REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Campanie de conștientizare la nivel mondial privind riscurile pentru copii a bateriilor de tip pastilă

Campanie de conștientizare la nivel mondial privind riscurile pentru copii a bateriilor de tip pastilă

Replica API 7 decembrie 2019 | 00:00 429

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor trage un semnal de alarmă asupra obiectelor din casă care conțin baterii mici de tipul pastilelor care ar putea fi înghițite de copilași.

De forma unei pilule sau a unei monede mici, ele sunt folosite în telecomenzi, jocuri, jucării, termometre, felicitări muzicale și multe altele. La unele dintre aceste dispozitive, compartimentul în care se află bateriile poate fi deschis cu ușurință, ceea ce poate fi riscant pentru copii. Pericolele sunt reale iar sănătatea și chiar viața copiilor ar putea fi în joc.

O baterie înghițită poate provoca leziuni grave organelor interne, care pot fi fatale în doar câteva ore. Riscurile sunt multiple pentru că atunci când este înghițită, bateria de tip pastilă intră în contact cu saliva iar reacția chimică rezultată poate provoca arsuri interne și duce la leziuni grave, ba chiar la deces. Cele mai periculoase în acest sens sunt bateriile de tip pastilă cu litiu-ion. De obicei, simptomele nu apar imediat după înghițirea bateriei. Când apar, poate fi vorba despre senzația de sufocare, durere în piept, tuse, respirație zgomotoasă, sângerări nazale sau intestinale, febră. În acest caz, nu ezitați să duceți copilul cât mai repede la Urgențe.

ANPC transmite că aceste situații se pot evita astfel: bateriile de tip pastilă și dispozitivele sensibile trebuiesc ținute departe de copii, asigurați-vă că cei mici nu au acces la bateriile rămase în pachetele desfăcute, asigurați-vă că produsele care au astfel de baterii nu pot fi desfăcute ușor, aruncați imediat unde trebuie bateriile de tip pastilă descărcate deoarece și acestea pot fi în continuare periculoase.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614