rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video

Experiența din zona business, precum și cea de demnitar i-au consolidat credința că pentru a crește o comunitate, pentru a conduce județul Constanța. Vorbim despre Mihai Lupu, deputat și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, unul dintre politicienii care se luptă să elibereze Constanța de sub jugul a 20 de ani de administrație PSD. Este convins că va câștiga alegerile, în ciuda faptului că se luptă cu contracandidați puternici, precum Felix Stroe. Despre prioritățile sale pentru dezvoltarea județului, despre strategii și motivele care l-au determinat să intre în această cursă aprigă electorală puteți afla doar urmărind interviul acordat de candidatul PNL, Mihai Lupu, ziarului Replica de Constanța.

Ce l-a determinat să candideze pentru șefia Consiliului județean?

Mihai Lupu consideră că are destulă experiență politică și profesională pentru a preia frâiele județului Constanța. ”Necesitatea schimbării derivă și din experiența oamenilor. Schimbarea este necesar să se producă pentru că, de 20 de ani, în acest județ, nu se întâmplă absolut nimic. Experiența mea profesională și experiența politică este un atu față de ceilalți contracandidați ai mei. Vorbesc de experiența profesională, am fost director general la Oil Terminal, experiența mea în domeniul privat e foarte importantă, pentru că astăzi conduc o companie care dezvoltă proiecte de interes strategic național, vorbim de experiența mea politică, am fost consilier orășenesc la Năvodari, președintele comisiei sociale, am fost consilier județean și 8 ani parlamentar în Camera Deputaților ales prin vot uninominal. Aceste scrutin-uri de alegeri mi-au conferit forța de a cunoaște oameni și de a înțelege necesitățile fiecărei localități. Spre deosebire de contracandidații care nu au aceste experiențe, zic că am acest atu de a participa la această competiție”, a declarat Mihai Lupu.

Mihai Lupu: Nu-mi este teamă de Felix Stroe!

Principalul contracandidat al lui Mihai Lupu este Felix Stroe, candidatul PSD. Deși, inițial, a fost ”aruncat” în cursă actual șef al CJ, Horia Țuțuianu. Lupu spune că cel din urmă nu ar fi avut șanse să câștige, deoarece activitatea sa din acest mandat este destul de slabă. ”Candidatul se știa de foarte mult timp. În această bătălie toată lumea lovește în PNL. Un lucru care a arătat disperarea PSD-ului deoarece, cu acel candidat nu aveau nicio șansă. Au făcut o evaluare asupra activ în ultimii 4 ani și nu avea argument pentru a fi candidatul PSD. Lipsa de oameni cu viziune, lipsa oamenilor care să fi făcut ceva pentru județul Constanța , pentru municipiu, s-a văzut la aceste alegeri iar azi, PSD e un partid nefrecventabil, cum îi spun alții. E un candidat (n. re. Felix Stroe) care are o bogată experiență și în trecutul comunist, și recent, a condus o companie de interes județean, care ar fi trebuie să aducă tuturor locuitorilor ceea ce își doresc, apa.. Vom discuta și despre managementul acestei companii (…) Nu și-a atins obiectivul”, a completat Lupu. Întrebat dacă îi este teamă de Felix Stroe, acesta a declarat: ”Nu mi-e teamă de absolut nimic, mi-am croit singur viața după principii bine călăuzite: să ai cred în Dumnezeu și să ai familia aproape. Nu mi-e frică, n-am trecut pătat, am realizat totul prin forțe proprii, nu are nimeni cu ce să mă șantajeze. Activitățile mele n-au fost umbrite de vreun scandal sau supuse unor anchete”.

Mihai Lupu, către PSD: N-ați făcut nimic în 20 de ani!

