REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Când se lasă seara, la Constanţa începe nebunia: explozii, incendii, copii blocaţi în casă, căzuţi în apă şi cadavre găsite în barăci!

Când se lasă seara, la Constanţa începe nebunia: explozii, incendii, copii blocaţi în casă, căzuţi în apă şi cadavre găsite în barăci!

Replica API 23 mai 2015 | 00:00 131

Contra cronometru! Cam acesta este sintagma după care pompierii îşi construiesc intervenţiile la sesizări. Spre exemplu, în seara de joi, şi apoi noaptea, aceştia au avut de a face cu fel de fel de misiuni. De la o explozie într-o locuinţă din Cumpăna, la o persoană căzută în Canalul Dunăre Marea Neagră, la copil blocat în apartament, incendiu la o ghenă de gunoi şi persoană decedată găsită într-o baracă.

Când candela ia contact cu spray-ul pentru graffiti iese bum!

“A explodat o butelie într-o locuinţă din Cumpăna” – era apelul prin 112 care alerta militarii din cadrul ISU Dobrogea în seara de joi, 21 mai. Însă, ajunşi la faţa locului, pompierii au realizat că, de fapt, bubuise un spray pentru graffiti întrucât proprietarul locuinţei de pe strada Constanţei, nr. 104, îl lăsase lângă o candelă. Omul a spus că nu are nevoie de intervenţia militarilor pentru că a stins singur flăcările.

Numai că pompierii şi-au făcut datoria, asigurându-se că totul este în regulă. La scurt timp, în jurul orelor 22.30, un alt apel era iniţiat prin 112, solicitându-se o deblocare de uşă pe strada Pescarilor nr. 68. Aici, o familie îşi lăsase copilul, de 9 ani, singur în apartament, situat la etajul 2.

Minorul s-a speriat, a aprins luminile în toată casa, a încuiat uşa pe interior şi apoi s-a culcat. Întorcându-se la domiciliu, părinţii au intrat în panică atunci când au observat că micuţul nu răspunde şi luminile sunt aprinse, motiv pentru care au cerut sprijinul ISU. Pompierii au spart un geam şi au pătruns în casă, găsind copilul dormind. Şi sesizările au continuat.

De la pescuit, la spital: a căzut în Canalul Dunăre Marea Neagră

“Persoană înecată în Canalul Dunăre Marea Neagră, zona Podului Rutier Medgidia” – era transmis prin 112. Aici, un bărbat de 49 de ani, din Medgidia, Nicolae B., a mers la pescuit cu fiul său, în seara de joi, în zona Podului Rutier din Medgidia. Însă, la un moment dat, acesta a alunecat şi a căzut în apă. Fiul a sunat la 112, intervenţia pompierilor fiind una promptă.

Nicolae a fost scos din apă, resuscitat şi transportat la spital, acolo unde a rămas internat. Numai că, din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor de la Terapie Intensivă, bărbatul a încetat din viaţă câteva ore mai târziu. Ulterior, aproape de miezul nopţii, un paznic din Portul Constanţa dădea o altă alarmă, spunând că vine un miros de cadavru dinspre o baracă. După ce a fost tăiată uşa metalică, în interior a fost găsit un bărbat, cu identitate necunoscută, decedat.

Nu există suspiciuni cu privire la deces. Ajungem şi pe la ora 1.00 noaptea, când o ghenă de gunoi de pe bulevardul Ferdinand era cuprinsă de flăcări. La faţa locului s-a deplasat o autospecială cu 5 subofiţeri, care a lichiat incendiul. Au ars cam 100 de kilograme de deşeuri şi 4 pubele din pvc. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, flăcările s-au aprins de la o ţigaretă aruncată în gunoi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614