REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CÂND vor avea constănțenii ILUMINAT festiv pe toate străzile?!

CÂND vor avea constănțenii ILUMINAT festiv pe toate străzile?!

Replica API 9 decembrie 2021 | 00:21 2208

Având în vedere că anul trecut, constănțenii nu s-au putut bucura de luminițele festive în perioada sărbătorilor de iarnă și nu au avut orașul împodobit după așteptările acestora, iată că anul ăsta s-a investit 1 milion de euro pentru aceste decorațiuni. Însă cum o dai nu e bine... Mai exact, constănțenii sunt revoltați de faptul că nu au luminițe și la ei pe stradă, plângându-se chiar și la City Manager.

Anul trecut, locuitorii orașului Constanța se plângeau de faptul că nu se pot bucura de luminițele festive din perioada sărbătorilor de iarnă, iar orașul este foarte trist. În schimb, anul acesta a apărut o nouă problemă, unde aceștia reclamă faptul că nu sunt luminițe pe toate bulevardele și străduțele Constanței.

City Managerul Constanței, Felicia Ovanesian, a răspuns prompt și ferm curiozităților curioșilor. Unul dintre acestea, fiind: ”de ce nu există luminițe pe blvd 1 Decembrie, tronsonul dintre Ferdinand și Casa de Cultură, vrem iluminat pe toate bulevardele, altfel cu ce să ne mai lăudăm?„ , dar și ” Nici Cet, Aurel Vlaicu și Km 4-5, nu au beculețe“ ,fiind adăugată lozinca: ”Noi nu plătim taxe și impozite?”.

Având în vedere părerile pro și contra, ale constănțenilor, City Managerul a venit în lămurirea acestora, cu un răspuns: „Când o să fie buget de 10 milioane de euro pentru asta... ” a făcut referire la comentariile celor ce vor luminițe și pe arterele secundare ale orașului.

Făcând o retrospectivă, în marile orașe ale Europei și nu numai, iluminatul festiv se află prezent doar pe marile bulevarde. De exemplu Paris, bulevardul Champs-Elysées, așa cum este prezentat în fotografia atașată. Beculețele de sărbătoare sunt prezente doar pe copacii bulevardelor și este mult mai sărăcăcios față de orașul nostru.

Iluminatul festiv de pe bulevardul Champs-Elysées, din Paris

Totodată amintim faptul că anul trecut au fost împodobite doar 5 zone ale orașului „în față la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, în Parcul Arheologic de la Primărie, în Piața de la Far, la Lumea copiilor și în Parcul de la Gară”, dar nu din fondurile primăriei.

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chitac a furat craciunul
2
1
bun simt si mai multa minte?
5
0
Hai sa fim realisti! Constanta are mult mai putine zone cu luminite de sarbatori, decat in anii precedenti. Cu mult mai multi bani, normal. O noua strategie de sifonare. Ne amintim si cum ati instalat luminite la sfarsit de decembrie si le-am avut pana in februarie, intr-unul din anii trecuti. Concluzia este simpla! Suntem administrati de incompetenti si hoti. De peste 30 de ani! Sa va fie rusine!
11
1
nu mai comparati constanta cu orase din alte tari. Bd mamaia nu are beculete. Nici iluminat corespunzator. Doar lumanari. Nu se vad pietonii. E GRAV !!!
15
0
Cand vor avea constantenii strazi fara santuri, apa calda si caldura la preturi normale, cand vor avea constantenii un oras normal si un primar care nu e senil ?
16
0
Cand vom avea drumurile fara gropi si santiere?
12
0
V-au furat Feliciu si chtacul beculetele?
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367