REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Când va lua sfârșit pandemia de COVID-19? Răspunsul lui Bill Gates

Când va lua sfârșit pandemia de COVID-19? Răspunsul lui Bill Gates

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 2345

După ce recent s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu serul Moderna, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a vorbit pentru ziarul spaniol „El Pais” despre pandemie și despre când crede că va lua aceasta sfârșit, afirmând că până în anul 2022 în unele țări vor putea fi organizate evenimente majore. Totodată, filantropul a ținut să sublinieze inegalitățile existente între țările sărace și țările bogate în ceea ce primește vaccinarea.

Bill Gates consideră că până în 2022 dezvoltarea masivă a vaccinării populației ar trebui să facă posibilă blocarea coronavirusului, ceea ce ar duce în mod clar la revenirea la o viață normală, notează digi24.ro

„Până în vara anului 2021 lucrurile vor reveni la normal, iar până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite ale Americii, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a declara Bill Gates pentru ziarul spaniol „El Pais”, potrivit Mediafax.

Pandemia ar lua sfârșit până în vara anului 2022

Proiecțiile lui Gates sunt asemănătoare cu cele emise de diferiți observatori ai crizei de sănătate prin care trece întreaga planetă. Întrebat pe același subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Piitet a prezis, de exemplu, o revenire treptată la activitățile obișnuite în lunile următoare, precizând că pandemia s-ar putea sfârși în vara anului 2022.

Totodată, în timpul interviului său, Bill Gates a profitat de ocazie pentru a sublinia inegalitățile existente între țările sărace și țările bogate în ceea ce primește vaccinarea.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă și care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a adăugat Gates.

Campaniile anti-vaccin din online, o problemă foarte gravă

Gates a vorbit și despre mișcările și campaniile anti-vaccin de pe rețelele sociale, considerând că situația foarte dificilă creată de pandemie „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”, a precizat fondatorul Microsoft.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru el si alti bogati ai planetei ne vaccinam noi, sa i facem curu mare! Putine sunt tarile care au informat corect populatia cu privire la vaccinuri, iar Romania nu face parte dintre acestea. Pentru ca guvernul si presedintele tarii nu sunt ai Romaniri,sunt ai Ue care vrea sa decime omenirea, sa saraceasca tarile cu resurse si sa transforme in sclavi pe cetatenii care mai raman
4
2
dar tu bilica cand mi te prapadesti? cam pe atunci scapam de non-gripa asta cand tu si acolitii tai multi la numar vor pieri. mai lasa-ne neica in pace cu intentiile tale de samaritean. vulpe , fatarnic si de toate ce esti
6
3
la sapa de lemn
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367