rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video

Experiența din zona business, precum și cea de demnitar i-au consolidat credința că pentru a crește o comunitate, pentru a conduce județul Constanța. Vorbim despre Mihai Lupu, deputat și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, unul dintre politicienii care se luptă să elibereze Constanța de sub jugul a 20 de ani de administrație PSD. Este convins că va câștiga alegerile, în ciuda faptului că se luptă cu contracandidați puternici, precum Felix Stroe. Despre prioritățile sale pentru dezvoltarea județului, despre strategii și motivele care l-au determinat să intre în această cursă aprigă electorală puteți afla doar urmărind interviul acordat de candidatul PNL, Mihai Lupu, ziarului Replica de Constanța.

Ce l-a determinat să candideze pentru șefia Consiliului județean?

Mihai Lupu consideră că are destulă experiență politică și profesională pentru a preia frâiele județului Constanța. ”Necesitatea schimbării derivă și din experiența oamenilor. Schimbarea este necesar să se producă pentru că, de 20 de ani, în acest județ, nu se întâmplă absolut nimic. Experiența mea profesională și experiența politică este un atu față de ceilalți contracandidați ai mei. Vorbesc de experiența profesională, am fost director general la Oil Terminal, experiența mea în domeniul privat e foarte importantă, pentru că astăzi conduc o companie care dezvoltă proiecte de interes strategic național, vorbim de experiența mea politică, am fost consilier orășenesc la Năvodari, președintele comisiei sociale, am fost consilier județean și 8 ani parlamentar în Camera Deputaților ales prin vot uninominal. Aceste scrutin-uri de alegeri mi-au conferit forța de a cunoaște oameni și de a înțelege necesitățile fiecărei localități. Spre deosebire de contracandidații care nu au aceste experiențe, zic că am acest atu de a participa la această competiție”, a declarat Mihai Lupu.

Mihai Lupu: Nu-mi este teamă de Felix Stroe!

Principalul contracandidat al lui Mihai Lupu este Felix Stroe, candidatul PSD. Deși, inițial, a fost ”aruncat” în cursă actual șef al CJ, Horia Țuțuianu. Lupu spune că cel din urmă nu ar fi avut șanse să câștige, deoarece activitatea sa din acest mandat este destul de slabă. ”Candidatul se știa de foarte mult timp. În această bătălie toată lumea lovește în PNL. Un lucru care a arătat disperarea PSD-ului deoarece, cu acel candidat nu aveau nicio șansă. Au făcut o evaluare asupra activ în ultimii 4 ani și nu avea argument pentru a fi candidatul PSD. Lipsa de oameni cu viziune, lipsa oamenilor care să fi făcut ceva pentru județul Constanța , pentru municipiu, s-a văzut la aceste alegeri iar azi, PSD e un partid nefrecventabil, cum îi spun alții. E un candidat (n. re. Felix Stroe) care are o bogată experiență și în trecutul comunist, și recent, a condus o companie de interes județean, care ar fi trebuie să aducă tuturor locuitorilor ceea ce își doresc, apa.. Vom discuta și despre managementul acestei companii (…) Nu și-a atins obiectivul”, a completat Lupu. Întrebat dacă îi este teamă de Felix Stroe, acesta a declarat: ”Nu mi-e teamă de absolut nimic, mi-am croit singur viața după principii bine călăuzite: să ai cred în Dumnezeu și să ai familia aproape. Nu mi-e frică, n-am trecut pătat, am realizat totul prin forțe proprii, nu are nimeni cu ce să mă șantajeze. Activitățile mele n-au fost umbrite de vreun scandal sau supuse unor anchete”.

Mihai Lupu, către PSD: N-ați făcut nimic în 20 de ani!

Candidatul PNL la șefia CJ Constanța este convins că va câștiga alegerile și spune că nu există nici cea mai mică posibilitatea ca PSD nu va câștiga ici la județ, nici la municipiu. ”Nici Țuțuianu, nici Stroe n-ar fi potrivit pentru CJ. Nu o să câștige nici la municipiu, nici la județ. N-ați făcut nimic 20 de ani. N-ați făcut nimic pentru școli, pentru bătrâni, pentru dezvoltarea economică a județului. Nu pot să câștige, nu au nicio realizare. 35 % din cetățenii acestui județ trăiesc la limita subzistenței. 35 % din venituri sunt doar ca să trăiască, trăiesc din ce le trimit copiii de afară. Statisticile spun: în ultimii 10 ani, Constanța s-a depopulat cu 4%, în fiecare an 13.0000 de cetățeni pleacă din județ, 20. 000 de studenți care studiază la Constanța, doar 4 % își găsesc locuri de muncă, nicio instituție de cultură nu a fost nici măcar reabilitată, vorbim de secetă, vorbim despre partea de mediu. Au fost proiecte, sunt proiecte, unde este Consiliul Județean? Lăsând la o parte parcurile industriale, având enorm de multe oportunități pentru crearea locurilor , datorită facilităților, ai toate facilitățile de infrastructură. Nu a fost PSD pentru acest județ. A fost parazitul acestui județ. Au spus că este suficient să dai un oui, un ulei. Nu se poate cu această viziune, să dezvolte un județ”, a mărturisit parlamentarul.

