21.4° Constanța marți, 27 sep 2022
Anul XVI Nr. 6135
21.4° Constanța marți, 27 septembrie 2022 Anul XVI Nr. 6135

Cancerul silențios care te ucide fără să știi. Are simptome ca multe boli comune

Replica API 15 august 2022 477

Organismul trimite întotdeauna semnale către orice problemă de sănătate, totuși, unele trec neobservate. Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul este o afecțiune care constă în creșterea neregulată a celulelor rele din anus.

Site-ul subliniază că cancerul își primește numele în funcție de locul în care începe, în acest caz, dacă își are originea în anus, nu contează dacă se răspândește în alte părți ale corpului, va continua să fie numit ‘cancer anal’.

Într-un articol publicat de Mejor con Salud sunt descrise principalele simptome ale cancerului anal, care, poate, pot trece neobservate, dar pot fi începutul unei boli.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Tulburări digestive

Pentru început, diareea și constipația, aceasta din urmă înțeleasă ca dificultăți de evacuare a scaunului, deoarece scaunul este nodulător și uscat, sunt două simptome care nu sunt neapărat asociate cu acest cancer.

Cu toate acestea, funcționarea defectuoasă a mușchilor intestinelor, care nu controlează expulzarea materiilor fecale, poate fi un indiciu al acestui rău pentru organism.

Mâncărime frecventă în rect

Acesta poate fi un alt semn al unei probleme de sănătate. În unele cazuri, este asociat cu hemoroizi, care conform Clinicii Mayo, este inflamația venelor găsite în anus care poate fi identificată ca fiind internă și externă.

Simptomele cancerului anal pot fi confundate cu cele ale hemoroizilor, deoarece la acestea din urmă apar sângerări, inflamații în anus și/sau iritații.

Senzație de plenitudine

După cum am menționat mai sus, necontrolul mușchilor anali poate îngreuna tranzitul digestiv, prin urmare, pacienții care sunt diagnosticați cu acest tip de cancer prezintă un nodul sau o masă în acea zonă.

Se recomandă ca în cazul oricărei anomalii să se consulte un medic pentru a exclude orice tip de afecțiune.

Factori de risc pentru cancerul anal

Persoanele care tind să-și schimbe partenerii sexuali sunt mai predispuse să aibă această boală terminală. La fel, cei care trec de intervalul de vârstă de 50 de ani sunt mai vulnerabili.

Consumul excesiv de țigări poate duce și el la cancer anal.

Riscul de a suferi de acesta poate fi atenuat prin următoarele obiceiuri: menținerea unor rutine sănătoase precum renunțarea la fumat; sau a face sex cu același partener, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Sanatate

LOTO

6/49
3120925152
5/49
2018171292
joker
3531471914