: o relaţie comercială care dictează preţurile, ca în orice stat european. Vă arătaţi îngroziţi că sunt şi momente în care România importă energie (...) Păi, acelea sunt exact momentele în care România importă nu pentru că nu produce suficientă energie pentru cât ne trebuie în consum. Ci pentru că în acele intervale preţurile pe alte pieţe sunt mai convenabile pentru români. Aşa că haideţi să terminăm cu panica! Nu face bine nimănui, nici măcar dumneavoastră, celor care o generaţi", a spus Anton.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
6
0
Din pacate alde nu intelege ca are o persoana total nepotrivita la energie. Nu " le are " si distruge mare parte din energie. Se incapatineaza sa sustina inca un incompetent pe energie si arogant si asta costa economia tarii. Ma pish pe voturile lor. Iar unii votati de la PSD care ar mai pricepe ceva cum e deputatul Iancu e inactiv, mut, si cu procese de coruptie. Tara are directie total gresita. Alde si Iancu-psd iau voturi putine la Constanta pentru care nu au facut nimic nici pe energie -cet, gaze, Radet, regenerabile.
8
1
pana cand ciuma rosie nu va ajunge dupa gratii- in haita care a furat intraga tara, haita care a trimis bebelusii in ceruri, -haita formata din curve si curvari inhaitati in cete- se acopera unul pe altul, fura cine poate, cat poate, unde poate- nu va trece absolut nimic, astia sunt in stare sa isi trimita intreaga familie dupa gratii numai si numai ptr a-si continua furtul masiv, legal-
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369