REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cămin de bătrâni construit de o primărie în 2008, închiriat unui afacerist turc. Surpriză! Nu poate funcţiona

Cămin de bătrâni construit de o primărie în 2008, închiriat unui afacerist turc. Surpriză! Nu poate funcţiona

Replica API 10 noiembrie 2017 | 00:00 1468

OK-ul de la ISU Dobrogea, greu de obţinut după tragedia de la Colectiv

OK-ul de la ISU Dobrogea, greu de obţinut după tragedia de la Colectiv

În primăvara anului 2008, la Hârşova, în ultimele luni de mandate ale fostului edil Ionel Chiriţă, era inaugurat Centrul de zi pentru persoanele în vârstă. Mai erau de finalizat bucătăria, spălătoria şi centrala termică, iar 26 de rezidenţi puteau deveni locatari ai centrului. S-au scurs 9 ani, iar în centru bate vântul!

Ionel Chiriţă a pierdut Primăria Hârşova, iar noul primar Tudorel Nădrag nu a considerat că este util un astfel de centru destinat persoanelor vârstnice. Din 2016, primar nu mai este nici Nădrag. Actualul edil, Viorel Ionescu, a decis că, decât să stea “de pomană”, centrul ar putea fi închiriat unui investitor, cu condiţia să nu schimbe destinaţia clădirii. Adică, să aibă grijă, contracost, de bătrâni.

Centrul a fost închiriat către un “investitor din Turcia”, după cum spunea anul trecut primarul Ionescu. Toate bune şi frumoase, numai că imediat după anunţ s-au găsit persoane care să reclame demersul primăriei, pe care l-au catalogat ca fiind nelegal. A trecut şi acest episode, însă afacerea tot nu funcţionează. Conform lui Viorel Ionescu, “contractul de închiriere pentru centrul pentru bătrâni datează de prin octombrie-noiembrie 2016.

Chiria este undeva la 2.600 de lei pe lună”. Dar, activitate nu se poate desfăşura, iar asta pentru că centrul nu primeşte momentan autorizaţie de securitate la incendiu din partea ISU Dobrogea! “S-a schimbat legea după tragedia de la colectiv, centrul trebuie să îndeplinească anumite condiţii, e vorba despre o ivestiţie foarte mare”, spune Ionescu.

Firma care a luat în chirie clădirea, dar momentan stă pentru că nu se poate obţine autorizaţie ISU se numeşte SC Radar Azil de Bătrâni SRL, asociaţi fiind Nighear Matei (o cernăvodeancă) şi Pala Engin (cetăţean turc). Administratori sunt Dumitru Benea şi Nighear Matei.

De precizat că firma mai sus pomenită a avut discuţii să preia şi căminul de bătrâni din oraşul Cernavodă. Însă, şi aici investiţia ar fi fost prea mare! “Nouă ne-ar fi convenit să dăm căminul unui privat, să mai scăpăm primăria de cheltuieli. ar, asta ar fi însemnat o investiţie prea mare pentru ei şi nu au dorit”, au declarat, pentru “Replica”, surse din cadrul Primăriei Cernavodă.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa ma domn cetatean ca a facut CHIRITA WC pentru CATEI si ne-a umplut de floricele si pavele. Se vede de la o posta ca asta e mana lu chirita. Nu suporta ca Nadrag chiar a facut mult mai multe ca el.
4
2
Stateam pe banca in centru si a aparut Luci Stancu impreuna cu un domn pe care il recomanda la lume ca fiind noul sef de la Politia Locala. Ma deslusiti si pe mine care stiti ce rol are in primarie Luci Stancu, o fi consilierul primarului pe teme de comunicare? Este frumos ce se intampla domn primar? Noi te-am votat sa faci treaba nu sa umpli primaria de neamuri si prieteni. Am scapat de Nechita si Ninja si am dat peste Luci si Marita.
3
2
Nu v-ati saturat sa tot mintiti?
5
5
Nadrag a facut o investie inutila a pus marmura in cetru, iar pe ea se plimba Ionescu cu basculanta si autocarul de oina. Am rude plecate in Spania si Italia care ingrijec batranii de acolo, iar de-ai nostrii cine se ingrijeste? Primaria isi bate jos. Ne mint pe fata, au zis ca fac locuri de munca si nu au facut, am lucrat in primarie si Nadrag m-a dat afara si Ionescu nu vrea sa ma angajeze ca nu fac parte din partidul lui. Nadrag a zis ca aduce belgieni sa faca fabrica si nu a facut si Ionescu isi bate joc de banii publici cu oina lui, noi nu avem locuri de munca, oamenii astia ne mint.
5
3
Minte cu nerusinare
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614