REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Cannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Replica API 21 mai 2019 | 00:00 373

Quentin Tarantino

Cineastul american Quentin Tarantino a adresat o scrisoare deschisă tuturor persoanelor care vor viziona ''Once upon a time... in Hollywood'', prezentat marţi în competiţie la Cannes, cerându-le să nu dezvăluie conţinutul filmului său, relatează luni AFP.

"Iubesc cinematografia. Iubiţi cinematografia. Este călătoria descoperirii pentru prima oară a unei poveşti'', a scris Tarantino în mesajul publicat luni pe contul său de Twitter.

''Sunt încântat să mă aflu aici la Cannes pentru a împărtăşi 'Once upon a time... in Hollywood' cu publicul festivalului. Actorii din distribuţie şi echipa au muncit din greu pentru a crea ceva original şi nu cer decât ca toată lumea să evite să dezvăluie ceva care i-ar împiedica pe viitorii spectatori să experimenteze în acelaşi mod filmul", a continuat cineastul.

Foarte puţine informaţii s-au scurs despre ''Once upon a time... in Hollywood'', cu excepţia faptului că acţiunea se derulează în 1969, în Los Angeles. Filmul urmăreşte aventurile lui Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), vedetă de westernuri televizate, ale dublurii acestuia, Cliff Booth (Brad Pitt) şi a vecinei lor, actriţa Sharon Tate (Margot Robbie).

Acest film - al nouălea regizat de cineastul american - va fi proiectat la Cannes la 25 de ani după prezentarea lungmetrajului "Pulp Fiction", câştigătorul trofeului Palme d'Or din 1994.

Tarantino nu este primul care se adresează în acest mod participanţilor la festival. Sud-coreeanul Bong Joon-ho a transmis o scrisoare în care îi roagă în special pe critici să nu dezvăluie o anumită parte din povestea ''Parasite'', filmul său care va fi prezentat tot marţi în competiţie la Cannes.

Cu o lună în urmă, fraţii Anthony şi Joe Russo au publicat pe reţelele de socializare o scrisoare în care solicită fanilor să nu difuzeze "spoilere" despre epilogul blockbusterului lor "Avengers: Endgame".

"Ne-am temut că filmul, care va fi lansat în cinematografe abia la sfârşitul lunii iulie, nu va fi gata, însă Quentin Tarantino, care nu a mai ieşit din cabina de montaj de patru luni, este un adevărat 'copil al Cannes-ului', fidel şi punctual! La fel ca pentru 'Inglorious Basterds', el va veni la Cannes, la 25 de ani după trofeul Palme d'Or obţinut cu 'Pulp Fiction', cu un film finalizat, proiectat pe peliculă de 35 de milimetri şi în prezenţa colectivului său de actori", a declarat delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, într-un comunicat publicat la începutul lunii mai.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 14-25 mai.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218