REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului și ministrului Sănătății

Când ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului și ministrului Sănătății

Replica API 5 aprilie 2020 | 08:40 4788

Bogdan Micu, consilier ministerial și membru în echipa care coordonează achizițiile internaționale de materiale sanitare pe care le face România prin compania UNIFARM, a creat un model matematic privind evoluția COVID-19, pe care l-a înaintat ministrului Sănătății și premierului Ludovic Orban. El estimează astfel când va fi declarată epidemia învinsă în România.

„Zilele astea am facut câteva analize asupra nivelului de infecții care va afecta România. Eu am nevoie de aceasta predicție ca să pot evalua ce nevoie de echipamente va fi în țară. Să stiu ce trebuie cumpărat. Că nu poți cumpăra de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 săptămâni. Trebuie strategie și viziune. Altfel ești mort în fașă pe piața internațională de echipamente. În cazul de față este o versiune a simulării în care am ales un caz ușor mai optimist decât Italia si Spania. Motivul principal pentru care am ales asta este că România, spre deosebire de alte țări, a luat masuri de distanțare socială mult mai devreme (...) E pură matematică. Acum două zile am prezentat acest model domnului Ministru Tătăru. Și apoi si domnului Prim Ministru. Au fost foarte receptivi la ce au văzut”, a scris Bogdan Micu pe Facebook.

Datele prezentate de acesta sunt:

1. Începand cu aprox 8 aprilie vom trece de 5000 de confirmați. În modelul meu confirmații și spitalizații sunt puși împreună. Dar o parte sunt în carantină de fapt.

2. Undeva pe 25 aprilie - 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1000 de decese.

3. Peakul (cazuri în spital si carantină cu simptome grave) va începe cam pe 7-9 aprilie și va dura până în 15 mai. După 15 mai vom scădea sub 5000 de oameni în spitale și carantină.

4. Ziua cu cei mai mulți oameni în spitale va fi aproximativ între 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8535 oameni în spitale și carantină dar cu simptome grave.

5. În perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.

6. La 1 iulie mă aștept să fi declarat deja epidemia învinsă. Cu câteva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.

7. La 1 iulie când vom fi învins, vom avea aprox 2657 decese, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt oligofrenul care seautonumeste PZD , de pareu luni Dragnea aduce virusul in tara si vrea alegeri anticipare si tot Dragnea l a pus pe ministru sanatatii sa si dea demisia la primele semne de nasulie. Proasta decizie au liat parintii tai cand te au facut. Rugamintea noastra este sa nu te inmultesti, ca deja avem destui cretini in tara
3
3
ca 5G are perfecta dreptate,..suntem martorii unui scenariu la nivel mondial,...viata noastra se va schimba radical,...vom pierde multe libertati esentiale,..a sosit timpul sa cerem voie sa iesim din casa,afara asteapta meleteanul cu amenda pregatita ,...presa dezinformeaza la greu,tv-ul creaza panica ,clasa politica e o gluma decisa de altii,... Se creeaza panica la greu,apoi oficialitatile ies pe ecran sa spuna sa fim calmi,...un film pt prosti,....asistam la un razboi informational,...scopul scaderea brusca a consumului,...deci,falimentarea marei fabrici mondiale-China
6
6
Totul este o mare conspiratie mondiala si in stransa legatura cu 5 G. Timpul ne va arata...
7
4
Pt Mihai ce iti mai placea analfabeta si hotul de Dragnea comunistule
4
9
Buna gluma. Auzi epidemie invinsa.. vb in iunie.
2
1
sper ca aceste estimari sa fie cat mai aproape de realitate. si asta depinde in cea mai mare masura de noi. nu de aaltcineva. stati in case fratilor.
3
1
o sa treaca cand nu o sa mai avem ciori in tara
14
0
Bai cacaciosule care esti sub mine. Testeaza-te ca sigur ai COVID-6. Uauuu ce pute...
15
2
nu fac ei o simulare sa-mi spuna la ce ora o sa-mi vina sa ma kak, hai ca le dau eu datele cu ultimile 6 cacari!!!
3
15
Are perfecta dreptate Mihai de la 10.51 si cel de la 10.39. Tulpina PNL nu este decat o mutatie mult mai pericoloasa a temutului si vestitului virus USL. Doar ca intre timp tulpina PSD a devenit mai blanda iar cea a PNL a luat-o razna de tot. Votul va fi singurul tratament eficace. Altfel s-ar putea sa mai apara si alte mutatii periculoase din acest monstru. Numai de noi depinde acum.
20
9
Si in septembrie nu cumva incepe iar ?
13
2
Ce bine le sta liberalilor cu alinutza gorghiu care scoate hotii din puscarii fix ca ciuma rosie!! Si liberalii sunt tot o ciuma doar ca altfel vopsita.
23
5
Intre 2 rele, mai bine traiam cu Ciuma Rosie decat cu LuCOVID al 19-lea cel galben la fata. Ciuma tot mai avea tratament dar astia-s absolut mortali si la propriu si la figurat, fara leac. Vai de capul nostru cu asa conducatori pe cap...
23
15
de "supt" mine, prea prosti si hadicapati de injectia cu ciuma rosie pe care stapanii vostri v-au facut-o drept in creier. Voi, limbrici cretini, cu mintea intunecata de ani de zile de pupat drept in kur bolsevismul, va este imposibil sa intelegeti o astfel de previziune, indiferent de cine, ce, sau cu ce a fost generata ea! Slugoi rosii ati fost o viata intreaga, slugoi rosii o sa muriti si atunci Romania si inclusiv copiii si nepotii vostri or sa aibe o sansa!
10
22
Acest limbric a plagiat un soft si spune acum niste tampenii mai mari ca el. Ar trebui bagat la terapie intensiva, fara ventilator, atunci cand datelebdin teren vor fi cu totul altele decat cele comunicate de el ci ciuma galbena. Auzi prognoza, de om dement. Vom avea 30-40 de decesebpe zi in varf de pandemie. Impostorilor, ne omorati cu zile pe toti in tara noastra.
7
9
ciuma galbena,cand scapam???...
21
12
De ce graficul este in limba engleza? Nu cumva nu este pentru Romania?
16
6
va mai complicati: nu mai testati si declarati ca ati scapat de coronavirus. Ca si asa abia faceti vreo 600 de teste pe zi, din cifrele pe care la raportati afara, nu prostilor de noi. 600 de teste la 40 de judete si Bucurestiul, rezulta ca faceti cam 10 teste pe zi pe judet. Renuntati si la alea si gata! Victorie totala!
14
2
Acest Bogdan Micu nu vrea sa stea in bamca lui si sa nu mai creeze panica cu presupuneri de prezicator! Stiu ca pt difuzare de striri false de natura sa creeze panica este un dosarel penal,nu?
7
8
Orban, boul satului. Mai aduceti voi diasporezi infectati si vom depasi epidemia cand veti mai atinge voi 10% in sondaje...adica in viitorul indepartat.
36
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367