REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Candidaţii USL s-au întâlnit cu liderii de sindicate

Candidaţii USL s-au întâlnit cu liderii de sindicate

Replica API 22 noiembrie 2012 | 00:00 188

Dobre: ,,Este un prim pas pentru a face o legătură între sindicate şi Guvern"

Dobre: ,,Este un prim pas pentru a face o legătură între sindicate şi Guvern"

În pragul alegerilor parlamentare, sindicatele constănţene au avut posibilitatea să stea de vorbă cu parlamentarii USL, pentru a le face acestor cunoscute problemele cu care se confruntă, în speranţa că aceştia vor obţine pe 9 decembrie o majoritate considerabilă în Parlament şi vor putea veni cu iniţiative legislative în favoarea lor.

Sindicatele constănţene din toate ramurile de activitate au răspuns pozitiv iniţiativei candidaţilor USL la Parlament. Senatorii Alexandru Mazăre, Nicolae Moga, deputaţii Eduard Martin, Manuela Mitrea, dar şi consilierul judeţean, candidat pentru un loc în Camera Deputaţilor, Mircea Titus Dobre, au vorbit deschis cu aceştia în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor, sindicaliştii făcându-şi cunoscute, la rândul lor, problemele cu care se confruntă şi au solicitat politicienilor să le facă auzite opiniile în Parlament. Discuţiile abordate au fost privind Legea salarizării, Legea Dialogului Social şi Legea Muncii. Oamenii s-au plâns că au salariile prea mici, au cerut deblocarea posturilor şi îşi doresc, de asemenea, întâlniri frecvente cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, respectiv prefectul. "Această intâlnire este extrem de importantă şi pe care mi-o propun s-o permanentizăm. Genul acesta de întâlniri trebuie să aibă ca rezultat o sumă întreagă de iniţiative legislative. Ne-am axat pe trei direcţii: Codul Muncii, Legea Dialogului Social şi Legea unică a salarizării din sistemul bugetar. Astfel de întâlniri ne pot ajuta să ne creăm o imagine a problemelor din fiecare domeniu in parte şi să traducem aceste sugestii în iniţiative legislative", a declarat senatorul Alexandru Mazăre. "Vom modifica aceste legi extrem de importante, după ce avem o consultare foarte largă cu toţi factorii importanţi, fie că sunt patronate sau sindicate, să iasă nişte acte normative complete", a mai spus Mazăre. Eduard Martin promite şi el că aceste legi vor fi schimbate începând cu 9 decembrie. ,,După trei ani de guvernare PDL, este limpede că au adunat oamenii un milion de probleme. A fost modificat Codul Muncii în defavoarea angajaţilor şi în favoarea angajatorilor. Şi acest lucru a afectat sindicatele şi oamenii de pe piaţa muncii. Este imperativ pentru noi ca aceste modificări din Codul Muncii, din Legea dialogului social, să se întâmple foarte repede pentru că oamenii au suferit destul. Şi se vor modifica după 9 decembrie", a promis deputatul. "Noi suntem o echipă şi ştim să scoatem cartonaşul galben atunci când ceva nu este în regulă, chiar dacă-i guvernul nostru. Trebuie să avem voinţă politică dacă vrem să facem ceva bun. S-a încercat să se desfiinţeze aceste sindicate. E foarte grav asta, dacă vrem o ţară fără sindicate, nu spre democraţie ne îndreptăm", a spus, la rândul ei, Manuela Mitrea. Mircea Titus Dobre consideră că întâlnirea pe care a avut-o, alături de colegii săi, cu sindicatele a fost doar un prim pas spre o legătură strânsă între acestea şi Guvern. ,,Este un prim pas pentru a face o legătură între sindicate şi Guvern, mai ales pentru că nu a mai existat această legătură în ultimii ani", este de părere Dobre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614