rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean, Mihai Lupu: NU mi-e FRICĂ de STROE Felix! Video

Experiența din zona business, precum și cea de demnitar i-au consolidat credința că pentru a crește o comunitate, pentru a conduce județul Constanța. Vorbim despre Mihai Lupu, deputat și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, unul dintre politicienii care se luptă să elibereze Constanța de sub jugul a 20 de ani de administrație PSD. Este convins că va câștiga alegerile, în ciuda faptului că se luptă cu contracandidați puternici, precum Felix Stroe. Despre prioritățile sale pentru dezvoltarea județului, despre strategii și motivele care l-au determinat să intre în această cursă aprigă electorală puteți afla doar urmărind interviul acordat de candidatul PNL, Mihai Lupu, ziarului Replica de Constanța.

Ce l-a determinat să candideze pentru șefia Consiliului județean?

Mihai Lupu consideră că are destulă experiență politică și profesională pentru a preia frâiele județului Constanța. ”Necesitatea schimbării derivă și din experiența oamenilor. Schimbarea este necesar să se producă pentru că, de 20 de ani, în acest județ, nu se întâmplă absolut nimic. Experiența mea profesională și experiența politică este un atu față de ceilalți contracandidați ai mei. Vorbesc de experiența profesională, am fost director general la Oil Terminal, experiența mea în domeniul privat e foarte importantă, pentru că astăzi conduc o companie care dezvoltă proiecte de interes strategic național, vorbim de experiența mea politică, am fost consilier orășenesc la Năvodari, președintele comisiei sociale, am fost consilier județean și 8 ani parlamentar în Camera Deputaților ales prin vot uninominal. Aceste scrutin-uri de alegeri mi-au conferit forța de a cunoaște oameni și de a înțelege necesitățile fiecărei localități. Spre deosebire de contracandidații care nu au aceste experiențe, zic că am acest atu de a participa la această competiție”, a declarat Mihai Lupu.

Mihai Lupu: Nu-mi este teamă de Felix Stroe!

Principalul contracandidat al lui Mihai Lupu este Felix Stroe, candidatul PSD. Deși, inițial, a fost ”aruncat” în cursă actual șef al CJ, Horia Țuțuianu. Lupu spune că cel din urmă nu ar fi avut șanse să câștige, deoarece activitatea sa din acest mandat este destul de slabă. ”Candidatul se știa de foarte mult timp. În această bătălie toată lumea lovește în PNL. Un lucru care a arătat disperarea PSD-ului deoarece, cu acel candidat nu aveau nicio șansă. Au făcut o evaluare asupra activ în ultimii 4 ani și nu avea argument pentru a fi candidatul PSD. Lipsa de oameni cu viziune, lipsa oamenilor care să fi făcut ceva pentru județul Constanța , pentru municipiu, s-a văzut la aceste alegeri iar azi, PSD e un partid nefrecventabil, cum îi spun alții. E un candidat (n. re. Felix Stroe) care are o bogată experiență și în trecutul comunist, și recent, a condus o companie de interes județean, care ar fi trebuie să aducă tuturor locuitorilor ceea ce își doresc, apa.. Vom discuta și despre managementul acestei companii (…) Nu și-a atins obiectivul”, a completat Lupu. Întrebat dacă îi este teamă de Felix Stroe, acesta a declarat: ”Nu mi-e teamă de absolut nimic, mi-am croit singur viața după principii bine călăuzite: să ai cred în Dumnezeu și să ai familia aproape. Nu mi-e frică, n-am trecut pătat, am realizat totul prin forțe proprii, nu are nimeni cu ce să mă șantajeze. Activitățile mele n-au fost umbrite de vreun scandal sau supuse unor anchete”.

Mihai Lupu, către PSD: N-ați făcut nimic în 20 de ani!

Candidatul PNL la șefia CJ Constanța este convins că va câștiga alegerile și spune că nu există nici cea mai mică posibilitatea ca PSD nu va câștiga ici la județ, nici la municipiu. ”Nici Țuțuianu, nici Stroe n-ar fi potrivit pentru CJ. Nu o să câștige nici la municipiu, nici la județ. N-ați făcut nimic 20 de ani. N-ați făcut nimic pentru școli, pentru bătrâni, pentru dezvoltarea economică a județului. Nu pot să câștige, nu au nicio realizare. 35 % din cetățenii acestui județ trăiesc la limita subzistenței. 35 % din venituri sunt doar ca să trăiască, trăiesc din ce le trimit copiii de afară. Statisticile spun: în ultimii 10 ani, Constanța s-a depopulat cu 4%, în fiecare an 13.0000 de cetățeni pleacă din județ, 20. 000 de studenți care studiază la Constanța, doar 4 % își găsesc locuri de muncă, nicio instituție de cultură nu a fost nici măcar reabilitată, vorbim de secetă, vorbim despre partea de mediu. Au fost proiecte, sunt proiecte, unde este Consiliul Județean? Lăsând la o parte parcurile industriale, având enorm de multe oportunități pentru crearea locurilor , datorită facilităților, ai toate facilitățile de infrastructură. Nu a fost PSD pentru acest județ. A fost parazitul acestui județ. Au spus că este suficient să dai un oui, un ulei. Nu se poate cu această viziune, să dezvolte un județ”, a mărturisit parlamentarul.