În prima parte a interviului, Mihai Lupu a mai vorbit despre relația actualei administrații cu primarii care nu fac parte din aceeași forță politică, despre cât s-au zbătut aceștia pentru a atragerea fondurilor europene și rezultatele obținute. ”Să ducă (n.red. administrația PSD) să învețe de la acești primari cum se atrag fondurile europene. Am ehipa de primari, de consilieri județeni profesioniști, îmi conferă statutul de om care va putea să facă tot ce trebuie să facă pentru acest județ”, a spus Lupu.

Video 1:

Prioritățile lui Mihai Lupu

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să aducă, pentru următorul exercițiu financiar, 80 miliarde de euro. Bani pe care Mihai Lupu se bazează pentru dezvoltarea urgentă a județului Constanța. ”Acești bani sunt. Începem de la elementul major, educația în acest județ. Înseamnă condiții și egalitate de șanse pentru toți copii. Să acorzi suportul necesar pentru copii, avem nevoie de cadre didactice motivate susținute și ajuta să creeze actul educațional. Sunt 20.000 studenți care pot fi forța de muncă pentru acest județ. Ce poate face preș CJ: să creeze acea infrastructură, atragerea investitori, crearea de facilități, aducerea utilitățile în toate zonele și punerea lor în valoare. Sunt zone fantastice în județ: gândiți-vă dacă ar avea drumuri, apă, canalizări, gaze. Toate lucrurile astea, poți să vii în sprijinul acestora.”, a precizat politicianul.

În prima parte a interviului candidatul PNL a mai vorbit și despre necesitatea digitalizării birocrației, despre eliminarea circuitului birocratic al documentelor și transparentizarea banului public. Totodată, și-a manifestat grija pentru toți primarii, nu doar pentru cei din PNL, cărora le promite sprijin în administrarea comunităților pe care le conduc. ”Grija mea nu e doar pentru primarii PNL, ci pentru toți primarii. În localitățile unde sunt primari de altă opțiune politică trăiesc și oameni care au votat PNL. Lucru care nu s a întâmplat până acum. O fi fost bine, o fi fost rău?! Eu zic că a fost bine, pentru că acești primari și-au demonstrat capacitățile lor. Și vorbim de primăria Negru Vodă a atras 17 milioane de euro, Valu lui Traian a atras 30 milioane de euro, Corbu e campion la atragerea fondurilor europene. Gândiți-vă câte lucruri nu ar fi realizat dacă ar fi avut și suportul de co-finanțare al proiectelor. A crezut PSD că, dacă fac obediență anumitor primării, le încurajează mai mult. Nu. Voi fi partenerul tuturor, nu poți să substitui autoritatea locală dar îi poți fi partener”, a specificat Lupu.

Cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit despre poziționarea formațiunilor politice după alegerile din 27 septembrie, dar și despre candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, pe care încă îl așteaptă să se alăture echipei PNL. ”Nu știm ce pondere vor avea după 27 septembrie. Un lucru e cert: cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă. Unii care și-au făcut calcule meschine că, dacă pleacă de lângă PSD și arată lumii că-s altceva, n-au cum. Vrei nu vrei, tot lipit de PSD iști. Sunt unii care au propriile calcule. După 27 (n. red. septembrie) vom vedea ce pondere vor avea”, a spus Lupu.

Cred în rațiunea și viziunea lui Stelian Ion de a scăpa de actualul primar și de PSD

”Pe USR îi așteptăm în continuare lângă noi. Împărtășim aceleași viziune. Cred că Stelian Ion este destul de deștept să-și dea seama că poate să pună în pericol, prin diverse acțiuni, o guvernare de dreapta a municipiului Constanța. Cred în rațiunea dumnealui, în viziunea lui de a scăpa de actualul primar și de PSD. Dumnealui lovește în PNL, orice lovitură în PNL e aliatul PSD-ului. Dacă tu spui că ești de dreapta și lovești în PNL și spui că noi suntem mai slabi și tu ai cea mai mar capacitate de coagulare a votului, atunci e clar că ai alte lucruri pe care nu poți să ți le asumi. Cum a spus și Rareș Bogdan, cred în înțelepciunea dumnealui, că va face pasul către noi și dumnealui are nevoie de noi”, a completat candidatul PNL la șefia CJ.

