REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Campania „Adoptă un țăran” pune în mişcare și Dobrogea

Campania „Adoptă un țăran” pune în mişcare și Dobrogea

Replica API 14 aprilie 2016 | 00:00 459

sursa foto taranii dobrogeni facebook

De curând, în România a fost implementat un proiect ce vine în sprijinul micilor fermieri de la țară care nu au posibilitatea de a-și promova produsele. Inițiată la începutul lunii martie, campania “Adoptă un țăran” a luat cu asalt întreaga țară. Nici Dobrogea nu face excepție! Astfel, produsele din localitățile de pe litoral pot fi acum achiziționate mult mai ușor de către locuitorii din mediul urban.

Obiectivul acestei campanii este de a identifica țăranii “productivi” din zonă, apoi gospodăria și produsele acestuia vor fi promovate prin realizarea unor imagini sau chiar înregistrări video. Ulterior, locuitorii orașelor pot alege să cumpere în mod succesiv timp de o săptămână, lună sau chiar an preparatele sau animalele puse la dispoziție de respectivul producător. Și Dobrogea se poate bucura de un astfel de “târg” online. Un grup creat pe un site de socializare la data de 8 aprilie a.c. a reușit să unească peste 6.000 de membri. Nu puțini sunt cei care și-au expus deja ofertele.

Printre acestea regăsim serii întregi de borcane cu dulceață din toate minunile pământești, de la cireșe amare până la căpșuni și chiar nuci verzi. La categoria produselor de carne, regăsim carne de miei, curcani și pui. Având în vedere că Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, nici ofertele cu privire la specialitățile specifice nu au întârziat să apară. Bineînțeles că nu lipsesc nici persoanele care pun spre vânzare produse lactate, dar și pâinea cea de toate zilele.

Așadar, dacă deții o mică fermă sau pur și simplu ai ca ocupație creșterea unui număr mare de păsari, ovine sau bovine sau chiar ești dedicat producerii în cantități substanțiale a legumelor, acum ai ocazia ca cineva să îți valorifice și munca. Prin această metodă, Guvernul încurajează legăturile directe dintre țărani și clienți, ceea ce ar putea duce la formarea clasei de mijloc de la sate.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218