REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Când își termină Lixandru blocul din buricul târgului, de lângă Teatrul Fantasio?! Video

Când își termină Lixandru blocul din buricul târgului, de lângă Teatrul Fantasio?! Video

Valentina CAMARA 8 noiembrie 2022 | 00:00 4456

De câțiva ani, lângă Teatrul Fantasio zace un bloc care pare abandonat nefinalizat, cu faţada cimentuită şi intrări blocate pentru a nu mai da posibilitatea oamenilor străzii să-şi caute culcuş. Imobilul este al afaceristului Lixandru Virgil, destul de preocupat de investițiile din Mamaia, ca să mai aibă timp și de clădirea din buricul târgului. Când va termina lucrările? Am încercat să aflăm și noi chiar de la reprezentanții societății Euro Vial Lighting, însă nu am reușit să aflăm un punct de vedere.

Un bloc uriaș, situat pe bulevardul Ferdinand, acoperă tot farmecul clădirii Teatrului de Stat Fantasio. Imobilul a fost lăsat la voia întâmplării, a ajuns să fie vandalizat, iar în trecut era casă pentru oamenii străzii.

Blocul cu 4 etaje, P+4E, cu destinația de birouri și locuințe, a rămas la voia întâmplării. Clădirea se află în posesia lui Lixandru Virgil, fost consilier local municipal, care investește masiv în stațiunea Mamaia. Reporterii Replica au încercat să ia legătura cu afaceristul, dar fără răspuns.

Euro Vial Lighting deţine clădirea de pe bulevardul Ferdinand de șase ani. Imediat după achiziţie, a început procedura de reabilitare a imobilului, a obţinut autorizaţiile necesare, a efectuat lucrări interioare şi de punere în siguranţă. Apoi, operaţiunea a stagnat.

Potrivit unor surse,  Lixandru a avut autorizație de construcție doar pentru 2 etaje plus mansardă, însă acesta nu s-a mulțumit doar cu atât și a ajuns la 4 etaje. În urmă cu doi ani, mâna dreptă a lui Lixandru, Nelu Voicilă, ne declara că ”au fost probleme cu autorizaţiile. Acum, vrem să continuăm lucrările, vrem să refacem faţada, însă trebuie să vedem care sunt reglementările urbanistice. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să reluăm lucrările de reabilitare”. Ani au trecut, iar imaginea a rămas aceeași. Precizăm că în fosta clădire a funcționat, cândva, Handbal Club Municipal Constanta.

Vom reveni asupra acestui subiect pe măsură și reprezentanții societății deținută de Lixandru se vor sinchisi să ne ofere un punct de vedere!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am auzit ca bate femei. Cine mai e si asta, de unde a rasarit
2
0
Va rog frumos sa faceti si un reportaj despre ingradirea lacului in zona palazu mare unde domnul v****l Dulea a creat insule si diguri artificiale, a schimbat ilegal un cadastru al proprietatii care o a re in concesiune si anume luciul apei. Cum se poate ingradi malul unui lac public. De ce nu mergeti si la vila din Palazu Mare a domnului Dulea?
5
0
prpbasbil ca mirlania machi are si parcare la subsol,nu,arhite tul melcilor din cta,asa cum este in tarile mai spalate decit noi?daca nu,unde parcheaza ipochimenii,in parc,la vila lui mazare ,unde?cum construieste bouarul pe site arheologic???intrebam si eu.
10
5
Langa teatrul Fantasio NU AVEA CE SA CAUTE un asemena cub de beton de P+4. I s-a permis P+2, era un nivel cvasi acceptabil dar toparlanul a urcat la +4 considerand ca va obtine mai apoi aprobarile...Uite ca a luat teapa
10
0
In trecut cladirea care avea doar 2 etaje apartinea teatrului Fantasio ! Cum a "alunecat " in traista afaceristilor trebuie sa ramana secret ....Iaca de ce trebuia sa dispara teatrul Fantasio
15
0
În clădirea respectivă, care avea regim de înălțime p+2, a fost ani multi sediul administrativ al Teatrului Fantasio. Multe vedete și personalități i-au trecut pragul.
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102