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit și despre eșecul PSD din Parlament, precizând că ”nu-și doresc Guvernarea. Astăzi își dau seama că nu pot , n-au capacitatea, au făcut promisiuni populiste care n-au susținere. Ar fi aruncat economia și țara în aer”, este de părere Lupu.

Tot în partea a doua a interviului, puteți urmări și apelul transmis de Mihai Lupu către electorat și care sunt sfaturile acestuia pentru cetățenii care își doresc schimbare și un viitor mai bun pentru ei și copiii lor. Tot aici, puteți urmări și declarațiile referitoare la alegerile parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în luna decembrie a acestui an și dacă sunt șanse ca acestea să fie amânate.

Video 2:

CMF PNL 21200012

Mirela PASCAL

vineri, 4 septembrie 20203170
mai mult...VIDEO
2 sep 00:43VideoRAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu cotidianului Replica, cu...9832

2 sep 00:42VideoHoria Constantinescu, despre FĂGĂDĂU: Saltul de la LACHEU la PRIMAR a fost puțin cam BRUTAL pentru el2174
4 sep 00:41VideoINTERVIU SPUMOS cu Ninel PEIA şi dr. Muncaciu! „Făgădău NU este un lider, iar USR e CIUMA NEAGRĂ!” Video2666
2 sep 00:43VideoRăzvan FILIPESCU, de la Pro România, dă de PĂMÂNT cu ȘEFII din CONSILIUL JUDEȚEAN! VIDEO

Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la Consiliul Județean Constanța, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat...2206

25 aug 00:06VideoINTERVIU SAVUROS cu GHEORGHE HALEȚ, despre CURVĂSĂRIA POLITICĂ din CONSTANȚA! VIDEO3046
26 aug 00:05VideoUn INCONŞTIENT face SLALOM printre maşini, pe bulevardele din Constanţa, cu peste 80 de km/oră14774
26 aug 00:05VideoCorina MARTIN: Actuala ADMINSTRAŢIE de la CONSTANŢA s-a ÎNDEPĂRTAT de OAMENI

După 15 ani la conducerea celor mai mari organizații din turism, precum Asociația Litoral Delta Dunării sau...2479

20 aug 00:10VideoNicoleta PLOSCARU: FĂGĂDĂU vrea să ne bage MORTUL în casă prin preluarea CET-ului3078
5 sep 00:40VideoStelian Ion: Făgădău este FRICOS, aşa e FIREA lui1780
27 aug 00:03VideoALERTĂ! INCENDIU VIOLENT în ZONA VIVO! VIDEO

...5862

22 aug 00:08VideoAteș Casimceali, cel mai TÂNĂR CANDIDAT la Consiliul Local Constanţa4497
12 aug 00:07VideoAccident RUTIER în MAMAIA Nord VIDEO2783
Vremea
17.8°17.8° - 18.5° luni, 21 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 4.06 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportFCSB a învins, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, la Giurgiu, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş, într-un meci din etapa a...328

21 sep 00:00SportLeicester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-2, Burnley

Formaţia Leicester City a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, echipa Burnley, într-un meci...248

21 sep 00:00SportFormația lui Vlad Chiricheș, Sassuolo a remizat cu echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, scor 1-1

Formaţia Sassuolo, la care joacă Vlad Chiricheş, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa lui...279

21 sep 00:00SportPoli Iaşi a învins, cu scorul de 3-2, UTA Arad, într-un meci din etapa a patra a Ligii I

Formaţia Poli Iaşi a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa UTA Arad, într-un meci din etapa a...263

Local
21 sep 23:52LocalIncendiu de proporții: o magazie a ars complet

Salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați duminică, în jurul orei 03:40, să intervină pentru...550

21 sep 23:52LocalPersoanele cu handicap vizual vor putea primi între 1.000 și 3.000 de euro

Statul român va deconta, periodic, sume de până la 3.000 de euro pentru ca persoanele cu handicap vizual să-și...977

20 sep 12:54LocalSuporterii mai au de AȘTEPTAT! Deschiderea STADIOANELOR este pera RISCANTĂ

715

21 sep 23:50LocalDezbatere electorală la Constanţa, între Comunitatea elenă Elpis Constanța, PMP, Pro România şi PPU-SL

Uniunea Elenă din România - Comunitatea elenă Elpis Constanța, Partidul Mișcarea Populară Constanța, Partidul PRO...641

