REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Camera Deputaţilor a respins solicitarea ACL privind dezbaterea Legii amnistiei şi graţierilor

Camera Deputaţilor a respins solicitarea ACL privind dezbaterea Legii amnistiei şi graţierilor

Replica API 14 noiembrie 2014 | 01:53 212

Conducerea Camerei Deputaţiei a respins, joi, propunerea lui Klaus Iohannis şi a parlamentarilor ACL de a se pune pe ordinea de zi proiectul de lege privitor la amnistie şi graţiere.

Potrivit liderului Grupului parlamentar PSD, Marian Neacşu, o astfel de iniţiativă va avea loc după alegeri.

“O şedinţă a Comitetului liderilor va avea loc marţi, la ora 12. Hotărârea de acolo o să fie preluată în şedinţa de plen de marţi, de la ora 16:00. Eu opinez că marţi, la ora 16:00, în plen, se poate discuta acest lucru”, a spus Neacşu.

Evident, opoziţia a reacţionat vehement şi l-a acuzat pe premierul Victor Ponta de limbaj dublu.

Tensiunea dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, a atins climaxul în cadrul celei de-a doua dezbateri televizate, de miercuri seară, când s-a vorbit de legea graţierii şi amnistiei.

Pe tematica anticorupție, Iohannis a enumerat mai mulți cercetați penal din cadrul PSD, iar în replică, Ponta a oferit mai multe nume din PNL.

Fulgerător, Iohannis a venit cu o propunere bombă: „Domnule Ponta, poimâine, mergem în Parlament și anulăm legea amnistiei și grațierii”?

Ponta a oferit un răspuns evaziv.

Joi, parlamentarii Alianței Creștin-Liberale Constanța au solicitat președinților Camerei Deputaților și Senatului convocarea de urgență a celor două Camere ale Parlamentului în ziua de vineri, 14 noiembrie a.c., la ora 12.00.

Cererea parlamentarilor vizează introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților respingerea Legii amnistiei și grațierii, dar și aprobarea solicitării Parchetelor pentru începerea urmării penale sau pentru cererea de arestare în cazul senatorilor și deputaților care sunt în asemenea situații, indiferent de culoarea politică a celor vizați.

Iniţiatorii constănţeni sunt preşedintele PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru; prim-vicepreşedintele PDL Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu şi liberalii Puiu Haşotti (senator) şi deputaţii Gheorghe Dragomir, Victor Manea şi Mihai Lupu.

„Sunt total împotriva acestei legi și PNL a votat împotriva acestei legi, când a venit PSD pe șest cu legea și a încercat să ne-o bage pe gât. Am oprit în ultimul moment acest proiect de care România nu are nevoie, dar de care PSD are nevoie”, a spus Iohannis, miercuri seară, care a completat cu faptul că va refuza adoptarea acestei legi, dacă va fi preşedinte.

În replică, Ponta l-a „închis” pe Iohannis. „Nu aveați cum să respingeți legea, pentru că nu a fost votată. Președintele nu poate să refuze, Parlamentul poate să respingă. Cred că am fost foarte clar. Să vorbim clar, nu cu lozinci. (...) Știți cine a vorbit în numele PNL și al dumneavoastră domnule Iohannis în Parlament vis-a-vis de această lege? Domnul Sorin Roșca Stănescu (condamnat - n.r.), vă spune ceva acest nume? (...) Dumneavoastră nu puteți de la primărie, doar Parlamentul poate”, a precizat Ponta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614