REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

"Candidez pentru încă un mandat pentru că mai am de lucrat să ajung unde am promis: să fac Corbu ca oraşu'"

"Candidez pentru încă un mandat pentru că mai am de lucrat să ajung unde am promis: să fac Corbu ca oraşu'"

Replica API 8 iunie 2012 | 00:00 105

Marian Gălbinaşu le transmite oamenilor că împreună pot face mai mult:

Marian Gălbinaşu le transmite oamenilor că împreună pot face mai mult:

Un element important de pe cartea de vizită a comunei Corbu este plaja. De altfel, de câţiva ani, iubitorii de natură încă sălbatică şi-au îndreptat atenţia către această localitate. Dezvoltarea turismului va fi un punct forte al comunei şi totodată o modalitate de a aduce bani la bugetul local, fondurile astfel colectate urmând să se întoarcă spre locuitorii din Corbu, prin investiţiile pe care le va derula primăria. În afară de turism, care se va dezvolta şi graţie unui parteneriat public- privat cu Tomis Plus, localitatea va deveni şi mai cunoscută pentru comerţul cu calcan. Un investitor privat investeşte milioane de euro într-o crescătorie de calcan. Există, în afară de realizările autorităţii locale şi de interesul investitorilor, şi nemulţumiri: când vii dinspre Constanţa spre Corbu, drumul încă aşteaptă să fie reabilitat. Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, spune că există un permanent dialog cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa - cei de care aparţin acest drum - pentru ca el să fie prins în lista de priorităţi în următoarele luni. Este vorba despre şoseaua care traversează şi centrul comunei. În schimb, drumurile care aparţin de primărie, cele comunale, sunt în planul de asfaltări: "Candidez pentru încă un mandat pentru că mai am de lucrat să ajung unde am promis acum câţiva ani: să fac Corbu ca oraşu'. În doi ani vreau să asfaltăm toate drumurile".

"De 3 ani mă străduiesc să reduc din cheltuielile curente, pentru a avea mai mulţi bani pentru investiţii", declară primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, candidat pentru încă un mandat din partea PNL. "Avem circa 30 de miliarde de lei vechi investiţii anual, iar faţă de anul 2004, când la bugetul local s-au strâns 24 de miliarde, anul acesta avem 85 de miliarde. Banii provin şi din autorizări, din vânzări de terenuri. Reuşim să punem deoparte şi încurajăm investitorii să vină în localitatea noastră: vom avea aici o crescătorie de calcan, o fabrică de materiale de construcţii şi o fabrică de ciment", explică edilul. Proiectele demarate în 2008 de actualul primar, care au devenit realitate, nu puteau fi realizate dacă Gălbinaşu nu avea alături şi o echipă de consilieri: "Le cer oamenilor care mă votează să îmi dea şi consiliul. Am nevoie şi de consiliu care să îmi voteze proiectele. Pe lista de consilieri ai PNL se regăsesc oameni de bună calitate, un investitor privat, un contabil, inginer, tehnician veterinar, maistru strungar şi aşa mai departe", spune Gălbinaşu. Potrivit primarului, în următorul mandat, după ce va exista canalizare în toată comuna, în 2 ani vrea să asfalteze toate drumurile, să atragă noi investiţii, fonduri europene şi să urmărească permanent noi oportunităţi de dezvoltare a comunei.

Iată ce-şi propune Marian Gălbinaşu să realizeze pentru următorul mandat:

- În primul rând, trebuie spus că există contracandidaţi ai actualului primar care se laudă că au ca proiecte un transformator electric, că vor reabilita reţeaua de apă şi canalizare şi că vor face drumuri! Ei bine, aceste proiecte există deja! Au fost iniţiate prin grija primarului Marian Gălbinaşu, există hotărâri în acest sens, documente.

- În mandatul 2012-2016, se vor începe lucrările de extindere şi reabilitare a reţelei de apă; vor începe lucrările la reţeaua de canalizare şi construirea a două staţii de pompare şi repompare, lucrările urmând să înceapă în 2 luni pe străzile Principală, Topârceanu, Trandafirului, Şcolii, Frunzelor, Bisericii, Ogorului, Morii, Poştei, Vulturului, Teiului, I.L. Caragiale, Rozelor, Lăstunului.

- Finalizarea documentaţiei cu privire la alimentarea cu gaze a comunei;

- Începerea lucrărilor de alimentare cu energie elecxtrică a zonelor lotizate Islaz, Vadu, Corbu de Sus;

- S-a depus spre finanţare un proiect pentru achiziţionarea unei noi eoliene de 200 KW;

- Plombare drumul comunal Corbu-Vadu; turnare de covor asfaltic pe DJ 226 de la intrarea în localitate dinspre Năvodari până la depozitul de materiale de construcţii, prewcum şi alte străzi, iar lista proiectelor poate continua.

Ce a promis şi ce a realizat până acum - câteva exemple:

- S-a finalizat construirea staţiei de sortare şi s-a demarat operarea serviciului de colectare a deşeurilor;

- A fost reabilitată complet Şcoala nr.1 Corbu, au fost construite 4 noi săli de clasă cu dotările aferente;

- Au fost pietruite mai multe drumuri;

- A fost finalizată reţeaua de alimentare cu apă în satul Luminiţa.

Pe lângă toate acestea, actualul primar al comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a realizat mai mult decât a promis în campania electorală precedentă: a fost finalizată construcţia terenului de sport acoperit, au fost renovate mai multe clădiri publice şi aşa mai departe. Toate proiectele finalizate, în curs de finalizare sau care urmează să fie duse la bun sfârşit în următorul mandate pot fi consultate, în totalitate, pe site-ul: www.galbinasu.ro.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218