REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Candidatura lui Popescu, ironizată de Palaz: "Nu ştiam că este poliţist"

Candidatura lui Popescu, ironizată de Palaz: "Nu ştiam că este poliţist"

Replica API 25 iunie 2011 | 00:00 184

Fostul şef al IPJ Constanţa în 2005 vrea să revină pe funcţie

Fostul şef al IPJ Constanţa în 2005 vrea să revină pe funcţie

În cadrul conferinţei de presă susţinută la Prefectura Constanţa, şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a anunţat că a mai apărut un candidat pentru şefia IPJ Constanţa, în persoana comisarului-şef Victor Popescu, care a mai deţinut funcţia de inspector-şef al IPJ Constanţa, în 2005. Anunţul a fost "stârnit" chiar de gazda conferinţei de presă, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz. De altfel, Palaz nu a ezitat să comenteze referitor la acest "new-entry" din lista de candidaţi: "Credeam că numai poliţiştii pot candida". Comentariul a stârnit, desigur, un moment de nedumerire, aşa încât prefectul a continuat - fără îndoială ironic: "Nu ştiam că Popescu este poliţist".

Revenind la cele declarate de chestorul Liviu Popa la conferinţa de presă, acesta a spus: "În primul rând, am venit la Constanţa ca să îmi iau rămas bun de la inspectorul-şef Dumitru Catană. La comanda Inspectoratului este desemnat, pe o perioadă determinată, domnul comisar-şef Rapotan. Pentru această perioadă, care nu este una foarte uşoară pentru Rapotan, care deţine mai multe funcţii simultan, am creat posibilitatea să îşi adune pe lângă dânsul 1-2 oameni care îl pot ajuta. Concursul va avea loc pe data de 6 iulie, urmând a se prezenta şi rezultatele concursului, astfel încât, cel mai târziu pe 7 iulie să iasă ordinul de numire în funcţie. Până în prezent, s-au înscris Victor Popescu şi Valentin Burlacu, pentru funcţia de inspector şef, iar pentru funcţia de adjunct, s-a înscris numai Camil Manea, şeful DGA Constanţa", a declarat Popa. De semnalat că, iniţial, termenul limită de depunere a candidaturilor pentru ambele funcţii era joi, ora 16.00, însă, după cum a precizat şeful IGPR, comisarul-şef Victor Popescu s-a înscris vineri, ceea ce a ridicat un semn de întrebare. Popa a fost întrebat dacă a prelungit termenul de depunere a candidaturilor, însă a negat acest lucru, precizând că aşa a fost stabilit încă de la început.

Glumiţe pe seama avansării post-mortem în grad

Spre final, chestorul şi-a permis să facă chiar şi câteva glume cu reprezentanţii presei, în momentul în care a venit vorba despre fostul şef al IPJ, Dumitru Catană, care nu a fost prezent la conferinţă, spunând că va fi avansat în grad post-mortem. În altă ordine de idei, Popa a mai anunţat că, începând cu data de 1 iulie, la Constanţa vor fi detaşaţi 250 de poliţişti, prin rotaţie, care să suplimenteze efectivele aflate pe litoral, iar săptămâna viitoare, adjunctul său va fi prezent şi el la Constanţa.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614