REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Când nu te ‘arde’ cu preţul la benzină, OMV Petrom umflă preţurile altor produse! AMENDĂ USTURĂTOARE de la comisarii CJPC

Când nu te ‘arde’ cu preţul la benzină, OMV Petrom umflă preţurile altor produse! AMENDĂ USTURĂTOARE de la comisarii CJPC

Replica API 9 iunie 2018 | 02:59 455

Un preţ la raft, altul la casă! Şi nu, nu s-a petrecut o singură dată, ci de minim 3 zile. Ca urmare a unei sesizări pe care cotidianul „Replica” de Constanţa transmis-o mai departe, organului abilitat să verifice, în speţă Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, reprezentanţii staţiei peco OMV de pe bulevardul Aurel Vlaicu au fost nevoiţi să-şi recunoască neglijenţa şi să remedieze greşeala. Dar, între timp, clienţii acestui peco au apucat să cumpere, spre exemplu, ceai Lipton care figura la raft cu preţul de 3,99 lei, iar la casă plăteau (conform bonului ataşat!) mai mult, adică 4,79 lei.

Comisarii CJPC au verificat, chiar a doua zi, situaţia reclamată, şi au constatat că, într-adevăr, sunt diferenţe de preţ de la raft la casă, motiv pentru care au aplicat o amendă de 10.000 lei. De precizat că, în timpul verificării, comisarii CJPC au sesizat că mai multe produse (ingrediente) sunt depozitate la temperaturi ridicate, iar compoziţia lor poate reprezenta astfel un produs periculos (maioneză). De asemenea, un anumit tip de sos nu avea traducerea în limba română pe etichetă, după cum a menţionat, la solicitarea cotidianului „Replica”, şeful CJPC, Horia Constantinescu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AC informeaza sursa materialului publicat ca legea prevede ca sanctiunea se aplica doar daca comerciantul refuza sa dea diferenta inapoi sau daca la semnalare nu se incaseaza pretul cel mai mic. Sunt avocat si intr-o speta similara ANPC-ul a pierdut procesul. Trebuie sa fim realisti deoarece legea este foarte clara si sanctioneaza situatiile in care se refuza rezolvarea sau daca se repeta la un anumit interval dupa control. Legea preventiei mentioneaza ca prima oara se aplica avertismentul. Sunt sigur ca si Victor ca salariatii sunt vinovati si vor plati amenda.
3
0
Sigur este o greseala a unui angajat nu a firmei unde lucreaza. Unde lucrez eu am uitat sa schimb pretul la raft in sensul invers si nimeni nu a plans ca a platit mai putin ... se pare ca uitam sa fim oameni
4
0
Am patit si eu de multe ori treaba asta, nu cred ca este intentionat, ba am gresit ca la o sticla de 89lei sa pun 89bani, la raft era 130lei la casa 90, clientul zicea ca pe casa e pretul real ca pretul se poate face la orice imprimanta... probabil nene asta e perfect
3
0
Dar ca sa fim corecti pana la capat carburantul e de calitate iar celelalte mirodenii cumparati-le din alta parte exceptand autostrada!
2
2
Clientii sunt vinovati ca se reped ca strutii sa cumpere orice rahat cu pret mare,unii si ca sa para ,,barosani''. Economia de piata cretina a Romaniei este data si de cretinii consumatori. Ia sa luati pe feisbuci o firma,sa o blocati necumparand nimic de acolo un an,din cauza preturilor,si veti vedea ceva interesant. Asta mobilizare,nu cacaturi gen hastag rahat uscat. Ceva care sa determine ascultarea populatiei de catre gunoaiele alea care se dau drept marii lideri economici. Voi piata,voi cei ce cumparati sunteti muncitorii si cumparatorii,restul pot fi cei ce va trag in piept.
8
2
Omv cel de care zici de pe aurel.vlaicu cel cu verde e omv ,nu faceti confuzie
2
1
omv rupe la pret pompa de benzina si pe voi va casunat ceaiul de cacat lipton. Cine dracu mai bea jegul ala de ceai in secolul asta?
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614