REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Candidatul PNL Ovidiu îşi face reclamă în biserică, printre icoane şi lumânări

Candidatul PNL Ovidiu îşi face reclamă în biserică, printre icoane şi lumânări

Replica API 10 martie 2012 | 00:00 117

Pangarul locaşului de cult, transformat în loc de afişaj electoral!?

Pangarul locaşului de cult, transformat în loc de afişaj electoral!?

Campania electorală se face oriunde: la televizor, pe stradă, în spaţiile publice închise şi, mai nou, în... Casa Domnului, iar asta se întâmplă la Ovidiu! De câteva zile, în biserica nouă din localitate, printre lumânări, icoane şi tămâie se distribuie şi cărţi de vizită ale candidatului PNL la primărie.

Politicienii au intrat în febra pregătirilor. Au început să-şi tipărească afişe, pliante etc. Acestea sunt distribuite pe străzi, la locuinţele votanţilor, în spaţiile comerciale, dar şi în lăcaşuri de cult. Nu este o glumă, este o realitate. Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal - filiala Ovidiu ne-au demonstrat că politică se poate face şi în biserici, asta dacă este găsit şi preotul dispus să îi sprijine. În faţa pangarului (locul în care se vând icoane, lumânări etc. - n.r.) din biserica nouă din Ovidiu zace un morman de pliante cu sigla PNL şi numele lui Cristian Hanganu, preşedintele organizaţiei locale a PNL, candidat la primărie, din câte se pare. Astfel, dacă este vreo sărbătoare, nuntă sau înmormântare, pliantele penelistului sunt în văzul credincioşilor, iar după terminarea fiecărei slujbe, ele sunt ascunse în spatele tejghelei - după cum am putut observa chiar în cursul zilei de vineri. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că, sub nici o formă, Biserica nu face campanie electorală, iar dacă se adevereşte că preotul parhoh al bisericii cu pricina, Viorel Georgescu, face politică, acesta va fi tras la răspundere. "Din punctul de vedere al Arhiepiscopiei, este clar: preoţii nu fac campanii electorale. Au voie să menţioneze numele politicineilor, însă nu şi numele partidelor din care provin, asta în cazul în care aceştia fac vreo sponsorizare. Dacă sunt probe că preotul Viorel Georgescu face politică, cei care se ocupă de disciplina preoţilor îl vor ancheta, va fi chemat la discuţii. Atât preotul cât şi doamna care vinde lumânări", a declarat Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Acesta a mai precizat că preotul Georgescu i s-a confesat că a cerut ajutorului edilului localităţii Ovidiu, Dumitru Bocai, cu privire la sponsorizarea bisericii în vederea realizării unui lumânar şi, pentru că nu a obţinut acest ajutor, a apelat la preşedintele PNL Ovidiu, Ciprian Hanganu. Cum acesta ar fi scos imediat banii din buzunar, preotul a decis să-l recompenseze pe politician transformând pangarul în loc de afişaj pentru candidatul PNL!

Vom reveni.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108