REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cancer360 – platforma online de suport pentru pacienții cu cancer

Cancer360 – platforma online de suport pentru pacienții cu cancer

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 285

Sursa foto: pixabay.com

Să afli un diagnostic de cancer poate fi o veste tulburătoare. Cu toții avem un prieten, un coleg sau o rudă care a trecut prin asta. Cu toții experimentăm sentimente de tristețe, neputință, confuzie. Informarea corectă reprezintă un pas important pentru a porni o luptă clară și decisivă contra acestei maladii. Site-ul Cancer360.ro este creat pentru a le oferi pacienților și aparținătorilor informații clare și complete despre toate tipurile de cancer, metode de diagnostic și tratamente din domeniul oncologiei.

Platforma educațională Cancer360 pune la dispoziția cititorilor articole medicale documentate din surse avizate și realizate de specialiști în oncologie, psihologi, terapeuți. Articolele îmbină cunoștințe medicale complexe, cu explicații și abordări clare, ușor de înțeles și apropiate de publicul larg. Și pentru că nevoia de comunicare este foarte mare, site-ul Cancer360 reunește o comunitate online de suport și dialog între pacienți.

În ultimii ani s-au făcut progrese remarcabile în ceea ce privește depistarea și managementul bolilor canceroase. În prezent, pacienții oncologici au șanse crescute de supraviețuire dacă boala este descoperită în stadii incipiente și beneficiază de tratamente noi precum imunoterapia sau terapia țintită. În acest context este cu atât mai importantă educarea publicului larg cu privire la prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului, precum și despre cum se poate păstra calitatea vieții pacienților.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că 30-50% dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin alegeri sănătoase ce țin de stilul de viață. Principalele măsuri de prevenire a cancerului sunt:

alimentația echilibrată și naturală,

menținerea unei greutăți în limite normale,

renunțarea la fumat,

limitarea consumului de alcool,

protejarea pielii de razele ultraviolete,

evitarea factorilor poluanți,

stil de viață echilibrat și odihnă suficientă,

gestionarea stresului,

practicarea unei activități fizice.

Plan de luptă împotriva cancerului

Platforma educațională Cancer360 promovează un concept împotriva bolilor oncologice centrat pe nevoile pacienților și familiilor lor. În articole se regăsesc recomandări și soluții pentru fiecare etapă cheie a bolii, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102