REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Canada: Premierul Justin Trudeau a îngenunchiat la manifestaţia împotriva rasismului din Ottawa

Canada: Premierul Justin Trudeau a îngenunchiat la manifestaţia împotriva rasismului din Ottawa

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1024

Premierul canadian Justin Trudeau s-a alăturat vineri miilor de protestatari din Ottawa pentru a denunţa rasismul şi violenţa poliţiei în urma morţii lui George Floyd în SUA, aşezându-se în genunchi alături de aceştia, informează AFP, citată de Agerpres.

Justin Trudeau

Purtând o mască de protecţie, Justin Trudeau a îngenunchiat de mai multe ori, ultima oară timp de 8 minute şi 46 de secunde, perioada de timp în care George Floyd a suportat presiunea genunchiului poliţistului alb Derek Chauvin pe gât şi care i-a provocat moartea.

Prim-ministrul canadian s-a alăturat manifestanţilor adunaţi în faţa clădirii Parlamentului pentru a aduce un omagiu afro-americanului a cărui moarte a stârnit o mişcare mondială de revoltă şi proteste. Trudeau a fost însoţit de ministrul responsabil cu familia, Ahmed Hussen.

Îmbrăcat cu o cămaşă albă şi pantaloni negri, Justin Trudeau a ţinut în mâini un tricou negru pe care era scris cu alb "Viaţa negrilor contează", oferit de manifestanţi.

Premierul nu s-a adresat mulţimii, dar a dat din cap de câteva ori în semn de aprobare, aplaudând discursurile rostite la microfon în care au fost rostite sloganuri precum "Viaţa negrilor contează" şi care cereau "schimbarea acum".

"În ultimele săptămâni, am văzut că un număr mare de canadieni şi-a dat seama brusc că discriminarea este o realitate trăită de prea mulţi din concetăţenii noştri şi ceva ce trebuie să înceteze", declarase mai devreme în cursul zilei de vineri Trudeau.

"Există prea mult rasism în toată lumea, în Franţa, în Statele Unite, în Canada. Este important să ne opunem dacă vrem o schimbare", a declarat pentru AFP Stéphane Kribodo, unul dintre protestatari.

Mai multe mii de persoane au demonstrat împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei în Toronto, dar şi în alte oraşe din Canada.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trist cum se sinucide omenirea...
2
0
Pe cine are consilier in cabinet?ACUZAT si CONDAMNAT PENTRU PEDOFILIE,scapat de Trudeu neo-marxistul!VERIFICATI INFORMATIA SINGURI! WWG1WGA
2
0
Incet ,incet ne indreptam spre comunism si anarhie iar Justin Trudeau este unul din nenorocitii care promoveaza mizeria neomarxista.
5
0
Ce pretentii sa ai de la un loser care are ca ministru al familiei un islamist. Nu l,am vazut pe natarau ngenunghind la vreo crima a unui negru impotriva unui alb. Si sunt de sute de ori mai multe decat a albilor impotriva negrilor. Panarama de conducator.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614