REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Candidatul Cernea este în Grecia. La plecare, s-a pozat cu Inna pe aeroport

Candidatul Cernea este în Grecia. La plecare, s-a pozat cu Inna pe aeroport

Replica API 10 noiembrie 2012 | 00:00 189

Candidatul USL pe Colegiul 9 din Constanţa - Remus Cernea este în Grecia.

El a precizat prin intermediul unui e-mail că: "De astăzi, vineri 9 noiembrie, până duminică particip, alături de câţiva colegi de la Partidul Verde şi de la Mişcarea Verzilor, la Consiliul Verzilor Europeni care se desfăşoară la Atena.

Este importantă participarea noastră la Consiliu întrucât această familie politică este cea de a patra ca pondere în Parlamentul European iar eventuala intrare în Parlamentul României a unor politicieni verzi ar putea aduce un sprijin politic suplimentar pentru ţara noastră pe plan european. Am cultivat o relaţie bună cu Verzii Europeni, iar la Consiliul de la Malmo (Suedia) din octombrie 2009 şi la Consiliul de la Barcelona (Spania) din martie 2010 am scris două rezoluţii care au fost adoptate de către Verzii Europeni. Una privea deficienţele majore ale sistemului electoral din ţara noastră, iar cea de a doua stoparea mineritului pe bază de cianuri în Uniunea Europeană, date fiind riscurile majore pentru mediu şi pentru sănătatea oamenilor pe care le presupune utilizarea unei astfel de tehnologii.

Întrucât, astăzi, începe oficial campania electorală în România, transmit un salut constănţenilor din Atena, care este un loc plin de semnificaţii privind originile democraţiei şi civilizaţiei europene. Atena este simbolul democraţiei, întrucât, în perioada lui Pericle, acum 2500 de ani, a luat naştere, aici, prima democraţie din lume. Grecia antică, Acropole şi toate celelalte mari realizări culturale şi de civilizaţie ale acelei perioade luminoase înseamnă foarte mult pentru umanitate. După cum se ştie, Constanţa, unde voi candida în Colegiul Uninominal nr. 9, îşi are rădăcinile tot în cultura greacă veche, oraşul Tomis fiind fondat de colonişti greci.

De săptămâna viitoare voi fi în Constanţa unde voi purta un dialog direct cu cât mai mulţi cetăţeni, voi merge pe străzile din Colegiul nr. 9 pentru a mă interesa asupra multora dintre problemele comunităţii şi mă voi consulta cu cetăţenii, cu organizaţiile neguvernamentale, cu colegii mei din cadrul Uniunii Social Liberale privind preocupările principale ale oamenilor din oraş.

Vă ofer o fotografie făcută acum aproape un an la Acropole, cu prilejul precedentei mele vizite la Atena, fotografie pe care am postat-o astăzi pe pagina mea de facebook.". Şi tot pe Facebook, Cernea a mai postat o fotografie: el cu Inna, pe care a întâlnit-o în aeroport.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369