21 sep 23:56LocalIncendiu de vegetație uscată în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Cernavodă, zona Campus, peste canal, acolo...676

21 sep 23:51LocalDoi români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Doi români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră...633

20 sep 16:18LocalToți ELEVII vor circula GRATUIT, dă ASIGURĂRI Monica ANISIE

Ministerul Educației a anunțat vineri că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat...1075

19 sep 17:01LocalMAI se JUDECĂ cu Primăria MURFATLAR pentru o platformă de gunoi

Ministerul Apărării Naționale a dat în judecată Primăria Murfatlar pentru a elibera un spațiu din apropierea...916

19 sep 23:16LocalCoronavirus la Constanţa: 2.235 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

890

Politică
Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1500

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2346

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1412

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3545

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2379

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3301

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5087

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3258

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2531

Monden
21 sep 00:00MondenDurerea artistei Marina Voica. Motivul pentru care nu a reușit să devină mamă. „Eu aș fi suferit prea tare”

Marina Voica are 84 de ani și este una dintre cele mai iubite artiste din România. De câțiva ani trăiește la...419

21 sep 00:00MondenCum a reacţionat Marlene Dietrich când a aflat că fiica ei de 13 ani a fost abuzată sexual de bonă

Avea o frumuseţe specială, emana o atracţie sexuală greu de trecut cu vederea şi era bisexuală. Marlene Dietrich...436

21 sep 00:00MondenCine o salvează pe Britney Spears? Artista trece printr-o perioadă dificilă

275

21 sep 00:00MondenEllen DeGeneres a supravieţuit agresiunii sexuale, falimentului şi pierderii primei iubite

Dar poate starul TV să-şi mai menţină imaginea imaculată şi întreaga carieră după ce a fost acuzată că a...367

21 sep 00:00MondenLiza Minnelli a supravieţuit celor trei sarcini pierdute şi depedenţei de alcool, dar era să moară din cauza unei muşcături de ţânţar

Liza Minnelli este showbiz royalty, cum spun americanii, fiind faimoasă de când încă nici nu se născuse. Tatăl ei...272

21 sep 00:00MondenMarlon Brando şi Richard Pryor erau iubiţi. Văduva comediantului confirmă

337

Mapamond
21 sep 00:00MapamondRegatul Unit: Amendă de până la 10.000 de lire în cazul nerespectării carantinei

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi...261

21 sep 00:00MapamondGrecia: Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat în corturi

Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămaşi fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat...242

21 sep 00:00MapamondBelarus: Sute de arestări la protestele de la Minsk

238

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie ar putea intra din nou în închidere şi izolare

Marea Britanie va avea probabil nevoie, mai devreme sau mai târziu, să reintroducă unele măsuri de închidere şi...258

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Cel mai ridicat număr de cazuri zilnice în Germania după aprilie

Germania a înregistrat sâmbătă cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum,...261

21 sep 19:56MapamondCoronavirus: Numărul de noi infectări din Rusia depăşeşte 6.000 pentru a doua zi consecutiv

206

Sănătate
21 sep 00:00SănătateDependența de picături de nas – cum scapi de ea?

Folosirea abuzivă a picăturilor pentru desfundarea nasului poate duce la o dependență periculoasă, ce poate...294

21 sep 00:00SănătateStudiu: Un medicament pentru cancer oral, util în recuperarea pacienților cu COVID-19

Cercetătorii încearcă să afle dacă un medicament care se folosește în tratamentul cancerului oral este eficient...252

21 sep 00:00SănătateStudiu: Stresul cronic crește nivelul grelinei și poate duce la PTSD

241

21 sep 00:00SănătateAcidul Hialuronic: Ce este și ce beneficii are pentru organism

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934 și este o moleculă alcătuită din zaharuri, care se află în...271

21 sep 19:14SănătateVinul roșu încetinește procesul de îmbătrânire neuronală

Potrivit unui studiu realizat recent, ingredientele active care se regăsesc în vinul roșu (mai ales resveratrolul)...288

21 sep 19:12SănătateDependența de analgezice: simptome, complicații și tratament

Durerea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Indiferent de cauzele durerii, se...225

21 sep 00:00SănătateMic ghid de protejare a ochilor

Ochii sănătoși sunt cei care strălucesc, au cristalinul limpede și nu prezintă simptome, precum mâncărime sau...234

21 sep 00:00SănătateApa de gură: tipuri, beneficii, utilizare

Apa de gură este de ajutor în igiena zilnică a cavității bucale, pentru că ajunge în locurile în care periuța...263

21 sep 00:00SănătateDezechilibrul generat de histamina în exces - cum îl poti regla

228

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT