Canalizarea de la Rasova, făcută de un afacerist reținut pentru că a delapidat banii unei primării
Canalizarea de la Rasova, făcută de un afacerist reținut pentru că a delapidat banii unei primării
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn afacerist din București, reținut cândva de polițiști după ce a încasat bani de la o primărie din Alba fără să facă nicio lucrare, a primit acum un contract de 2,3 milioane de euro pentru realizarea rețelei de canalizare din Rasova, condusă de Mihalache Neamțu. Lucrările urmează să fie realizate de o asociere condusă de o firmă din Botoșani ale cărei afaceri au explodat în ultimii ani datorită contractelor cu statul.
Primăria Rasova a atribuit pe 28 aprilie 2023 un contract pentru ”Servicii proiectare și execuție de lucrări în cadrul proiectului ”Rețea publică de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție. Contractul în valoare totală de 11.360.470,65 lei, fără TVA, va fi împărțit de o asociere de firme condusă de Cornell’s Floor SRL din Botoșani (reprezentant Elena Mirela Țiprigan), din care mai fac parte Mada Elemente de Construcții SRL București (reprezentant Florin Staicu), Elproex SA Botoșani (reprezentant Viorel Rotaru) și Dani Building SRL București (reprezentant Nicolae Pintea).
Cornel’s Floor SRL, liderul asocierii, este cunoscută pentru boom-ul înregistrat de afacerile sale în urma contractelor cu statul. Firma din comuna botoșăneană Roma a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 230,2 milioane lei și un profit net de 10 milioane lei, cu 205 angajați, dar și datorii de 109 de milioane lei. Un salt impresionant, ținând cont de faptul că în 2017 înregistra un business anual de 23,7 milioane de lei.
Afacerist reținut pentru delapidarea unei primării din Alba
Din asocierea care va încasa de la Primăria Rasova circa 2,3 milioane de euro atrage atenția și Dani Building SRL, o firmă de consultanță din București deținută de Nicolae Pintea. Aceasta a raportat pentru 2022 afaceri de 4,9 milioane lei și un profit net de 1,4 milioane lei, cu 26 de angajați, precum și datorii de 1,7 milioane lei.
Patronul Nicolae Pintea a fost reținut de polițiști în februarie 2021, alături de primarul comunei Vințu de Jos din Alba, după ce a încasat 360.000 de lei de la primărie pentru realizarea unor studii, fără a presta însă niciun serviciu în schimbul banilor primiți. Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal pentru delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News