REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Campanie de DEZINSECȚIE, DERATIZARE şi DELARVIZARE la Medgidia

Campanie de DEZINSECȚIE, DERATIZARE şi DELARVIZARE la Medgidia

Replica API 22 iulie 2021 | 21:49 715

Primăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 26.07.2021 – 02.08.2021, se va desfășura cea de-a treia parte a campaniei de deratizare, dezinsecție și delarvizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

În cadrul campaniei vor fi prestate următoarele servicii:

• SERVICII DE DERATIZARE EXTERIOR;

• SERVICII DE DEZINSECȚIE EXTERIOR – se vor efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie, contact pentru combaterea insectelor adulte;

• SERVICII DE DELARVIZARE.

Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog – ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadium adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadium adult și protecțiaî impotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sanătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr.IV) de toxicitate.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

În perioada menționată, rugăm parinții să supravegheze copiii pentru a nu intra în contact cu substanțele raticide și de asemenea posesorii de animale să ia toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor accidente.

În caz de ingerare accidentală se recomandă prezentarea de urgență la medic pentru a stabili antidotul în funcție de substanță folosită (producătorul recomandă VITAMINA K1).

Măsurile de protecție recomandate pentru activitatea de dezinsecție sunt următoarele:

• substanțele utilizate la activitatea de dezinsecție exterior sunt toxice pentru albine și slab toxice pentru animalele cu sânge cald;

• copiii vor fi supravegheați de părinți pentru a nu ajunge în raza de acțiune a aparatului generator de ceață rece sau caldă;

• pentru persoanele vârstnice și cele astmatice sau cardiace se recomandă ca pe durata efectuării dezinsecției, să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor;

• pentru animale și păsări, nu se impun măsuri de protecție.

În cazul în care intervin condiții meteorologice nefavorabile desfășurării campaniei sau alte cauze care vor impiedica desfășurarea acesteia, perioada de efectuare a activităților va fi prelungită.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Prima parte a acțiunii de deratizare, dezinsecție și delarvizare s-a desfășurat în perioada 20 – 25 mai 2021 și a vizat întregul municipiu Medgidia.

A doua parte a acțiunii de deratizare, dezinsecție și delarvizare s-a desfășurat în perioada 05 – 06 iulie 2021 în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218