REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Canada interzice exportul mai multor medicamente către Statele Unite

Canada interzice exportul mai multor medicamente către Statele Unite

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 933

Guvernul canadian a anunţat o interdicţie la export pentru mai multe medicamente către Statele Unite, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină sau agravează penuria lor în Canada, transmite AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: (c) Reuters/twitter

Această interdicţie este impusă într-un moment în care o reformă promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump intră în vigoare luni în Statele Unite pentru a permite importul de medicamente din străinătate cu scopul de a reduce preţurile.

Aceasta va permite în special farmaciştilor şi angrosiştilor să importe, vrac, anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă destinate pieţei canadiene, a explicat ministrul canadian al sănătăţii într-un comunicat de presă.

Această măsură "a primit un sprijin semnificativ din partea SUA, iar orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada", se menţionează în comunicat.

"Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm", a declarat Patty Hajdu, ministrul sănătăţii din Canada, care a anunţat adoptarea vineri a unui decret în acest sens.

Canada este o piaţă mică, ce reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, comparativ cu 44% cât reprezintă SUA. În Canada, 68% din medicamente sunt procurate din străinătate, potrivit ministerului.

Din 2017, pentru aproape jumătate (44%) din medicamentele vândute în Canada s-a înregistrat o penurie "cel puţin o dată", a indicat Santé Canada.

Pandemia de COVID-19 a crescut cererea pentru unele medicamente în Canada, făcând în continuare mai dificilă aprovizionarea cu medicamente conform necesităţilor.

Ordinul executiv acoperă toate medicamentele ce pot fi importate în vrac în SUA, precum şi cele utilizate în tratarea virusului, substanţele biologice şi cele reglementate.

Interdicţia se aplică companiilor farmaceutice, angrosiştilor şi distribuitorilor canadieni care deţine autorizaţie de vânzare.

Aceste companii vor fi, de asemenea, obligate să furnizeze informaţii ministerului de resort, pentru a-i permite acestuia să evalueze riscul unei penurii în Canada.

Medicamentele sunt mai scumpe în SUA decât în Canada. Cu toate acestea, preţurile din Canada sunt mai mari decât în marea majoritate a celorlalte ţări industrializate.

Preşedintele ales Joe Biden a promis mai multe măsuri pentru scăderea preţului medicamentelor în SUA. El intenţionează în special să permită managerilor programului de asigurări de sănătate publică pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani (Medicare) să negocieze preţurile cu producătorii sau să permită pacienţilor să comande medicamente în străinătate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102