REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Când poate ieși pozitiv testul de sarcină. Greșeli de utilizare

Când poate ieși pozitiv testul de sarcină. Greșeli de utilizare

Replica API 7 mai 2020 | 00:00 2303

Testele de sarcina din ziua de azi sunt foarte precise, mai ales dacă sunt utilizate corespunzător. Ca să fii sigură că rezultatul testului de sarcină este cel corect, iată care sunt cele mai des întâlnite greșeli care se fac cu testul de sarcină.

Faci testul prea devreme

Acest lucru duce la o situație confuză. Nu toată lumea are același nivel de hCG în urină, mai ales înainte de a șți că ți-a întârziat menstruația. Testul de sarcina este conceput să fie foarte simplu de utilizat, dar trebuie să aștepți până ai observat că n-ai primit “vizită” lunară.

Nu aștepți suficient de mult timp pentru rezultat

Testele de sarcina pentru acasă au instrucțiuni explicite. Acestea îți indică și intervalul de timp pe care trebuie să-l aștepți pentru a citi rezultatul. Pe măsură ce urină traversează suprafață de test, poate părea că ambele linii (sau plusul, în funcție de testul de sarcina utilizat) sunt prezente. Însă trebuie așteptat până când trece timpul indicat pe instrucțiuni pentru a fi sigură de corectitudinea rezultatului. De regulă, acesta variază între unu-două minute, în funcție de producător și de test.

Aștepți prea mult timp pentru a citi testul

Nici dacă aștepți mai mult decât timpul indicat pe prospectul testului de sarcina nu este o soluție pentru un rezultat cât mai precis. Majoritatea testelor, dacă depășești un interval de 5 minute, pot indică un rezultat pozitiv, însă fals.

Ignori rezultatul pozitiv

Sunt foarte puține situații în care rezultatul pozitiv este fals. Cele mai multe erori ale testului de sarcina sunt cauzate de faptul că sunt utilizate greșit. Dacă rezultatul de sarcina este pozitiv, consideră-l pozitiv și comportă-te că atare.

Ignori rezultatul negativ

Dacă ai ciclul întârziat, iar testul este negativ, este indicat să îl repeți. Este posibil că organismul să nu producă o cantitate suficient de mare de hCG și astfel, rezultatul negativ al testului să nu fie chiar negativ. Ci, cel mai probabil, a fost prea devreme pentru un rezultat corect.

Când poate ieși pozitiv testul de sarcină

Un test de sarcina testează concentrația de gonadotropina corionică umană HCG, hormon produs în timpul sarcinii. Totuși, testul de sarcina poate ieși pozitiv și fără să fii însărcinată.

Iar acestea sunt cauzele care pot influență apariția celor două liniuțe pe testul de sarcina.

Medicamente

Sunt medicamente care pot influență testul de sarcina. Nu este vorba despre pilulele contraceptive, ci despre cele utilizate în tratamentele de fertilizare.

Sarcina chimică

Dacă ai avut o sarcina sfârșită printr-un avort spontan, în organism sunt încă hormoni care pot influență rezultatul pozitiv al testului de sarcina.

Urină diluată

Este recomandat să nu bei lichide înainte de a face testul de sarcina. De aceea este indicat să faci testul dimineață, utilizând prima urină, când concentrația HCG este mai ridicată. Urină diluată poate genera atât un rezultat fals pozitiv, cât și unul fals negativ.

Diverse boli

Anumite boli pot genera un rezultat fals pozitiv la testele de sarcina. Printre acestea se numără infecții la tractul urinar, boli la nivelul rinichilor, chisturi ovariene, probleme la glanda pituitară, dar și cancer ovarian.

sursa: sfatulparintilor.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367