REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Candidatul PNL de la Topraisar vrea să lege comuna la reţeaua de gaze

Candidatul PNL de la Topraisar vrea să lege comuna la reţeaua de gaze

Replica API 26 aprilie 2016 | 00:09 1172

Interviu cu Gabriel Gheorghe

Interviu cu Gabriel Gheorghe

Gabriel Gheorghe

Liberalii merg, la Topraisar, pe mâna lui Gabriel Gheorghe, fost cadru militar, în prezent consilier local. Candidatul PNL susţine că localitatea a fost văduvită de proiecte majore şi că actualul edil, reales de patru mandate, s-a limitat la lucrări aflate la îndemână, şi cu finanţare asigurată din partea UE. „Lucrurile pot fi mai bine de atât. Actualul primar candidează acum pentru al cincilea mandat, e ca şi cum are serviciu: primar.

Adică, vreau să spun că nu mai există acel elan de a da tot ce e mai bun pentru comunitate. În sprijinul candidaturii mele vă dau un singur exemplu: gospodăria mea. Sunt un om gospodar, am o gospodărie de care sunt mândru şi la fel aş avea grijă şi de comună”, declară Gabriel Gheorghe. Principalul proiect al candidatului: introducerea reţeleid e gaze în localitate.

Reporter: Domnule Gheorghe, candidaţi la Primăria Topraisar. Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare şi să ne spuneţi de ce candidaţi.

Gabriel Gheorghe: Sunt născut, crescut în Topraisar şi, totodată, după ce am ieşit la pensie din cadrul Armatei, m-am întors în localitatea de baştină. Am considerat, împreună cu soţia mea, că nu ne ţine nimic în oraşul Constanţa, toate rudele noastre, casa, se aflau la Topraisar. Am revenit în Topraisar în 1998 şi am participat şi alegerile precedente, în prezent fiind consilier local. Cred că experienţa de consilier îmi poate ajuta mult în planurile pe care le am pentru localitate.

De altfel, au existat discuţii în cadrul Consiliului, iniţiate de mine, privind anumite proiecte benefice localităţii. A existat însă un impediment: majoritatea PSD-ului, care a respins chiar şi ideea de a atrage investitori în comună. Şi, să vă dau un exemplu, pe care ei l-au luat în derâdere: există în localitate un teren, cu o suprafaţă betonată, unde se făceau odinioară dale. Acum nu este folosit. Am propus să facem ceva cu el, să îl lotizăm sau, şi mai bine, să atragem un investitor care să producă ceva pe acea platformă betonată.

Rep.: Ce reproşaţi actualei administraţii locale, în afară de aspectul menţionat anterior?

G.G.: Îmi aduc aminte, din copilărie, că localitatea Topraisar era una frumoasă. Şi acum nu este rău, dar este loc de mai bine, din multe puncte de vedere. Eu cred că aş putea aduce aportul pentru dezvoltarea comunei, inclusiv în satele care ţin de această comună. Să vă spun ceva legat de precampania electorală în care se află acum PSD în comună: pe ultima sută de metri, se asfaltează străzi, se tunde iarba, lucruri care nu s-au întâmplat în anii anteriori în preajma Paştelui. Deci, nu putem spune că e curăţenia de Paşte obişnuită. E vorba de campanie, iar eu cred că lucrurile de genul acesta, gospodăreşti, se fac an de an, nu doar când e campanie.

Rep.: Chiar şi aşa, localitatea Topraisar este „roşie” de patru mandate. Ce şanse credeţi că aveţi dvs.?

G.G.: Dacă populaţia Topraisarului este mulţumită de condiţia actuală, îl vor alege pe actualul primar PSD. Dacă vor şi sunt curioşi să vadă cum este şi mai bine pentru comunitate, mă vor alege pe mine. Comuna Topraisar chiar ar trebui să-şi schimbe aspectul, mai ales în centru comunei. Lasă de dorit. Asta ca să nu mai vorbim de sate, unde sunt trotuare neîngrijite, de care eu m-as ocupa. Sunt chestiuni ce ţin de o bună gospodărire, lucruri care se pot face şi cu bani puţini - îi asigur pe locuitorii comunei.

Rep.: Înţeleg de la colegi de-ai dvs. că primarul comunei, ba chiar şi viceprimarul, nu locuiesc de fapt în localitate. Este adevărat?

G.G.:Da, aşa este. Primarul locuieşte în Amzacea, cu socrii, iar viceprimăriţa locuieşte în Constanţa. Ei fac naveta la Topraisar. Situaţia a fost comentată, într-adevăr, de colegii mei, pentru că dacă, spre exemplu, noi rămânem înzăpeziţi în Amzacea, poate că primarul şi viceprimarul nu ştiu imediat şi se nu mobilizează pentru deszăpezire. Sau dacă rămânem fără curent electric. Posibil ca la Amzacea sau la constanţa să nu fie pană de curent, nu?

Rep.: Cu ce proiecte veniţi dvs. în faţa cetăţenilor –cele mai importante?

G.G.: Dorinţa mea, şi din acest mandat de consilier, dar care a fost privită cu scepticism, dar şi pentru un eventual mandat de primar, este să facem joncţiunea şi să cuplăm comuna la reţeaua de gaze. Acesta ar fi cel mai mare proiect. Apoi, aş lucra la o nouă faţă a localităţi.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218