Candidatul PNL la șefia CJ Constanța este convins că va câștiga alegerile și spune că nu există nici cea mai mică posibilitatea ca PSD nu va câștiga ici la județ, nici la municipiu. ”Nici Țuțuianu, nici Stroe n-ar fi potrivit pentru CJ. Nu o să câștige nici la municipiu, nici la județ. N-ați făcut nimic 20 de ani. N-ați făcut nimic pentru școli, pentru bătrâni, pentru dezvoltarea economică a județului. Nu pot să câștige, nu au nicio realizare. 35 % din cetățenii acestui județ trăiesc la limita subzistenței. 35 % din venituri sunt doar ca să trăiască, trăiesc din ce le trimit copiii de afară. Statisticile spun: în ultimii 10 ani, Constanța s-a depopulat cu 4%, în fiecare an 13.0000 de cetățeni pleacă din județ, 20. 000 de studenți care studiază la Constanța, doar 4 % își găsesc locuri de muncă, nicio instituție de cultură nu a fost nici măcar reabilitată, vorbim de secetă, vorbim despre partea de mediu. Au fost proiecte, sunt proiecte, unde este Consiliul Județean? Lăsând la o parte parcurile industriale, având enorm de multe oportunități pentru crearea locurilor , datorită facilităților, ai toate facilitățile de infrastructură. Nu a fost PSD pentru acest județ. A fost parazitul acestui județ. Au spus că este suficient să dai un oui, un ulei. Nu se poate cu această viziune, să dezvolte un județ”, a mărturisit parlamentarul.

În prima parte a interviului, Mihai Lupu a mai vorbit despre relația actualei administrații cu primarii care nu fac parte din aceeași forță politică, despre cât s-au zbătut aceștia pentru a atragerea fondurilor europene și rezultatele obținute. ”Să ducă (n.red. administrația PSD) să învețe de la acești primari cum se atrag fondurile europene. Am ehipa de primari, de consilieri județeni profesioniști, îmi conferă statutul de om care va putea să facă tot ce trebuie să facă pentru acest județ”, a spus Lupu.

Video 1:

Prioritățile lui Mihai Lupu

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să aducă, pentru următorul exercițiu financiar, 80 miliarde de euro. Bani pe care Mihai Lupu se bazează pentru dezvoltarea urgentă a județului Constanța. ”Acești bani sunt. Începem de la elementul major, educația în acest județ. Înseamnă condiții și egalitate de șanse pentru toți copii. Să acorzi suportul necesar pentru copii, avem nevoie de cadre didactice motivate susținute și ajuta să creeze actul educațional. Sunt 20.000 studenți care pot fi forța de muncă pentru acest județ. Ce poate face preș CJ: să creeze acea infrastructură, atragerea investitori, crearea de facilități, aducerea utilitățile în toate zonele și punerea lor în valoare. Sunt zone fantastice în județ: gândiți-vă dacă ar avea drumuri, apă, canalizări, gaze. Toate lucrurile astea, poți să vii în sprijinul acestora.”, a precizat politicianul.

În prima parte a interviului candidatul PNL a mai vorbit și despre necesitatea digitalizării birocrației, despre eliminarea circuitului birocratic al documentelor și transparentizarea banului public. Totodată, și-a manifestat grija pentru toți primarii, nu doar pentru cei din PNL, cărora le promite sprijin în administrarea comunităților pe care le conduc. ”Grija mea nu e doar pentru primarii PNL, ci pentru toți primarii. În localitățile unde sunt primari de altă opțiune politică trăiesc și oameni care au votat PNL. Lucru care nu s a întâmplat până acum. O fi fost bine, o fi fost rău?! Eu zic că a fost bine, pentru că acești primari și-au demonstrat capacitățile lor. Și vorbim de primăria Negru Vodă a atras 17 milioane de euro, Valu lui Traian a atras 30 milioane de euro, Corbu e campion la atragerea fondurilor europene. Gândiți-vă câte lucruri nu ar fi realizat dacă ar fi avut și suportul de co-finanțare al proiectelor. A crezut PSD că, dacă fac obediență anumitor primării, le încurajează mai mult. Nu. Voi fi partenerul tuturor, nu poți să substitui autoritatea locală dar îi poți fi partener”, a specificat Lupu.

Cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit despre poziționarea formațiunilor politice după alegerile din 27 septembrie, dar și despre candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, pe care încă îl așteaptă să se alăture echipei PNL. ”Nu știm ce pondere vor avea după 27 septembrie. Un lucru e cert: cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă. Unii care și-au făcut calcule meschine că, dacă pleacă de lângă PSD și arată lumii că-s altceva, n-au cum. Vrei nu vrei, tot lipit de PSD iști. Sunt unii care au propriile calcule. După 27 (n. red. septembrie) vom vedea ce pondere vor avea”, a spus Lupu.

