REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Când încep lucrările de amenajare a sensului giratoriu de la intrarea în Lumina

Când încep lucrările de amenajare a sensului giratoriu de la intrarea în Lumina

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 485

Intersecţia dintre DN 22 și DJ 226, fiind vorba de intrarea/ieșirea din comuna Lumina spre Ovidiu, este o zonă în care se înregistrează frecvent accidente rutiere. Localnicii din Lumina sunt revoltaţi întrucât nu s-a dat startul proiectului de amenajare a sensului giratoriu promis de autorități, deși, în luna decembrie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, declarase că lucrările vor în luna ianuarie 2020. Contactat telefonic, directorul de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marin Dima, a declarat că lucrările vor începe în primăvară.

Autoritățile locale, în speță Direcția Regională de Drumuri și Poduri anunța că, începând cu luna ianuarie, vor începe lucrările la sensul giratoriu ce va fi amenajat la intrare în localitatea Lumina. Intersecție cunoscută pentru desele accidente ce au avut loc în ultima perioadă. Astfel, șoferii așteptau cu sufletul la gură începerea lucrărilor însă acestea au întârziat să apară.

”Declaraţiile oficialilor nu ne încălzesc cu nimic, atât timp cât în intersecţia respectivă vor mai muri oameni. Cred că autorităţile aşteaptă să moară toţi locuitorii comunei, ca să înceapă lucrările la mult promisul sens giratoriu” a declarat, pentru Replica, un cetăţean al comunei Lumina.

Contactat telefonic pentru lămuriri, directorul de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, Marin Dima, a declarat că proiectul se află în stadiul obținerii avizelor nececesare urmând ca, cel mai probabil, să înceapă treaba în primăvară. ”Lucrările la sensul giratoriu vor începe odată cu cele de vară. Deocamdată suntem în campania de iarnă, până la 15 martie, până atunci se fac demersurile legate de autorizaţi de construire şi protocol” , a declarat Dima.

Reamintim că CJ Constanța a dezbătut în şedinţa ordinara din data de 13 decembrie hotărârea privind emiterea acordului Consiliului Judeţean Constanţa în vederea realizării investiţiei „Amenajare intersecţie DN22 (E87) km 286+050 cu DJ226”. În proiectul de hotărâre se arată că la acest moment Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa are in lucru documentaţia tehnică pentru obiectivul „Amenajare intersecţie DN 22 (E87) KM 286+050 cu DJ 226”. În acest sens este necesară transmiterea unei suprafeţe de teren aflată în domeniul public al judeţului Constanţa către CNAIR in vederea edificării construcţiei. Tronsonul de drum judeţean ce face obiectul investiţiei este în curs de cadastrare. În urma şedinţei de Consiliu, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre, urmând, aşadar, să fie facuţi paşii necesari pentru autentificarea Protocolului de colaborare de către un notar public iar DRDP urmează să continue finalizarea documentaţiei tehnice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vezi cozile dracului ce o sa se faca!!!Asa se intampla cu giratoriile astea de rahat care aduc toate drumurile ce intra in ele la acelasi nivel de prioritate!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367