REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Când scăpăm de trenurile abandonate, din zona Cora Brătianu?! Video

Când scăpăm de trenurile abandonate, din zona Cora Brătianu?! Video

Cristina BĂRBUCEANU 4 noiembrie 2022 | 00:00 3509

În zona Cora Brătianu, la Revizia de Vagoane a CFR, zac de ani buni mai multe trenuri mâncate de rugină și vandalizate de oamenii străzii și de hoți, ajungând, astfel, niște epave.  Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții CFR ne-au declarat că... vor fi vândute, trei dintre ele, dar nu ne spun când, urmând ca alte trei să fie reparate.

Vagoane uitate de lume – casă pentru oamenii străzii și țintă pentru hoți

În zona Cora Brătianu sunt abandonate de ani buni mai multe vagoane. Acestea ocupă șinele și oferă o imagine dezolantă pentru trecătorii care frecventează zona sau pentru locuitorii din acest loc extrem de tranzitat și aglomerat.

Vagoanele sunt mâncate de rugină, au geamurile sparte, ușile distruse, fiind așadar în stare avansată de degradare. De la geam se pot zări scaunele deteriorate, peste care au trecut prea mulți ani. Desigur, vagoanele stau drept locuință pentru oamenii străzii. Cel mai probabil, sunt și ținta hoților care le-au adus în stare deplorabilă în care se află.

Reprezentanții CFR Călători lămuresc problema

Reprezentanții CFR Călători au fost contactați pentru a da lămuriri despre aceste epave și ne-au precizat că vor fi vândute.

„În Grupa tehnică a Reviziei Vagoane Constanța, la linia 14 Tragere sunt staționate 6 vagoane.  Trei dintre acestea urmează să intre în programul de reparații. Restul de trei vagoane prezintă caracteristici tehnice depășite, şi nu mai pot fi reparate, modernizate şi utilizate în condiţii de eficienţă economică. Astfel, aceste din urmă 3 vagoane au în pregătire documentația tehnică pentru disponibilizarea și valorificarea prin vânzare în stare nedezmembrată, în condițiile legislației în vigoare”, au declarat reprezentanții CFR.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
transportul feroviar de marfuri costa foarte mult si se pierde mult timp. singurul avantaj il constituie tonaj care nu are o limita asa mica precum transportul rutier. care nu stiti aspectele astea va rog nu va mai dati cu parearea aiurea
0
0
da' ce va fute grija?sinteti dabija?
0
2
Ai foarte mare dreptate si ce-i mai rau ca tot transportul de marfa s-a mutat in camioanele care sufoca soselele acestei tari! Toti fraierii sunt camionagii si se plang ca sunt drumurile aglomerate dupa ce le-au umplut de camioane.
4
0
Suntem singura tara din lume care s-a distrus sistemul de cale ferata! Bravo r**m-an-lor!
6
0
Cristino, te duceai la Cora sa faci piata si ai vazut vagoanele si hop.hai sa fac un articol....
3
4
In 2023 se vinde sistemul feroviar complet, impreuna cu ce a mai ramas nevandut in tara asta. Viva PSD pnl, globalizare, vaccinati si mileniali cu drept de vot
7
6
La topit cu ele.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102