Cred în rațiunea și viziunea lui Stelian Ion de a scăpa de actualul primar și de PSD

”Pe USR îi așteptăm în continuare lângă noi. Împărtășim aceleași viziune. Cred că Stelian Ion este destul de deștept să-și dea seama că poate să pună în pericol, prin diverse acțiuni, o guvernare de dreapta a municipiului Constanța. Cred în rațiunea dumnealui, în viziunea lui de a scăpa de actualul primar și de PSD. Dumnealui lovește în PNL, orice lovitură în PNL e aliatul PSD-ului. Dacă tu spui că ești de dreapta și lovești în PNL și spui că noi suntem mai slabi și tu ai cea mai mar capacitate de coagulare a votului, atunci e clar că ai alte lucruri pe care nu poți să ți le asumi. Cum a spus și Rareș Bogdan, cred în înțelepciunea dumnealui, că va face pasul către noi și dumnealui are nevoie de noi”, a completat candidatul PNL la șefia CJ.

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit și despre eșecul PSD din Parlament, precizând că ”nu-și doresc Guvernarea. Astăzi își dau seama că nu pot , n-au capacitatea, au făcut promisiuni populiste care n-au susținere. Ar fi aruncat economia și țara în aer”, este de părere Lupu.

Tot în partea a doua a interviului, puteți urmări și apelul transmis de Mihai Lupu către electorat și care sunt sfaturile acestuia pentru cetățenii care își doresc schimbare și un viitor mai bun pentru ei și copiii lor. Tot aici, puteți urmări și declarațiile referitoare la alegerile parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în luna decembrie a acestui an și dacă sunt șanse ca acestea să fie amânate.

Video 2:

CMF PNL 21200012

Mirela PASCAL

vineri, 4 septembrie 20205948
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, continuă lupta cu consilierii locali și cu cei care vor să-l...6037

1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2357
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului1439
3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...2729

15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2238
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video1131
24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...1819

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11197
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video1406
25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2148

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2626
24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO3440
Vremea
33.4°29.7° - 33.4° miercuri, 28 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 51%
Vânt: 7.29 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49252220274842
5/40182244401
joker32331482920
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 iul 00:00SportDavid Popovici s-a calificat la Tokyo 2020 în semifinalele de 100 m liber, proba lui favorită

David Popovici a concurat marţi la Tokyo 2020 în serii la 100 m liber, proba lui „de semnătură” și s-a...368

28 iul 00:00SportJO 2020: Programul finalelor de miercuri 28 iulie la Tokyo

...224

28 iul 00:00SportJO 2020 - Tenis: „Prea multă presiune“, a afirmat Naomi Osaka după eliminarea de la Tokyo

Japoneza Naomi Osaka, eliminată în optimile de finală ale turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la...285

28 iul 00:00SportJO 2020: Medalie de aur în valoare de 655.000 dolari pentru Hidilyn Diaz, prima campioană olimpică a Filipinelor

Viaţa se va schimba total pentru halterofila Hidilyn Diaz, devenită luni prima sportivă din Filipine care cucereşte...370

Local
28 iul 21:41LocalAventura „LUDIS Fest” continuă în parcurile din Constanța

Festivalul mișcării ajunge vineri, 30 iulie, în Parcul Tomis 2. Începând cu ora 16:00, puteți experimenta noua...257

28 iul 21:42LocalMai mulți elevi din Constanța participă la programul de vară ”Hai la facultate”

Proiectul ”Hai la facultate” este un program de vară pentru elevi de liceu, organizat de Universitatea Politehnică...1037

28 iul 00:24LocalPrins BEAT la VOLAN, pe drumurile din județ

615

28 iul 00:12LocalRestricțiile ar putea fi reintroduse, din cauza creșterii numărului de noi cazuri

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat marţi că măsurile adoptate de la 1 august au legătură cu...596

28 iul 21:43LocalNoi locuri de PARCARE, disponibile în zona Dacia

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a finalizat lucrările de amenajare a trei parcări...550

28 iul 21:41LocalCOMPONENTE AUTO CONTRAFĂCUTE, RIDICATE de POLIȚIȘTI

Poliţiştii de la transporturi maritime au ridicat, în vederea indisponibilizării, 32 de grile-bară design, mărfuri...448

28 iul 21:42LocalPolițiștii și jandarmii, RAZII în stațiunea MAMAIA

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru descurajarea faptelor...518

28 iul 21:42LocalBărbat din Mangalia, condamnat pentru trafic de droguri!

