REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Candidații USR-PLUS, reacție după intrarea lui Mihai Chirica în PNL

Candidații USR-PLUS, reacție după intrarea lui Mihai Chirica în PNL

Replica API 8 martie 2020 | 00:00 766

Liviu Iolu, candidat al PLUS la Primăria Iașului, și Cosette Chichirău, candidat USR, spun că decizia liberalilor de a-l primi pe Mihai Chirica în PNL Iași reprezintă „unul dintre cele mai rușinoase momente din istoria lungă a acestui partid”. Prima reacție din partea candidaților Alianței USR-PLUS la decizia prin care Mihai Chirica va candida la primăria orașului Iași a fost cea a deputatului USR Cosette Chichirău, candidat la Primăria Iași.

„Chirica la PNL este o eroare monumentală din partea PNL. Vor fi, de fapt, doi candidați PSD în cursa pentru Primăria Iași: unul asumat de PSD, probabil Tudor Ciuhodaru, și unul asumat de PNL, Mihai Chirica”, a anunțat sâmbătă seară Cosette Chichirău. Potrivit acesteia, PNL face o greșeală „catastrofală de frica USR-PLUS” și ratează „șansa de a fi o forță reformatoare în România”.

„Ironia este că, dacă ar exista o colaborare onestă între PNL și Alianța USR-PLUS, ambele ar avea de câștigat. Dar pentru PNL este mult mai urgentă distrugerea USR-PLUS decât înlăturarea PSD, care nu-i deranjează cu nimic. Obiectivul în politică nu este să exiști ca partid, ci să exiști ca țară. Ori PNL a demonstrat încă o dată că este prea miop și egoist ca să înțeleagă un lucru atât de elementar despre politica mare”, a precizat deputatul. Potrivit lui Chichirău, alianța dintre Chirica și PNL va aduce „șanse mărite” candidatului Alianței USR-PLUS.

Și Liviu Iolu, candidatul PLUS, a comentat decizia liberilor.„Anunțul PNL prin care îl oficial pe primarul pesedist Mihai Chirica este unul dintre cele mai rușinoase momente din istoria lungă a acestui partid. PNL arată că nu dă doi bani pe integritate și onestitate și e condus pe contrasensul bunului simț, înghițind orice broască râioasă care-i promite voturi”, a scris pe pagina sa de Facebook Liviu Iolu.ă>

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașului. Fostul social-democrat a fost susținut de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”. Pentru președinția CJ Iași este susținut ministrul Mediului, Costel Alexe, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S au strans la un concert de "lansare in picaj"al unui "ca-canditat" ce spera sa darame "foamea vesnica" numita in ultimii 30 de ani,FSN,PDSR,PSD, sau NU MAI E!MAAARS LA TREABA,mars la daramat mafia din aparatul de stat,recuperarea prejudiciului sa va fie BIBLIE si arestarea cat si sechestrul EVANGHELIE!Altfel...SANSE cat Concordia Chiajna VS Manchester City
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218