REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Când vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au văzut un utilaj timp de 30 de ani?! Video

Când vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au văzut un utilaj timp de 30 de ani?! Video

Cristina BĂRBUCEANU 7 februarie 2023 | 00:00 1527

Că municipiul se află într-un amplu proces de reabilitare nu e un secret pentru nimeni. Însă, mai sunt destule zone în oraș care au nevoie de renovare, reabilitare, modernizare. Una dintre aceste zone este trotuarul de pe strada Baba Novac, din zona Institutului de Marină, care arată ca după bombardament. Totodată, și în Parcul de la Primărie este nevoie de reabilitare în zona Monumentului Victoriei, dat fiind faptul că acolo sunt multe pavele care lipsesc, iar altele sunt sparte.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoTrotuarul bombardat din fața Institutului de Marină

Trotuarul de pe Baba Nova arată ca după bombardament

De luni de zile, Constanța a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Și aici vorbim, în special, despre înlocuirea a ceea ce e vechi, ca de exemplu instalația termică a orașului, cu ceva nou.

Desigur, lucrări de reabilitare sunt și în alte zone din oraș. Dar, uneori, parcă acest lucru nu e suficient, pentru că există încă multe zone în oraș în care e nevoie de modernizare, reabilitare. Ce-i drept, lucrările nu pot fi făcute toate odată.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoTrotuarul bombardat din fața Institutului de Marină

De prea mult timp, trotuarul de pe strada Baba Novac, din fața Institutului de Marină, în special, arată ca după bombardament. De exemplu, o locuitoare a orașului care trece destul de des prin acea zonă, se plânge că reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la faptul că e nevoie și acolo de reabilitare, modernizare.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoTrotuarul bombardat din fața Institutului de Marină

Aceasta spune: „Strada Baba Novac, mai sus de Institutul de Marină, plânge! Și plâng și pantofii mei când merg la muncă! Vă rog, faceți urgent ceva!”. Și nu este singura, pentru că toți oamenii care trec prin zonă trec prin același chin.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoPericol pentru trecători

Din fericire, confort Urban urmează să se axeze și pe acea zonă în ceea ce privește reparațiile, reabilitarea. Astfel că, reprezentanții Primăriei au declarat: „În prezent, Confort Urban are un proiect în implementare, după obținerea avizelor necesare pentru tronsonul acela: de la Baba Novac până pe strada Operei, de reabilitare a tramei stradale, care include și trotuarele. Începerea efectivă a lucrărilor ține de avizele eliberate de instituțiile de specialitate. Când le vor avea pe toate, lucrările vor începe.”.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoTrotuarul e distrus

Astfel că, perioada de chin a trecătorilor din acea zonă va lua sfârșit, însă nu știm încă data exactă a începerii lucrărilor. Dar, momentan, constănțenii se încălzesc cu gândul că acestea vor fi realizate.

Pavelele din Parcul Primăriei, lipsă, gaură, pauză

O situație nu prea plăcută pentru trecători este și în Parcul Primăriei.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoPavele sparte, distruse

Deși, la prima vedere, pavelele din zona Monumentului Victoriei sunt impecabile, odată ce trecătorii se apropie foarte mult de monument pot vedea că mai multe pavelele lipsesc, în timp ce altele sunt sparte, crăpate. Din păcate, pentru cei mici sau pentru vârstnici, pavelele lipsă sau cele distruse pot reprezenta chiar un pericol.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoPavelele lipsesc, de parcă au fost furate

O veste bună vine și în acest sens, deși Parcul de la Primărie a fost transferat în administrarea și grija Confort Urban.

