REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Campingul Cosmos din Eforie Sud, focar de infecţie pentru turişti

Campingul Cosmos din Eforie Sud, focar de infecţie pentru turişti

Replica API 20 iunie 2011 | 00:00 442

Administratorul unităţii turistice, amendat cu 8.000 lei

Administratorul unităţii turistice, amendat cu 8.000 lei

Un control al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a scos la iveală nereguli grave la Campingul Cosmos din Eforie Sud, aflat în prezent în circuitul turistic internaţional. Grupurile sanitare sunt adevărate focare de infecţie, susţin cei de la minister, care au sancţionat administratorul unităţii de cazare cu 8.000 lei şi i-a dat un termen de 15 zile pentru a aduce campingul la standardele impuse de lege. "Campingul arată sub orice critică. Mobilierul e degradat, iar condiţiile de cazere sunt groaznice", a spus Dorin Gherghina, directorul Direcţiei de Control din cadrul Ministerului Turismului. La rândul său, Gheorghe Mişa, administratorul campingului, deşi susţine că a primit o adresă de la primărie prin care i se atrage atenţia că unitatea turistică figurează ca o "clădire desfiinţată", le-a recomandat celor de la minister să verifice şi alte unităţi de cazare care din punctul său de vedere oferă turiştilor "condiţii execrabile". "Primăria consideră campingul desfiinţat şi de 7 ani suntem în proces cu ei", a spus Gheorghe Mişa, care a recunoscut că, deşi condiţiile unităţii pe care o reprezintă lasă de dorit, a continuat să cazeze turişti. Facem precizarea că autorităţile locale vor să închidă Campingul Cosmos din cauza condiţiilor deplorabile în care sunt cazaţi turiştii. "Este nevoie de un camping, dar modul în care administratorii îl administrează compromite ideea de turism în Eforie. Am fi de acord ca acest camping să funcţioneze cu condiţia ca acesta să fie reabilitat", a spus primarul Ovidiu Brăiloiu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cunosc acest Camping din 1963 cand am inceput sa lucrea in turism la Eforie. Era exploatat de IHR Eforie Sud dar terenul apartinea Primariei.Este unul dintre cele mai vechi si solicitate dupa litoral, fiind amplasat pe malul marii si cu acces la namolul si apa sarata din ghiol. Inainte de anul 2000 cand veneau polonezii, nemtii, cehii,etc . se statea cate 2-3 zile la bariera pentru cazare. Dupa privatizare a fost preluat de primarie, care l-a dat in locatie de gestiune, dar fostul primar bisnitar Brailoiu care in 3 mandate a distrua Eforia, l-a inchis abuziv desi figureaza in toate ghidurile.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218