REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Când se va deschide Centrul Multifuncţional „Jean Constantin”

Când se va deschide Centrul Multifuncţional „Jean Constantin”

Replica API 15 ianuarie 2016 | 22:57 416

Un nou termen: două, trei luni

Un nou termen: două, trei luni

Inaugurarea Centrului Multifuncţional „Jean Constantin” se lasă aşteptată! Lucrările de reabilitare a Centrului Multifuncţional „Jean Constantin“ s-au finalizat cu mult timp în urmă. La sfârşitul lunii decembrie, acesta ar fi trebuit redeschis publicului, însă instituţia e în continuare închisă, din lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, dar şi a aparaturii necesare funcţionării. În noiembrie, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, anunţa că, cel mai probabil, centrul va fi inaugurat până pe data de 7 ianuarie 2016. Ne aflăm la jumătatea primei luni din an, iar autorităţile nu ne fac nici o surpriză în acest sens. Din contră. Ne anunţă că centrul „Jean Constantin” nu se va deschide în următoarele două, trei luni.

Lucrările la Centrul Multifuncţional „Jean Constantin“ ar fi trebuit să se finalizeze până la 31 decembrie 2015, însă termenul nu a putut fi respectat. Racordul privind energia electrică nu a fost gata, nici avizul pentru securitatea la mediu nu exista, iar de procedura privind achiziţia aparaturii şi a mobilierului nici nu mai încape discuţie. Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, anunţa, la sfârşitul lunii noiembrie, că centrul ar putea fi deschis până pe 7 ianuarie 2016, însă nici acest termen nu a putut fi respectat. Motivul? „Ca şi instituţie, ne aflăm în procedura pentru achiziţionarea dotărilor necesare funcţionării centrului. Din câte am înţeles de la Serviciul de Achiziţii, au fost oferte, sunt în evaluări. Durează atribuirea contractului pentru că sunt echipamente de specialitate, aparatură pentru sunet, lumini, pentru proiecţie, dar şi dotări, precum scaune. Avizul privind securitatea la incendiu a fost obţinut. Urmează să facem procesul verbal de recepţie al lucrărilor, în cursul acestei luni, iar în perioada imediat următoare să definitivăm procedura de achiziţie privind dotările, ca să putem să-l deschidem. Nu pot să dau o dată privind deschiderea centrului, procedura poate fi contestată. Ar putea dura până la două, trei luni”, a declarat, pentru „Replica”, Ionuţ Nache, managerul de proiect.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218