REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Când se vor aprinde luminițele festive în Constanța?!

Când se vor aprinde luminițele festive în Constanța?!

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:22 8211

Marile orașe din țară au îmbrăcat, deja straiele de sărbătoare. Vă întrebați când va fi pus în funcțiune și la Constanța iluminatul festiv? Ei bine, foarte curând, procedura de montare și de punere în funcțiune a decorațiunilor realizându-se în mai multe etape, în funcție și de vreme. De altfel, pe unele străzi iluminatul funcționează.

În Constanța, încă de pe data de 19 noiembrie au început să fie montate iluminatele festive. Procedura încă este în desfășurare, motiv pentru care iluminatul festiv va fi montat cu întârziere. Pe 1 decembrie se vor aprinde luminițele în Târgul de Crăciun, respectiv Parcul Arheologic, dar și pe două bulevarde, Tomis și Ferdinand. Ulterior, vor fi iluminate și restul zonelor stabilite în contract. „Pe 1 decembrie va fi deschis Târgul de Crăciun dar și Patinoarul, ambele situate în Parcul Arheologic. Totodată, va fi aprins și iluminatul festiv pe două bulevarde, respectiv, bulevardul Tomis și bulevardul Ferdinand. Menționăm faptul că iluminatul în întreg municipiu va fi aprins în perioada imediat următoare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Luminița Lare.

Reamintim că în parcul Arheologic, va fi amenajat și un patinoar. Intrarea va fi gratuită și vor fi puse la dispoziție, potrivit informațiilor noastre, 70 de patine. Va fi un orășel de poveste, cum nu s-a mai văzut, spun organizatorii, cu dulciuri, vin fier, Casa lui Moș Crăciun, atelier, loc pentru fotografie, într-un peisaj magic, și altele.

Totodată mai reamintim că anul acesta suma alocată a fost de 5 milioane de lei. Firmele asociate ce au câștigat licitația sunt Rc Energo Install si Luxten Lighting Company. Pentru achizițiile din zona de recreere au fost încheiate alte doua contracte cu firma MK Ilumination din Hunedoara, ce se va ocupa de articole decorative, alocând pentru acestea suma de 135.000 lei și societatea Remo SRL ce are la bază patinoarul, cheltuind suma estimativă de 130.000 lei.

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1 milion de euro pentru ce? Cu acesti bani se putea face ceva folositor pt oras
6
2
In orasul asta trist nimic nu functioneaza cum trebuie, hai sa fim realisti. Asteptam lucruri concrete, pe masura veniturilor dobandite! Este simplu. Venituri enorme, investitii minime si dubioase. Istoria orasului Constanta, de 30 de ani incoace.
8
3
Orasul vesnicilor nemultumiti.
3
15
sa ma pupe-n kur cei care m-au votat
9
2
Esti extrem de ipocrit! Orice incercare de a face ceva in orasul asta e sortit esecului.Se gasesc mereu unii ca tine carora le PUTE totul.Daca e NU E BINE,daca nu e iar NU E BINE. MARS IPOCRITILOR CARE DOAR DIN GURA!
7
19
Tampit sau pur si simplu sa nu te intereseze sa dai 1 mil euro pe luminite. Asa sa reparam strazile sau spitale, asteptam fonduri europene
30
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920