REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cameră: Moţiunea împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie - adoptată

Cameră: Moţiunea împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie - adoptată

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 1142

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Monica Anisie

S-au înregistrat 172 voturi 'pentru', 90 'împotrivă' şi 47 abţineri, scrie Agerpres.

Moţiunea intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând "lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că, în prezent, şcoala românească este "sub nivelul provocărilor" cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi, pentru că a rămas "captivă unor formule conservatoare" şi unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţe.

Anisie a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă 'dintr-o comedie' şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online. Totodată, a dat asigurări că, prin intermediul Programului Naţional "Şcoala de acasă", vor fi achiziţionate dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pilosii,securistii,sorosistii,neomarxistii,comunistii,nazistii,si alte doctrine!Cand ai fata angajata la guvern si sotul la Golf in limba germana,nu e bine,nu e democratic,oare un vizionar ca T Jefferson ce ar fi zis intr o situatie de genul?este sau nu democratic sa iti pui familia peste tot?
0
0
pai zicea ca vrea sa schimbe tot dar tot pe linia veche o tine ,cu clasa o cu bacul ,etc,n-a schimbat nimic
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218