În prima parte a interviului, Mihai Lupu a mai vorbit despre relația actualei administrații cu primarii care nu fac parte din aceeași forță politică, despre cât s-au zbătut aceștia pentru a atragerea fondurilor europene și rezultatele obținute. ”Să ducă (n.red. administrația PSD) să învețe de la acești primari cum se atrag fondurile europene. Am ehipa de primari, de consilieri județeni profesioniști, îmi conferă statutul de om care va putea să facă tot ce trebuie să facă pentru acest județ”, a spus Lupu.

Video 1:

Prioritățile lui Mihai Lupu

Președintele României, Klaus Iohannis, a reușit să aducă, pentru următorul exercițiu financiar, 80 miliarde de euro. Bani pe care Mihai Lupu se bazează pentru dezvoltarea urgentă a județului Constanța. ”Acești bani sunt. Începem de la elementul major, educația în acest județ. Înseamnă condiții și egalitate de șanse pentru toți copii. Să acorzi suportul necesar pentru copii, avem nevoie de cadre didactice motivate susținute și ajuta să creeze actul educațional. Sunt 20.000 studenți care pot fi forța de muncă pentru acest județ. Ce poate face preș CJ: să creeze acea infrastructură, atragerea investitori, crearea de facilități, aducerea utilitățile în toate zonele și punerea lor în valoare. Sunt zone fantastice în județ: gândiți-vă dacă ar avea drumuri, apă, canalizări, gaze. Toate lucrurile astea, poți să vii în sprijinul acestora.”, a precizat politicianul.

În prima parte a interviului candidatul PNL a mai vorbit și despre necesitatea digitalizării birocrației, despre eliminarea circuitului birocratic al documentelor și transparentizarea banului public. Totodată, și-a manifestat grija pentru toți primarii, nu doar pentru cei din PNL, cărora le promite sprijin în administrarea comunităților pe care le conduc. ”Grija mea nu e doar pentru primarii PNL, ci pentru toți primarii. În localitățile unde sunt primari de altă opțiune politică trăiesc și oameni care au votat PNL. Lucru care nu s a întâmplat până acum. O fi fost bine, o fi fost rău?! Eu zic că a fost bine, pentru că acești primari și-au demonstrat capacitățile lor. Și vorbim de primăria Negru Vodă a atras 17 milioane de euro, Valu lui Traian a atras 30 milioane de euro, Corbu e campion la atragerea fondurilor europene. Gândiți-vă câte lucruri nu ar fi realizat dacă ar fi avut și suportul de co-finanțare al proiectelor. A crezut PSD că, dacă fac obediență anumitor primării, le încurajează mai mult. Nu. Voi fi partenerul tuturor, nu poți să substitui autoritatea locală dar îi poți fi partener”, a specificat Lupu.

Cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit despre poziționarea formațiunilor politice după alegerile din 27 septembrie, dar și despre candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, pe care încă îl așteaptă să se alăture echipei PNL. ”Nu știm ce pondere vor avea după 27 septembrie. Un lucru e cert: cei care au crezut că fac opoziție PSD-ului, și de fapt au fost lângă ei, vor avea cea mai usturătoare palmă. Unii care și-au făcut calcule meschine că, dacă pleacă de lângă PSD și arată lumii că-s altceva, n-au cum. Vrei nu vrei, tot lipit de PSD iști. Sunt unii care au propriile calcule. După 27 (n. red. septembrie) vom vedea ce pondere vor avea”, a spus Lupu.

Cred în rațiunea și viziunea lui Stelian Ion de a scăpa de actualul primar și de PSD

”Pe USR îi așteptăm în continuare lângă noi. Împărtășim aceleași viziune. Cred că Stelian Ion este destul de deștept să-și dea seama că poate să pună în pericol, prin diverse acțiuni, o guvernare de dreapta a municipiului Constanța. Cred în rațiunea dumnealui, în viziunea lui de a scăpa de actualul primar și de PSD. Dumnealui lovește în PNL, orice lovitură în PNL e aliatul PSD-ului. Dacă tu spui că ești de dreapta și lovești în PNL și spui că noi suntem mai slabi și tu ai cea mai mar capacitate de coagulare a votului, atunci e clar că ai alte lucruri pe care nu poți să ți le asumi. Cum a spus și Rareș Bogdan, cred în înțelepciunea dumnealui, că va face pasul către noi și dumnealui are nevoie de noi”, a completat candidatul PNL la șefia CJ.

În partea a doua a interviului, Mihai Lupu a vorbit și despre eșecul PSD din Parlament, precizând că ”nu-și doresc Guvernarea. Astăzi își dau seama că nu pot , n-au capacitatea, au făcut promisiuni populiste care n-au susținere. Ar fi aruncat economia și țara în aer”, este de părere Lupu.

Tot în partea a doua a interviului, puteți urmări și apelul transmis de Mihai Lupu către electorat și care sunt sfaturile acestuia pentru cetățenii care își doresc schimbare și un viitor mai bun pentru ei și copiii lor. Tot aici, puteți urmări și declarațiile referitoare la alegerile parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în luna decembrie a acestui an și dacă sunt șanse ca acestea să fie amânate.

Video 2:

CMF PNL 21200012

Mirela PASCAL

vineri, 4 septembrie 20205434
mai mult...Interviuri
4 dec 00:20InterviuriGeorge NICULESCU, PNL: Cum credeți că ar fi arătat țara noastră cu un Guvern Viorica DĂNCILĂ?!

George Niculescu, candidatul PNL la alegerile parlamentare, a acordat un interviu zirului Replica pentru a face o...4194

4 dec 00:20InterviuriCostin RĂSĂUȚEANU, PSD: Guvernul PNL este INCOMPETENT4100
23 dec 22:41InterviuriAdrian Mihălcioiu: TREBUIE înființată DIRECȚIA NAVIGATORILOR în Ministerul Transporturilor! Video3478
14 ian 00:11InterviuriFlorin Chelaru, primarul din NĂVODARI: Am rămas o OAZĂ de ROȘU într-o mare de GALBEN! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul...2114

22 ian 00:32InterviuriVIDEO! Proiectele lui George MĂNDILĂ: Constanța va RENAȘTE, se va REÎNTOARCE cu FAȚA la MARE!2118
19 ian 00:04InterviuriVergil CHIȚAC: Foarte mulți ȘMECHERI din orașul ăsta s-au ÎMBOGĂȚIT din afaceri cu statul. Video6883
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1960

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video1947
19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile4797
4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3954

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video3467
4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video3393
Vremea
4.4°4.4° - 7.9° marţi, 26 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 6.18 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4912271593344
5/4031342137
joker403523192819
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:00SportCu Răzvan Marin integralist, Cagliari a pierdut cu Genoa

Cagliari, formație la care Răzvan Marin a fost integralist, a pierdut, scor 1-0, meciul disputat pe terenul celor de...343

25 ian 00:00SportFranța, Norvegia, Suedia și Egipt s-au calificat în sferturile de finală (Rezultatele zilei)

Reprezentativele Franței, Norvegiei, Suediei și Egiptului au obținut calificarea în sferturile de finală ale...417

25 ian 00:00SportLa Liga: FC Barcelona a revenit pe podium (2-0 vs Elche)

FC Barcelona a urcat pe poziția a treia în clasament, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0,...363

25 ian 00:00SportLiga I: FC Botoşani - Dinamo 4-0

FC Botoşani a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 4-0 (3-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...361

Local
26 ian 23:39LocalPSD-istul FÂNTÂNĂ și-a dat DEMISIA din Consiliul de Administrație al RAEDPP

Ionuţ Fântână, PSD, a demisionat din Consiliul de Administraţie al RAEDPP Constanța. Demisia sa a fost...885

26 ian 23:39LocalLocal din Piața Cireșica, sancționat de polițiștii constănțeni

Polițiști de ordine publică și investigații criminale din cadrul Secției 2 au desfășurat, la data de 24 ianuarie...1722

26 ian 23:39LocalA CRESCUT uşor INCIDENȚA cazurilor de COVID din municipiu

1032

26 ian 23:39LocalDe la 1 februarie, numărul de Whatsapp al Poliției Locale nu mai este valabil

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția...578

26 ian 23:40LocalRADARE în CASCADĂ și CONTROALE în TRAFIC!

La data de 24 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și cei ai...882

26 ian 23:40LocalBunuri CONTRAFĂCUTE descoperite de polițiștii de frontieră

471

Politică
26 ian 00:00PoliticăBugetul Senatului pe acest an, aprobat de plen

Plenul Senatului a adoptat luni, în sesiune extraordinară, o hotărâre prin care bugetul instituţiei pe anul 2021...187

26 ian 23:55PoliticăOamenii USR-PLUS împânzesc ministerele şi instituţiile din subordine

Negocierile din coaliţia de guvernare vizează, în această perioadă, pe lângă funcţiile de prefect, şi numeroase...709

26 ian 20:07PoliticăFlorin Cîțu vine cu VEȘTI PROASTE pentru bugetari: SPORURILE ar putea fi ELIMINATE

1073

26 ian 20:06PoliticăFlorin Cîțu anunță schimbare legii salarizării! Toți bugetarii sunt vizați

Premierul României, Florin Cîțu, susține că legea salarizării trebuie rediscutată astfel încât bugetarii să...936

26 ian 20:06PoliticăKlaus Iohannis a SEMNAT: procurorul care a CLASAT dosarul 10 august se PENSIONEAZĂ

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 ianuarie a.c., mai multe decrete. Mai exact, este vorba...510

26 ian 20:05PoliticăȘtampila, ELIMINATĂ din semnăturile oficiale, la nivelul Ministerului Dezvoltării

418

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1960

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1947

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4797

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3954

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3467

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3393

Monden
26 ian 00:00MondenPisicile Aristocrate, Peter Pan şi Dumbo eliminate de Disney din grila pentru copiii sub 7 ani, pe motiv de discriminare

Generații întregi de copii s-au bucurat de povestea lui Peter Pan, de aventurile lui Dumbo sau ale Pisicilor...181

26 ian 00:00MondenAudrey Hepburn, fiica unei baronese care n-o iubea. În timpul războiului, actriţa mânca bulbi de lalea

“Foarte implicată, foarte deşteaptă, talentată şi ambiţioasă.” Acestea au fost cuvintele regizorului William...163

26 ian 00:00MondenGigi Hadid a anunțat cum o cheamă pe fiica ei

175

Mapamond
26 ian 00:00MapamondTurcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit luni 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania...169

26 ian 00:00MapamondSituaţia legată de COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, afirmă un înalt oficial medical

Situaţia legată de COVID-19 în Franţa este îngrijorătoare, a declarat luni, la postul de radio France Inter,...167

26 ian 00:00MapamondOlanda: A fost arestat Tse Chi Lop, unul dintre cei mai căutaţi narcotraficanţi

169

26 ian 18:44MapamondItalia permite debarcarea a 373 de migranţi de pe nava Ocean Viking

Un număr de 373 de migranţi salvaţi în ultimele zile în apropierea coastelor Libiei de nava Ocean Viking a ONG-ului...152

26 ian 18:41MapamondConsilier guvernamental francez: Apariţia mutaţiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie

Franţa are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutaţiilor mai contagioase ale...170

26 ian 00:00MapamondCoronavirus: varianta sud-africană, detectată în Noua Zeelandă

152

Sănătate
26 ian 00:00SănătateTensiune mare dimineața: de ce apare și ce consecințe poate avea?

Mulți oameni au o tensiune anormal de mare dimineața, ceea ce le crește riscul de evenimente cardiovasculare cu...164

26 ian 00:00SănătateOvulele vaginale: când este nevoie de ele?

Ovulele vaginale pot fi de mai multe feluri și au ca principale indicații tratarea infecțiilor la nivelul vaginului...159

26 ian 17:48SănătateViitoarele epidemii de gripă, potențate de schimbările climatice?

144

26 ian 00:00SănătateSepsisul neonatal: simptome, diagnostic, prognostic

Sepsisul neonatal se referă la septicemia, infecția sângelui, la nou-născuți. Sepsisul neonatal rămâne o cauză...165

26 ian 17:54SănătateTusea convulsivă: tratament și remedii naturiste

Tusea convulsivă, cunoscută sub denumirea de tuse măgărească sau Pertussis, este o boală respiratorie extrem de...161

26 ian 00:00SănătateHameiul, util în tratarea insomniei?

Deși este cunoscut ca fiind un ingredient prezent în bere, se pare că hameiul are multe beneficii pentru sănătate...148

26 ian 00:00SănătateVitamina K, asociată cu o viață mai lungă

Cercetări recente sugerează că vitamina K previne depunerile de calciu pe artere și îmbunătățește sănătatea...151

26 ian 00:00SănătateCalitatea aerului influențează dezvoltarea timpurie a creierului

Calitatea aerului pe care îl respirăm are un impact major asupra sănătății, mai ales atunci când ne referim la...150

26 ian 00:00SănătateProbiotice, prebiotice, sinbiotice: diferențe și indicații de administrare

150

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT