REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii

Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii

Victor ROTARU 19 septembrie 2023 | 00:00 420

Camera Deputaţilor va dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila, urmând ca votul să fie dat miercuri.

Camera Deputatilor: Motiunea simpla impotriva ministrului Sanatatii

Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", este semnată de 56 de deputaţi USR şi ai partidului Forţa Dreptei.

Iniţiatorii moţiunii îi cer ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, "pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre", iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa "la adevăr" în sistemul sanitar.

"Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru ca pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa la adevăr în sistemul sanitar. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu îi pasă. Alexandru Rafila trebuie să plece, pentru că nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească. Alexandru Rafila trebuie să plece. Şi nu la New York, în Cuba sau la Geneva, în plimbări plătite de noi toţi. Alexandru Rafila trebuie să plece acasă!", susţin aceştia în document.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea este "un strigăt de revoltă" pentru că, niciodată în istoria sa recentă, sănătatea din România nu a mai avut parte de un ministru PSD "atât de slab şi de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor şi ale sistemului sanitar".

"Sigur, PSD a mai pus ministru la Sănătate şi un fost brancardier plagiator şi o fostă administratoare de spital prinsă în flagrant cu mită. Dar cine îşi închipuia că se poate mai rău, mai ales când vezi CV-ul lui Alexandru Rafila? Spre deosebire de alţi miniştri PSD, Alexandru Rafila a venit ca un comentator specialist în sănătate publică şi o să plece ca un gropar al sistemului sanitar românesc. Fără îndoială omul sistemului, ministrul Rafila a ocupat de-a lungul timpului diverse funcţii, onorifice sau nu, în aparatul de stat. Nu se poate spune că îi lipseşte experienţa administrativă, fiind şi recunoscut în acest sens. Pe hârtie, avem un ministru al Sănătăţii decorat în două rânduri cu 'Ordinul Sanitar' în grad de Cavaler şi ulterior în grad de Ofiţer, cităm, 'în semn de apreciere pentru întreaga activitate, precum şi pentru rezultatele importante obţinute în perfecţionarea actului medical'. În realitate, avem un politruc puturos la Sănătate. Un impostor. Un incompetent şi un turist de lux în ţări exotice", se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii moţiunii mai spun că Rafila refuză de mai mult de doi ani să facă normele de aplicare a Legii Stop Nosocomiale şi "a făcut ţăndări" Planul de Cancer "fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici".

Ei susţin că Rafila "a tăiat complet" finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj, în condiţiile în care Institutul de Transplant din Cluj-Napoca funcţionează într-un pod neautorizat.

Aceştia afirmă că absolut toate serviciile judeţene de ambulanţă sunt conduse de manageri interimari, cu numiri din şase în şase luni, prin ordin al ministrului Rafila, personalul fiind insuficient şi suprasolicitat, iar ambulanţele vechi, "unele de 10-15 ani, cu peste 1 milion de kilometri parcurşi".

În document se mai susţine că niciunul dintre locurile din spitalele din România nu îndeplineşte criteriile pentru a trata mari arşi, menţionându-se că "ministrul Rafila refuză să facă reforme", "România pierde banii din PNRR pentru spitale şi dotări - 740 de milioane de euro", iar investiţiile în medicina prespitalicească sunt în întârziere, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699