Cand vor fi reabilitate trotuarele de pe Baba Novac, care n-au vazut un utilaj timp de 30 de ani?!  VideoPavele lipsă

Se pare că, în perioada următoare, și în funcție de condițiile meteo, reprezentanții Primăriei au spus că firma urmează să facă înlocuirea pavelelor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa mai bine de 30 de ani de la Revolutie , se poate trage concluzia ca in Romania partidele politice sunt veritabile organizatii criminale , care functioneaza pe baza interesului personal neavand nimic in comun cu interesele comunitatilor sau valorile democratice. Institutiile guvernamentale sunt pline de sinecuri care nu au nicio treaba cu meritocratia , bugetul este capusat de tot felul de pensii speciale , subventii nesimtite pentru partidele politice ,sporuri aiuritoare si contracte date cu dedicatie. Constanta este exemplul cel mai bun al jafului generalizat , uitati- va la cum arata orasul , uitati-va la politicienii mizerabili cu averi nejustificate care sunt intr-o complicitate criminala cu angajatii statului statului care au obligatia sa-i verifice . In aceste conditii , noi pt ce mama draqului mai platim taxe si impozite ???
5
0
Nu ati inteles nimic, nu este vorba despre voi si doar despre iei si afacerile lor. 1.Referitor la mizeria din oras sta in felul urmator politia locala in loc sa patruleze pe jos si sa amendeze pe cei care arunca si fac mizerie sunt paznici parcarilor pentru Confort Urban o firma majoritar privata Politia local este platita din bani p r o s t i l o r. Referitor la trotoare tot ce este prin fonduri europene nu se face nimic Ex: St. Stefan Cel Mare si Delfinariu acesti bani nui pot fura asa ca se astepta sa se piarda aceste fonduri sa vina firmele de casa sa faca tot pe bani p r o s t i l o r. 3. Traficul din constanta este cum este datorita lor PSD+PNL cand faci resistematizare din birou asa se intampla , in primul rand ar trebui sincronizate semafoarele dar cand esti p r o s t faci sensuri unice si unde nui necesar si scoti tot traficul pe bulevarde in loc sa iei niste fonduri europene si sa muti toate serviciile intro singura cladire si sa le scoti din orasi undeva spe Ovidiu pe varianta unde ai putea face o parcare mare misloace de transport in comun la intervale orare civilizat,sa vezi cum s-ar aerisi orasul si sa va dau un ex eu ca sa platesc sanatatea trebuie sa ma deplasez cu masina :a)ma duc la agentia c u r u l u i pe str. I.G Duca mi se da o chitanta . b)De acolo ma duc la trezorerie la gara. c)De acolo trebuie sa ajung in zona capitol cam cate mijloace asi folosi si timp a? Asa baieti nu mai fiti ipocriti si p u p i n c u r i s t i Toate aste sunt facute de PSD+PNL la constanta au guvernat doar doua partide ca de altfel in toata tara.
6
0
Orasul arata precum oamenii: Iepre murdare venite de prin toate satele moldo-makydonesti, taranoi care inainte stateau in bordeie incapabile sa isi mature rahatuI si iarba de la poarta, garduri paraginite care o vopsea nu au pe ele. Daca oamenii erau gospodari si isi faceau particica lor si nu asteptau sa treaca altii sa le faca curat sa vezi cum i-ar fi scuturat de guler pe toti neavenitii care s-au perindat pe la primarie. Dar asa.. asa primar asa locuitori-asa oras. Treziti-va sunteti intr-o vale abrupta FARA FRANE!
5
2
auzi ma replika? da" tu cum de le vezi doar akum? 20 ani ce ai pazit? pe nepusa masa ai devenit deontoloaga
0
3
Propun un concurs de fotografii cu trotuarele din Constanta si unul cu fotografii cu mizeria din oras. Nu cred ca mai exista undeva prin tara un oras mai murdar, fara colectare selectiva a gunoului.
7
0
Peste ani , când NU vor fi gata lucrările începute acum cca 2 ani, o sa vedeți ce bine va fi!!!! Niște incompetenți!!! Toți avem o doza de Nebunie, prostie, dar …. ĂȘTIA, chiar nu au nimic in cap! Este VID!!!
8
0
Va rog sa stergeti articolul pana nu-l vede Chitac!!! Cum ar fi sa sparga si bucata asta (nu ca nu ar fi sparta deja) si sa o abandoneze ca pe celelalte? Cred ca este singura care a scapat din marea reabilitare. Mie imi place vintage.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367