REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Campania de vaccinare în școli, blocată! Cîmpeanu: 'Nu s-a aprobat încă formularul'

Campania de vaccinare în școli, blocată! Cîmpeanu: 'Nu s-a aprobat încă formularul'

Replica API 22 septembrie 2021 | 20:57 912

Nicio şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare anti-COVID, deoarece nu s-a aprobat, din perspectivă juridică, formularul de exprimare a intenţiei de imunizare, a informat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scrie stiripesurse.ro

El a precizat că Ministerul Sănătăţii este singurul autorizat în prelucrarea datelor medicale cu caracter personal.

"Formularul care va fi elaborat de către cei în drept - Ministerul Sănătăţii - va avea o primă întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare care va avea trei variante de răspuns: Da; Nu; Indecis", a explicat Cîmpeanu, conform AGERPRES.

Potrivit acestuia, formularele de exprimare a intenţiei de vaccinare nu sunt obligatorii şi nu constituie obligaţie de imunizare.

"Nicio şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică formularul de exprimare a intenţiei de vaccinare. Sunt dificultăţi din perspectiva bazei legale - respectarea GDPR, impusă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Ministerul Educaţiei a transmis către Ministerul Sănătăţii o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intenţia de vaccinare din care să reiasă trei variante de răspuns cu privire la intenţia de vaccinare: Da, Nu, Indecis", a afirmat ministerul.

Formularul care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii urmează să fie transmis de către Ministerul Educaţie în şcoli având ca scop "sprijinirea celor care beneficiază de acordul informat" al părinţilor sau tutorilor legali pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare.

"În urma acestor răspunsuri se vor putea organiza echipe mobile de vaccinare în şcoli de către CNCAV în colaborare cu DSP", a indicat Sorin Cîmpeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La "tell a vision" sau Television,televizor nu faceti reclama?pt ca trebuie sa spuneti efectele adverse?ca la orice medicament?de ce nu va incriminati?spunand asta la tv "acesta este un medicament,supliment si recomandam consultarea...bla bla"
5
0
comentariul oligofrenului de la 14:22 de ce nu-l stergeti ma lua-v-as familiile in poola de la al cu tata-n gura pan la al cu barba sura, un comentariu de bun simt il stergeti dar pe al oligofrenului de mai jos nu!!!
4
1
foarte bine ! lasati copii in pace !
5
0
demisia, demisia!
4
0
sunteti cei mai incompetenti oameni de pe planeta asta. DEMISIA !
8
1
In prmul rand esti un bou cretin! In al 2-lea rand, scrie aici in mortii ma-tii macar un argument la ceea ce zici! UNUL!
5
10
foarte bine, o masura corecta atat timp cat vaccinul e doar un ser care nu-ti asigura protectia, cazurile sunt din ce in ce mai evidente!!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614