REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Candidează Bădrăgan la şefia Consiliului Judeţean din partea PRU?

Candidează Bădrăgan la şefia Consiliului Judeţean din partea PRU?

Replica API 12 ianuarie 2015 | 00:08 121

O lunã pânã la înregistrarea partidului

O lunã pânã la înregistrarea partidului

Dumitru Bădrăgan

Partidul România Unită, pentru care liderii şi-au asumat un adevărat pelerinaj prin toată ţara în ultimele luni, se apropie de termenul înregistrării şi înscrierii în registrul partidelor politice. Condus de deputatul Bogdan Diaconu, PRU are, în prezent, filiale în mai multe judeţe ale ţării, printre care şi Constanţa. Potrivit lui Diaconu, partidul are conotaţie pur naţionalistă şi este continuatoare a naţional-democraţiei istoricului Nicolae Iorga. „Am considerat necesar să prezint liniile directoare ale noii doctrine aşa cum a fost ea construită din întâlnirile cu foarte mulţi români şi din mesajele pe care le-am primit de peste tot, pentru că Partidul România Unită reuneşte oameni care cred în ceva: în valorile neamului, în identitatea românească şi în dreptul nostru de a fi pe acest pământ. Spre deosebire de clasa politică a ultimilor 25 de ani în care au fost prea puţine excepţii, Partidul România Unită s-a format pe baza idealului naţional şi a aderenţei profunde la valorile acestui popor la care se referă toată lumea, dar în care nu mai crede nimeni. Noi credem!”, se arată în doctrina PRU, lansată recent de Diaconu.

Înregistrarea oficială ar putea aduce şi primul test politic pentru PRU, chiar la Constanţa. Deşi, alegeri parlamentare şi locale sunt stabilite pentru 2016, există posibilitatea ca, la Constanţa, să avem anticipate pentru Consiliul Judeţean, idee la care se raliază toate partidele politice, în goana de a răsturna “domnia” lui Nicuşor Constantinescu. Dumitru Bădrăgan, liderul formaţiunii locale a PRU, susţine că partidul se află pe un trend ascendant şi îşi menţine, în plan personal, traiectoria ecologistă, îmbrăţişată în acest PRU naţionalist. Va candida sau nu pentru şefia CJC? Bădrăgan, mai cu jumătate de gură, n-ar zice nici „da”, nici „nu”, însă este încrezător în spiritul combativ din mediul online, care „s-a văzut la prezidenţiale” şi din care ar putea reieşi oricine şi oricând cu un proiect serios pentru judeţ.

„Mergem înainte! În luna februarie ar trebui să fie înregistrat partidul. Am fost și la Suceava, unde am discutat cu grupul de inițiativă și, culmea, a fost un interes și din partea presei locale. Lumea e interesată de o nouă opțiune, mai ales de opțiunea naționalistă, iar partea de ecologie reprezintă la rândul ei interes. Avantajul e că nici nu e înființat și avem parlamentari care propun inițiative legislative, cu interzicerea exportului de masă lemnoasă brută! Putem să mișcăm, acolo unde avem inițiative le putem propune”, a spus Bădrăgan, pentru Replica.

„Suntem în an preelectoral. Pentru Consiliul Județean se preconizează anul acesta, dar depinde ce se va întâmpla din punct de vedere al evoluției dosarelor. Depinde de instanță. Am văzut că sunt oameni care se agită, își anunță candidaturile. Foarte bine. Pe mine ca persoană m-ar interesa cel mai mult să identificăm lideri care să candideze și să vină din afara sistemului politic, oameni care vor să schimbe cu adevărat în Constanța ceva. Trebuie să vii cu un proiect, cu altă viziune, cum se poate dezvolta Constanța în contextul dobrogean, național, european. Ce propui cetățeanului în afară de cozile pe care le vezi la Tic-Tac pentru ajutoarele sociale? Cum dezvolți forța de muncă? Cum dezvolți economia județului? Pe mine mă tentează promovarea unui proiect. Da, să schimbăm ceva la nivelul județului Constanța. Este o oportunitate pentru toți cei care vor să se implice”, a mai spus Bădrăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369