La data de 26 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Mangalia au identificat un bărbat...633

28 iul 21:42LocalDOI CONSTĂNȚENI, IMPLICAȚI într-un ACCIDENT RUTIER în TULCEA

556

Politică
28 iul 14:01PoliticăAUR îi ”SPRIJINĂ” pe ELEVI, dar îi HUIDUIE pe TINERI

Membrii AUR sunt peste tot. Unde văd o mică adunare, hop și ei să protesteze pentru „dulcea lor țară”....859

28 iul 23:24PoliticăKlaus Iohannis: ”Roșia Montană trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului”

Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia prin care situl Roșia Montană a fost acceptat pe lista Patrimoniului...260

28 iul 23:23PoliticăClaudiu Năsui anunță eliminarea unor sinecuri: 19 ani au luat banii degeaba și luau salarii colosale

906

Interviuri
24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...1819

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11197

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

1406

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2148

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2626

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

3440

Monden
28 iul 00:00MondenUn serial Pokemon live-action, pregătit de Netflix

Un serial Pokemon live-action, asemănător filmului „Detective Pikachu”, este pregătit de Netflix, potrivit unor...125

28 iul 00:00MondenCatherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks şi Brad Pitt, în august la TNT

Catherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks şi Brad Pitt sunt protagoniştii filmelor de acţiune şi...169

28 iul 00:00MondenGary Rossington, chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd, operat pe cord

111

28 iul 00:00MondenJennifer Lopez a sărbătorit 52 de ani la bordul unui iaht, alături de actorul Ben Affleck

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez a sărbătorit, sâmbătă, 52 de ani la bordul unui iaht, distribuind pe...235

28 iul 00:00MondenAl doilea album al rapperului Pop Smoke apărut postum, în fruntea Billboard 200

„Faith”, al doilea album al rapperului Pop Smoke apărut postum, o colecţie de colaborări cu nume importante din...134

28 iul 00:00MondenSpotify va avea un flux cu noutăţi legate de artiştii preferaţi

123

Mapamond
28 iul 00:00MapamondCoronavirus: Israelul va folosi localizarea prin GPS pentru a verifica respectarea carantinei

Israelul va folosi mesaje text şi localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din ţările...119

28 iul 00:00MapamondCoronavirus: Danemarca va asigura o a treia doză celor inoculaţi cu vaccinuri diferite împotriva COVID-19

Persoanele inoculate cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19 vor primi o a treia doză în Danemarca, relatează...126

28 iul 00:00MapamondGuvernul britanic încearcă să excludă China din proiectele sale nucleare

113

Sănătate
28 iul 00:00SănătateAflă ce regim de slăbire ți se potrivește

Totul ar trebui să fie mult mai simplu astăzi când avem atât de multe surse de informare la îndemână. Însă...161

28 iul 00:00SănătateCe îngheţată să mănânci ca să nu te îngraşi

Îngheţata este pretutindeni desertul vedetă al sezonului estival, fiind la mare căutare mai ales când canicula...183

28 iul 01:49SănătateLeucoreea: de ce apare și de câte feluri este

150

28 iul 00:00SănătateObezitatea ar putea fi tratată cu un medicament experimental

Un studiu de fază 1, publicat în jurnalul științific The Lancet, sugerează că o combinație de medicamente ar...150

28 iul 00:00SănătateTotul despre schinduf sau fân grecesc: remedii, beneficii și contraindicații

Schinduful mai este numit și "fân grecesc" și este o plantă ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Frunzele...128

28 iul 00:00SănătateRegimul alimentar la copiii cu vărsături

Vărsăturile și diareea sunt frecvente la bebeluși și copii mici. În majoritatea cazurilor, nu durează mai mult de...111

28 iul 00:00SănătateDieta DASH, reguli și beneficii pentru inimă

Dieta DASH îți permite să mănânci de toate, în timp ce slăbești treptat. Concepută inițial pentru...143

28 iul 00:00SănătateEpidemie de Norovirus la Râşnov. Peste 140 de persoane s-au prezentat la medic

O epidemie de Norovirus este în evoluţie în oraşul Râşnov, peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru...179

28 iul 01:40SănătateCoronavirus: 13 persoane internate, diagnosticate cu tulpina Delta, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași

120

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT