REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Candidaţii ARD propun locuri de muncă, desfiinţarea Consiliului Judeţean şi parteneriat stat-biserică pentru asistenţă socială

Candidaţii ARD propun locuri de muncă, desfiinţarea Consiliului Judeţean şi parteneriat stat-biserică pentru asistenţă socială

Replica API 23 noiembrie 2012 | 00:00 116

USL Constanţa, acuzată de manipulare

USL Constanţa, acuzată de manipulare

Lipsa locurilor de muncă, cea mai scumpă apă, lipsa investiţiilor din cauza monopolului PSD şi un electorat puternic manipulat de USL sunt cele mai mari probleme identificate de candidaţii ARD în judeţul Constanţa şi prezentate ieri într-o conferinţă de către deputaţii Constantin Chirilă, Zanfir Iorguş, precum şi de pretendenţii Tudor Şerban şi Tănase Barde. Candidat pentru un al doilea mandat, Chirilă a spus că s-a întâlnit, până acum, cu circa 1.700 de cetăţeni, din colegiul său, constatând, în schimb, apetitul USL pentru lansări fastuoase şi concerte, în schimbul întâlnirilor directe cu oamenii. "Ne-am dotat şi cu cartele de roaming, pentru că de multe ori intrăm pe reţelele bulgăreşti de telefonie, când mergem în sudul judeţului. Nu doresc să discut despre proiectele contracandidaţilor, pentru că nici unul nu a binevoit să le facă publice. Noi, am abordat deja personal circa 1.700 de constănţeni, din poartă în poartă, în timp ce majoritatera contracandidaţilor evită contactul direct cu alegătorii, dar le solicită cu disperare votul", a declarat deputatul Chirilă.

"Sunt conştient că s-a instaurat lehamitea în oameni în ceea ce-i priveşte pe politicieni. În ceea ce mă priveşte, competenţa, consecvenţa, onestitatea în relaţiile cu cetăţenii, au fost şi rămân principiile pe care le urmez", a mai spus Chirilă, potrivit căruia majoritatea parlamentarilor nu face nimic: "În parlament, mai sunt şi o treime care muncesc. Restul stau şi îşi fac imagine, altceva nu-i interesează". "Legile pe care le promovez însumează necazurile oamenilor", a completat deputatul, care a expus şi câteva din proiectele sale pentru următorul mandat. Finalizarea proiectului privind ridicarea a 12 locuinţe ANL şi reţea de gaze la Murfatlar, investiţii în domeniul legumicol la Poiana şi Ovidiu, revitalizarea zonei de prelucrare a cărnii de la Negru Vodă, sunt câteva din punctele de pe agenda electorală a lui Chirilă, candidat pentru încă un mandat de deputat în Colegiul 4. La rândul său, Zanfir Iorguş, care candidează, de asemenea, pentru un nou mandat de deputat, în Colegiul 5, a prezentat trei cele mai importante proiecte ale sale. Primul şi cel mai important este cel legat de descentralizare, pentru că "decizia la nivel local este cea mai corectă", apreciază Iorguş.

Iorguş: USL dă pensionarului la Mangalia un pachet de 350 mii din banii tuturor, dar ia înapoi 6, cu preţul gigacaloriei, din banii lui

"USL făcea referendum să nu ne facem buletinele la Tulcea, iar acum vor alegeri în 2014 pentru şefi de regiuni", a exemplificat deputatul Iorguş ipocrizia adversarilor politici. "La Mangalia, îi dă pensionarului un pachet de 350 de mii, din banii tuturor, dar îi ia înapoi contravaloarea a 6 pachete, prin preţul la gigacalorie, din banii lui", a fost un alt exemplu oferit de Iorguş cu privire la demersurile USL. Legat de asistenţa socială, deputatul a spus că militează pentru legiferarea unui parteneriat între stat şi biserică, bazat pe principiile solidarităţii şi voluntariatului. De asemenea, Iorguş susţine un program guvernamental pentru reabilitarea cabinetelor medicilor de familie, pentru ca aceştia să poată oferi servicii medicale uzuale, fără a mai fi nevoie ca oamenii să se deplaseze la spital. "Aşa cum am reuşit să susţin şcolile şi lăcaşurile de cult, în tot mandatul meu, aşa voi face şi în continuare", a mai spus deputatul de pe Colegiul 5. Un alt proiect de suflet pentru Iorguş este cel referitor la realizarea încălzirii oraşului Mangalia cu ajutorul apei termale. Cea mai gravă problemă cu care se confruntă Constanţa, pe fondul crizei europene, este lipsa locurilor de muncă, fapt evidenţiat şi de candidatul pentru Senat Tănase Barde. "Suntem obligaţi să reducem şomajul, prin stimularea creşterii economice, iar acest lucru se poate realiza prin reducerea cotei unice, dar şi a numărului de taxe", a declarat Barde.

Barde: Trebuie să deschidem judeţul, toată lumea ştie că nimeni nu intră în Constanţa, dacă nu e agreat de conducerea Consiliului Judeţean

"Trebuie să deschidem judeţul, în prezent judeţul Constanţa este unul închis. Toată lumea ştie că nimeni nu pătrunde în Constanţa, dacă nu este agreat de conducerea Consiliului Judeţean", a mai arătat candidatul ARD la Senat, care a reluat ideea necesităţii desfiinţării consiliilor judeţene. Barde a mai vorbit şi de problema apei foarte scumpe, fapt din cauza căruia oamenii de la ţară au ajuns să cumpere legume de la piaţă, pentru că ies mai ieftin decât dacă şi le-ar uda propriile legume, din grădină. "Trebuie să remarcăm şi situaţia jalnică a staţiunilor din sudul litoralului, nici un ministru, indiferent de partid, nu a făcut nimic. Este şi vina fostului primar, care nu a făcut absolut nimic pentru staţiunile din Mangalia, din interese meschine şi lipsă de interes", a mai spus Barde.

Şerban: Alegătorul din Constanţa e tradiţional de dreapta, dar puternic manipulat de USL

Candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor, fostul secretar de stat Tudor Şerban, a prezentat şi el potenţialul economic enorm, dar nevalorificat al Constanţei, pe lângă reactoarele 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, amintind proiectul AGRI, prin care România poate aduce, prin Constanţa, jumătate din necesarul de gaze naturale al ţării, dar şi potenţialul de dezvoltare a energiei verzi. Şerban a sesizat şi profilul alegătorului din Constanţa, tradiţional de dreapta, dar puternic manipulat de USL, inclusiv prin componenta sa de dreaptă, alcătuită din oameni foarte bogaţi. "Această zonă trebuie să se reorganizeze, ARD trebuie să dea la Constanţa semnalul schimbării şi readucerii dreptei la guvernare", a concluzionat Tudor Şerban.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218