REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu: 'Avem o prăpastie între Guvern și popor, de asta avem nevoie de alegeri anticipate' - VIDEO

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu: 'Avem o prăpastie între Guvern și popor, de asta avem nevoie de alegeri anticipate' - VIDEO

Replica API 14 septembrie 2019 | 00:12 455

Candidatul la prezidențiale din partea partidului PMP, Theodor Paleologu, a fost prezent vineri, 13 septembrie a.c., la Constanța, pentru a susține o conferință de presă, alături fiind Eugen Tomac, președintele PMP, și Claudiu Palaz, vicepreședintele CJC și președinte PMP, filiala Constanța.

Eugen Tomac a susținut un mic discurs: ”Theodor Paleologu este cel mai bun candidat pe care îl poate avea România la prezidențiale. Una peste alta, grupul minorităților naționale susține alegerea primarilor în două tururi, spun asta în premieră la Constanța, este un demers destul de important pentru cetățeni, pentru democrație”.

Theodor Paleologu a făcut un anunț la începutul conferinței de presă, și anume, îi invită pe Klaus Iohannis și Mircea Diconu, ce vor fi prezenți la Constanța sâmbătă 14 septembrie, la o dezbatere pentru alegerile prezindențiale:

"Face parte din democrație, astfel îi invit pe Klaus Iohannis, președintele în funcție și Mircea Diaconu la o dezbatere publică, prin intermediul presei fac acest anunț", a spus acesta.

"Doamna Dăncilă merge cu tot guvernul după ea, pe unde merge, cu Fifor, cu Teodorovici, Breaz, s-au băgat în față în stil ceauşist", a mai spus acesta referindu-se la faptul că infrastructura până în Constanța este bună în comparație cu drumul până la Brașov, spre exemplu, în condițiile în care Paleologu a spus că se deplasează cu propria mașină în comparație cu Dăncilă care merge cu tot Guvernul după ea.

"Sunt antrepenor pe bune, nu dau mii de euro la stat si nu iau bani de la stat, am 46 de ani iar prin vocație sunt profesor", a mai spus el.

”România are nevoie de continuitate, nu poate excela dacă se tot schimbă legile, spre exemplu, dau un exemplu, legea educației. Ar trebui copiat modelul danez, este un model imitat și de alte țări, metodă tipic sănătoasă, a numit o comisie largă, pentru reformarea statului, anume, o serie de propuneri, au participat toți, politicieni, patronate pentru a vota acest program, pentru 20 de ani și au respectat acest program. Acest program ar funcționa și aici, în țară”, a mai precizat candidatul PMP la prezidențiale.

Referindu-se la Partidul Social Democrat, Theodor Paleologu este de părere că Dragnea l-a depășit cu mult pe Năstase, fiind un partid care, conform legii partidelor ar trebui desființat.

Iar despre Klaus Iohannis, acesta susține că este un președinte care nu își face treaba, se ascunde după deget, deși nu are putere executivă, dar are o influență prin numirile pe care le face, pentru formarea unei coaliții puternice. ”Președintele Klaus Iohannis nu s-a gândit decât la un singur lucru când a fost ales, și anume la alegerile din 2019, de asta a numit-o pe Viorica Dăncilă prim ministru, eu nu aș fi făcut acest lucru niciodată. Iar Viorica Dăncilă se agață de guvernare, și antrenează întreaga țară în nebunia pe care o promovează PSD. Și vă spun că aceasta are o înțelegere, ca să spun așa, cu președintele Iohannis, acesta o vrea în turul doi la prezidențiale. Avem un sistem politic disfuncțional, asta este. Clar, avem o problemă de coerență a sistemului”, a spus Paleologu.

”Avem o prăpastie între Guvern și popor, de asta avem nevoie de alegeri anticipate. Rolul Curții Constituționale, o altă problemă despre care vreau să vorbesc, și o problemă care trebuie rezolvată de îndată. De 10 ani, e o nebunie totală că avem atâția parlamentari, de aceea trebuie să tăiem din rădăcini mulți dintre aceștia, metaforic vorbind. Sistemul acesta electoral este pervers și nociv”,a completat Paleologu.

Întrebat de ce ar vrea un intelectual să fie președinte peste o țară de tâmpiți, Theodor Paleologu a răspuns: ”O să mă refer aici la formula lui Lăpușeanu: proști dar mulți. Eu cred că mulți oameni s-au deșteptat în ultimii 30 de ani și acești oameni vor dezbateri pe temele importante pentru România, și anume: Uniunea Europeană, NATO, etc. și nu doar paleta de teme ce a acaparat țara: corupția, sistemul de sănătate etc. Pentru că probleme reale sunt și cele menționate de mine mai sus nu doar acestea”.

Întrebat dacă UE are nevoie de armată proprie, Paleologu a răspuns: ”NATO trebuie să fie în continuare garantul securității, statele din UE au un buget al apărării, de vreo 3 ori mai mare decât Federați Rusă. În industria de armanent trebuie să aducem contribuția noastră”.

Eugen Tomac a avut o intervenție, referindu-se la clasa politică din acest moment: "Avem o clasă politică limitată, cu orgolii mărunte, oameni limitați, își urmăresc doar interesele proprii. Constituția trebuie doar modificată, nu schimbată, iar la ora actuală vă spun că nu putem ajunge la un consens între politicieni".

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati-va de maini si cu chioru Petrov si plecati
9
0
Numai papagali!
8
0
Prapastia a creat-o mentorul vostru Chioru nenorocitilor
11
1
Legenda spune ca boierul s-a culcat cu servitoarea si a aparut un bastard.
9
1
Ce oameni la masa!Daca astia ajung sa ne cinduca!vai steaua noastra!
10
1
asta e de vita nobila. Cult, scolit, manierat, nu aveti voi fata de asa presedinte. Votati analfabeta sau cel mai mare ipocrit dintre ipocriti, Barna.
6
6
M M ptr toti
8
1
ce plm mai vrea si barbosu' asta ?
9
2
Ipocrizie, incompetenta, inconstanta, specific acestor personaje!
14
4
Tolomac, Palaz -vai, ce papagal! - si Pale-Ologu, trei, Doamne, si toti trei niste caraghiosi...
21
5
partidu tolomacilor ,,
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614